ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIX

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

11

Дата реєстрації:

20.12.2017

Проголосовано:

21.12.2017 15:15:54

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11



З метою вдосконалення в місті роботи з реалізації Державної політики щодо розвитку Української культури і кращих здобутків європейської та світової культури, створення сприятливих умов для забезпечення культурно-дозвіллєвих, інформаційних потреб населення міста, збереження історико-культурної та нематеріальної спадщини, підвищення ефективності діяльності закладів культури міста. Керуючись Законом України “Про культуру” та п.22 ч.1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія міської ради





ВИРІШИЛА:





1. Затвердити програму розвитку культури і духовності в місті на 2018-2022 роки, що додається.



2. Фінансовому управлінню (Гончаров О.А.) фінансування Програми проводити за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті на 2018-2022 роки.



3. Відділу культури за підсумками року надавати міській ради звіт про виконання заходів програми.



4. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Федченко В.В.).



5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я (Скрипніченко М.М.).







Міський голова                                                                                       А.А. Дяченко









Затверджено



рішення ___ сесії ____ скликання



_____________ №_______





Програма розвитку культури і духовності



в місті на 2018-2022 роки





І. Загальні положення





Програма розвитку культури і духовності в місті на 2018-2022 роки (далі Програма) спрямована на розвиток культурних традицій, збереження історичних цінностей, забезпечення доступності закладів культури міста для всіх верств населення, створення максимально сприятливих умов для творчого формування особистості, розкриття ії здібностей, задоволення духовних і естетичних потреб, відродження народної творчості та популяризації національних звичаїв та обрядів, організацію повноцінного, змістовного дозвілля, культурного обслуговування населення.



Основні напрямки державної політики в галузі культури в місті визначаються : Законом України «Про культуру», «Про бібліотеки і бібліотечну справу», «Про позашкільну освіту», «Про охорону культурної спадщини», інших законодавчих і нормативних актів щодо створення в місті сприятливих передумов для розвитку культури і духовності.



Державна політика у галузі культури на рівні місцевого самоврядування здійснюється через культурно-мистецькі установи. На території міста діє 3 заклади культури, які є структурними підрозділами відділу культури Каховської міської ради, кінотеатр ім. Блюхера та філія Херсонського обласного краєзнавчого музею - Каховський історичний музей. У закладах культури міста працює 85 працівників. Щороку закладами культури проводиться різнопланова культурно-мистецька та освітня робота.



Міський Палац культури “Меліоратор” - клубний заклад, культурний центр міста, на базі якого проводяться наймасштабніші творчі культурно-мистецькі заходи. Діяльність міського Палацу культури “Меліоратор” спрямована на збереження та розвиток народної творчості каховчан усіх вікових категорій, розвиток аматорського мистецтва, організації творчої, дозвіллєвої діяльності. На базі закладу працює 26 аматорських колективів, в яких приймають участь 1270 особи. У середньому за рік МПК “Меліоратор” проводить 340 культурно-масових заходів, у яких приймають участь близько 130 тис. чоловік.



У закладах культури працює 6 колективів зі званням “народний” та 4 зі званням “зразковий” (МПК “Меліоратор” - 5 “народних” та 3 “зразкових”; КШМ - 1 “народний” та 1 “зразковий”). Усі творчі колективи є активними та постійними учасниками культурного життя міста.



На території міста Каховки працюють майстри народної творчості, які впроваджують різні техніки декоративно-ужиткового мистецтва, серед яких : вишивка, лозоплетіння, бісероплетіння, флористика, ткацтво тощо. На базі МПК “Меліоратор” працює народний клуб вишивальниць “Чарівна ниточка”, громадська організація майстрів народної творчості “Каховський узвіз”. Постійно надається підтримка мистецьким колективам, творчій молоді, майстрам народного мистецтва.



Каховська школа мистецтв — навчальний заклад, який є базою для формування музичного світогляду дітей в місті. У п`яти відділах : фортепіанному, духових інструментів, народних інструментів та теорії музики, струнно-вокальному та художньому навчаються 300 учнів, з них діти пільгових, облікових категорій навчаються безкоштовно. У Каховській школі мистецтв працює 29 викладачів.



