ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

L

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

4

Дата реєстрації:

19.01.2018

Проголосовано:

22.01.2018 11:53:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 4



Заслухавши інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради Скрипніченко А.В. про хід виконання рішення сесії міської ради від 25.07.2013 № 823/44 «Про Програму зайнятості населення м. Каховки на період до 2017 року» за 11 місяців 2017 року міська рада





ВИРІШИЛА:







  1. Інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Скрипніченка А.В. та директора Каховського міськрайцентру зайнятості Радченко О.В. взяти до відома (додається).





2. Рішення IV скликання від 25.07.2013 № 823/44 «Про Програму зайнятості населення м. Каховки на період до 2017 року» зняти з контролю, як таке що виконане.



3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М.



4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я (Скрипніченко М.М.).





Міський голова                                                                                                                   А.А.Дяченко





ЗАТВЕРДЖЕНО



рішення міської ради



__________ № _____





ІНФОРМАЦІЯ



про хід виконання рішення сесії



від 25.07.2013 № 823/44



«Про Програму зайнятості населення м. Каховки на період до 2017 року»



за 11 місяців 2017 року



На виконання зазначеного рішення проведена робота:





Протягом січня-листопада 2017 року до Каховського міськрайонного центру зайнятості звернулось 1308 осіб (у 2016 році – 1372 чоловіка) мешканців м. Каховки. Станом на 01 грудня 2017 року на обліку в Каховському міськрайонному центрі зайнятості перебуває 217 безробітних громадян мешканців м. Каховки.



У 2017 році були працевлаштовані за допомогою центру зайнятості 603 громадянина – мешканців м. Каховки.



Протягом 2017 року 4 мешканця м. Каховки скористалися правом отримання одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.



Станом на 01.12.2017 року до Каховського міськрайонного центру зайнятості з заявами про компенсацію витрат на сплату єдиного внеску звернулися 16 роботодавців, за працевлаштованих 14 осіб, яким надано статус безробітного та за працевлаштованих 15 безробітних, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню на нові робочі місця.



У 2017 році в тимчасових роботах, до вирішення питання зайнятості, взяли участь 51 мешканець м. Каховки. Роботи тимчасового характеру були організовані в ПП «Варіант», ПП «Шато», СФГ «Акант», ФГ «Олимп-Агро», ТОВ «Стафф Експерт», ФОП Жуков С.О., ФОП Коваленко С.В., ФОП Циганник О.Є.



Індивідуальними та груповими профінформаційними послугами скористалися 30 осіб з інвалідністю, які взяли участь у семінарах за різноманітною тематикою, в т.ч. з «Техніки пошуку роботи». 27 осіб з інвалідністю отримали індивідуальну професійну консультацію щодо реалізації професійних планів, намірів з урахуванням медичних рекомендацій. 16 особам з інвалідністю були надані індивідуальні консультації з професійного навчання. 1 особа з інвалідністю отримала професію «продавець продовольчих товарів», 2 особи з інвалідністю пройшла курси підвищення кваліфікації. Інформацію щодо можливості навчання за направленням державної служби зайнятості отримали 17 осіб з інвалідністю, профорієнтаційні семінари на тему «Оволодій новою професією», які спрямовані на підвищення рівня обізнаності безробітних щодо можливості професійного навчання за направленням державної служби зайнятості, відвідали 16 осіб.



Протягом 2017 року 4 особи з інвалідністю пройшли професійне навчання за направленням Каховського МРЦЗ (підвищення кваліфікації за напрямом «Дотримання безпечного ведення робіт при експлуатації та обслуговуванні котлів, що працюють на газовому паливі», курси цільового призначення «Вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів» та професійне навчання за професією «продавець продовольчих товарів»).



У 2017 році в Каховський центр зайнятості звернулись 55 чол. категорії «вивільнені», які отримали різноманітні інформаційні та профконсультаційні послуги (семінари за різноманітною тематикою, індивідуальні консультації, в т.ч. із застосуванням профдіагностування).



Управлінням праці та соціального захисту населення міської ради з Каховською приватною автомобільною школою товариства сприяння обороні України укладено договір на навчання 4 учасників бойових дій, які приймали участь в АТО, за спеціальностями: «Водій категорії В» та «Водій категорії Е» - пройшли навчання та отримали відповідні посвідчення 4 учасника АТО.



У 2017 році за направленням Каховського МРЦЗ двоє учасників АТО проходили професійне навчання, один чоловік навчався в ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти ДСЗ» за професією «продавець», а інший учасник АТО пройшов стажування на робочому місці за професією «кухар».



З початку року пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за допомогою центру зайнятості 83 безробітних громадян – мешканців м. Каховки.



Профорієнтаційними послугами було охоплено 2754 чол. Протягом січня-листопада 2017 року було проведено:





  • 156 семінарів з «Техніки пошуку роботи»




  • 207 інформаційних семінарів




  • 13 семінарів з орієнтації на підприємницьку діяльність.





Здійснювалась системна профорієнтаційна робота з молоддю для посилення мотивації до праці та свідомого обрання робітничих професій, що користуються попитом на ринку праці. Всього профорієнтаційними послугами було охоплено 203 чол. категорії «молодь до 35 років», які отримали 730 послуг. Пройшли тестування 81 чол. Для безробітної молоді були проведені 8 семінарів «Особливості зайнятості молоді», в яких прийняли участь 16 чол.



З метою свідомого та правильного вибору професії для учнів загальноосвітніх шкіл за 11 місяців 2017 р. було проведено 50 профорієнтаційних заходів, в яких взяли участь 978 випускників, а також 14 профорієнтаційних занять з використанням профорієнтаційного мотиваційного терміналу - 426 чол., з них випускників 426 чол.



Для учнів - сиріт дитячого будинку «Радість» було проведено 2 профорієнтаційних заняття (27 учнів) з метою ознайомлення з потребами регіонального ринку праці, з професіями, які користуються попитом, надають можливість працевлаштування, з послугами служби зайнятості школярам, а також тестування з метою виявлення професійної спрямованості.



54 учня загальноосвітніх шкіл м. Каховка, пройшли тестування з метою виявлення професійної спрямованості.



Протягом звітного періоду робочою групою щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення було перевірено 760 приватних підприємців міста, виявлено 62 підприємців, які порушували норми трудового законодавства, складено 30 актів. Управлінням праці та соціального захисту населення матеріали на порушників трудового законодавства виявлених фактів порушень передаються до Каховського відділення Новокаховської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області та до Головного управління держпраці у Херсонській області для подальшого опрацювання.



За складеними актами роботи робочої групи Каховською ОДПІ донараховано 33,1 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб та єдиного податку від здійснення підприємницької діяльності які повністю та своєчасно надійшли в бюджет, оформлено 28 найманих працівників.



Управлінням праці та соціального захисту населення у 2017 році проводилась робота щодо реєстрації колективних договорів підприємств, установ та організацій міста. В місті налічується 105 діючих колективних договорів. Під час реєстрації звертається увага на дотримання вимог трудового законодавства та зайнятості населення.







Начальник управління праці та



соціального захисту населення А.В.Скрипніченко





Директор Каховського



міськрайцентру зайнятості О.В.Радченко