У процесі навчання викладачі школи працюють над вихованням естетичних смаків та художнього мислення дітей, формують знання та навички, необхідні для участі у художній самодіяльності та музиціюванні, вивчають та пропагують твори національної спадщини, займаються підготовкою перспективних учнів до участі в фестивалях та конкурсах різних рівнів.



Насиченою та творчою є діяльність міської універсальної бібліотеки. Бібліотечний фонд міської бібліотеки налічує 43009 примірник. Відвідувачами бібліотеки є жителі усіх вікових категорій міста. У 2017 році міська універсальна бібліотека налічує 1 678 читачів. З них дітей віком до 15 років – 683 чол., до 17 років - 98 чол., 18-21 рік — 183 чол., від 21 до 60 років - 515 чол. Ефективними технологіями масової роботи у міської універсальної бібліотеці є : тематичні книжкові експрес-виставки, відео-презентації літератури, презентації книжкових новинок, тематичні виставки популярних книг з бібліотек друзів бібліотеки, тематичні зустрічі, літературні уроки. Використовуються активні форми роботи : конкурсно-розважальні програми для дітей, читацькі марафони, конференції та зустрічі за “круглим столом”, Дні відкритих дверей, майстер-класи, творчі майстерні.



Основна діяльність філії Херсонського обласного краєзнавчого музею спрямована на збереження і поповнення музейних фондів, здійснення науково-експозиційної, фондової і науково-просвітницької роботи.



Одним з пріоритетних завдань діяльності закладів культури та відділу культури є розвиток фестивального руху, культурно-просвітницька діяльність, які сприяють розвитку та збереженню національних традицій та звичаїв, нематеріальної культурної спадщини, культур національних меншин. Пріоритетним напрямком культурно-просвітницької роботи продовжує бути патріотичний напрямок.



Протягом останніх років у місті започатковані та проводяться музичні конкурси та мистецькі фестивалі, серед них : Всеукраїнський фестиваль-конкурс авторських хореографічних творів “Верховинця степова криниця”, Міський конкурс літературної творчості “Поетичне гроно Каховщини”, Національний кінофестиваль “Ніч українського кіно”, Відкритий конкурс юних та молодих виконавців “Каховка запрошує”, Всеукраїнський конкурс “Найкращий читач України”, Відкритий конкурс хореографічних колективів ім.Тамари Ерліх “Весняний розмай” та інші.



Діяльність відділу культури направлена на охорону та збереження культурної спадщини, втілення заходів, спрямованих на ремонт і реставрацію пам`яток, пастпортизацію об`єктів культурної спадщини.



Діяльність відділу культури направлена на охорону та збереження культурної спадщини. Забезпечується проведення упорядкування пам`яток історії та культури в місті. Згідно розпоряджень міського голови та рішень виконавчого комітету проводиться упорядкування пам`ятників та пам`ятних знаків, що розміщені на території міста : КП “КТП,” закладами освіти, підприємствами, організаціями, установами та громадськими організаціями.



Однак, незважаючи на те, що протягом останніх років виконано конкретні заходи щодо поліпшення умов діяльності закладів культури міста, існують проблеми, на виконання яких спрямовано заходи Програми розвитку культури і духовності в місті на 2018-2022 роки.



Результати аналізу матеріально-технічного стану закладів культури свідчать, що на сьогодні їх стан залишається складним. Потребує капітального ремонту ганок будівлі МПК “Меліоратор”, заміни вікон, капітального ремонту світлового обладнання сценічного комплексу, ремонту приміщень, коридорів. Необхідно збудувати котельню під альтернативне паливо у Каховській школі мистецтв, здійснити капітальний ремонт приміщень КШМ.



Становлення бібліотеки у сучасному суспільстві як інформаційного центру неможливе без вирішення проблем поповнення фондів новими надходженнями, організації передплати періодичних видань згідно з нормативами, впровадження сучасних інформаційних технологій, вирішення питання вдосконалення матеріально-технічної бази.



Роль дитячих шкіл естетичного виховання, як першого етапу мистецької освіти, вимагає суттєвого поліпшення фінансування та матеріально-технічного забезпечення для виконання в повному обсязі типових навчальних планів, що визначають державний стандарт початкової спеціальної мистецької освіти.



На сьогодні значну увагу необхідно приділяти роботі з військовослужбовцями, зокрема, підтримці їх морального духу, піднесенню престижу військової служби та задоволення культурних і духовних потреб військовослужбовців.



Вищезазначені проблеми можливо вирішити за умови ефективної підтримки з боку влади та органів місцевого самоврядування, поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури, виділення коштів на проведення пріоритетних, іміджевих і патріотично-виховних культурно-мистецьких заходів, розвитку та підтримки аматорських колективів закладів культури.



Це зумовлює необхідність прийняття програми розвитку культури і духовності в місті на 2018-2022 роки.





ІІ. Мета Програми





Ця Програма визначає стратегію розвитку галузі культури в місті на 2018-2022 роки та спрямована на подальший розвиток національної культури і мистецтва, збереження мережі закладів культури міста.



Метою Програми є :



реалізація в місті державної політики щодо розвитку галузі;



підвищення ефективності діяльності закладів культури і мистецтва міста;



створення сприятливих умов для здобуття мистецької освіти, збереження нематеріальної та історико-культурної спадщини, розвитку виробничого та творчого потенціалу жителів міста;



забезпечення культурно-дозвіллєвих та інформаційних потреб населення;



підтримка і стимулювання інтелектуальних та мистецьких здібностей громадян.





ІІІ. Основні завдання та заходи Програми





Основними завданнями Програми є :



збереження національних традицій та звичаїв, забезпечення розвитку творчого потенціалу та культурного простору міста;



забезпечення повноцінного функціонування міських закладів культури, проведення ремонтно-реставраційних робіт, їх модернізація та технічне переоснащення;



забезпечення доступності послуг закладів культури для різновікових категорій населення міста;



забезпечення якісно нового змісту роботи міської універсальної бібліотеки для повноцінного задоволення інформаційних потреб населення, збереження та поповнення бібліотечного фонду;



робота з творчою молоддю та обдарованими дітьми;



створення сприятливих умов для залучення дітей до навчання в школі мистецтв, як початковій ланці мистецької освіти;



підтримка діяльності міського Палацу культури “Меліоратор” - клубного закладу, створення умов для розвитку самодіяльної народної творчості, збереження нематеріальної культурної спадщини, національних культурних традицій;



формування позитивного іміджу міста шляхом підтримки та подальшого розвитку фестивалів, свят, гала-концертів, оглядів, конкурсів, концертної діяльності творчих та аматорських колективів міста, а також налагодження культурно-мистецького співробітництва з регіонами України та зарубіжжя;



патріотичне виховання молоді та формування почуття національної єдності;



охорона та збереження культурної спадщини.



Заходи щодо реалізації Програми викладені у додатку.





ІV. Очікувані результати, ефективність Програми





Виконання Програми дасть змогу :



підвищити культурний рівень громадян міста;



створити сприятливі умови для розвитку культури і мистецтва в місті;



розширити доступ до історико-культурних цінностей міста;



поліпшити рівень культурного обслуговування населення;



забезпечити подальший розвиток фестивального руху в місті, втілення нових культурно-мистецьких проектів;



сприяти відродженню та подальшому розвитку традиційних народних ремесел та аматорського мистецтва;



забезпечити збереження та повноцінне функціонування мережі закладів культури міста;



активізувати діяльність місцевих осередків національних творчих спілок та громадських організацій шляхом налагодження співробітництва із закладами культури міста в реалізації спільних програм, заходів;



підвищити імідж міста Каховки через систему культурно-мистецьких заходів та творчої діяльності.





V. Фінансове забезпечення Програми





Організаційно-фінансова діяльність відділу культури та органів, що взаємодіють з ним у реалізації Програми, регулюються чинним законодавством.



Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів передбачених міським бюджетом на 2018 — 2022 роки, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством України (Додаток № 2).



Прогнозовані обсяги фінансових ресурсів по роках




















































Рік



Прогнозовані обсяги (грн.)



У тому числі (грн.)



Міський бюджет



Інші джерела



2018



400500



390500



10000



2019



439950



427950



12000



2020



486845



471845



15000



2021



537270



517270



20000



2022



595206



570206



25000



Всього



2 459 771



2 377 771



82 000






VI. Управління та контроль за ходом виконання Програми





Організаційний супровід та координація діяльності щодо виконання Програми здійснюється відділом культури Каховської міської ради.



Відділ співпрацює з іншими відділами та управліннями міської ради, структурними підрозділами.



Контроль за виконанням Програми здійснюється міською радою та постійною депутатською комісією з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я. Щорічно відділ культури звітує на засіданні сесії міської ради про хід виконання Програми.





Начальник відділу культури                                                                                     Я.В. Вознесенська



Додаток № 1 до Програми



ЗАХОДИ



щодо реалізації програми розвитку культури і духовності в місті на 2018-2022 роки




































































































































































































































































































№ з/п



Заходи



Відповідальні за виконання



Строк виконання, роки



Прогнозовані обсяги фінансових ресурсів, тис. грн.



Усього



У т.ч. за рахунок



Міський бюджет



Інші джерела



1



2



3



4



5



6



7







Збереження національних традицій та звичаїв.



Забезпечення розвитку творчого потенціалу та організація культурно-мистецьких заходів



1.





Організація і проведення міжнародних, всеукраїнських, регіональних, відкритих, обласних, міських фестивалів, свят, гала-концертів, оглядів, конкурсів в місті



Відділ культури, заклади культури



2018



2019



2020



2021



2022



82,00



87,00



92,00



99,00



106,00



80,00



82,00



85,00



90,00



95,00



2,00



5,00



7,00



9,00



11,00



2.





Участь художніх аматорських колективів, окремих виконавців, працівників галузі міста у міжнародних, всеукраїнських, регіональних конкурсах, фестивалях, святах, оглядах, творчих звітах тощо



Відділ культури,



заклади культури



2018



2019



2020



2021



2022



23,00



30,00



38,00



47,00



54,00



20,00



25,00



30,00



35,00



40,00



3,00



5,00



8,00



12,00



14,00



3.





Організація та проведення культурно-мистецьких та просвітницьких заходів щодо відзначення знаменних, пам`ятних дат та ювілейних подій





Відділ культури,



заклади культури



2018



2019



2020



2021



2022



50,00



55,00



62,00



65,00



70,00



50,00



55,00



62,00



65,00



70,00



-



-



-



-



-



4.





Підтримка діяльності творчих спілок та громадських об`єднань



Відділ культури,



заклади культури



2018 -



2022



-



-



-



5.





Забезпечення рекламно-видавничої діяльності



Відділ культури



2018



2019



2020



2021



2022



7,00



10,00



13,00



16,00



19,00



5,00



7,00



9,00



11,00



13,00



2,00



3,00



4,00



5,00



6,00



6.





Використання сучасних технологій у розробці і розповсюдженні інформаційно-презентаційних та іміджевих матеріалів про культурно-мистецьке життя міста. Презентація діяльності закладів культури у засобах масової інформації



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-







Забезпечення функціонування закладів культури і мистецтва, проведення реконструкцій,



ремонтно-реставраційних робіт. Модернізація і технічне переоснащення



1.





Міський Палац культури “Меліоратор”



Капітальний ремонт ганку будівлі



Заміна вікон та дверей будівлі



Ремонт світлового обладнання сценічного комплексу



Ремонт коридору та підлоги на третьому поверсі



Відділ культури



2018 -



2022





600,00



500,00



500,00



370,00





600,00



500,00



500,00



370,00





-



-



-



-



-



2.





Каховська школа мистецтв



Ремонт приміщень лівого крила ІІ поверху



Ремонт приміщення художнього відділу І поверх



Ремонт приміщення для хореографічного відділу ІІІ поверх



Розробка проекту та будівництво котельні під альтернативне паливо



Капітальний ремонт даху



Відділ культури



2018 -



2022





150,00



100,00



150,00



520,00



700,00





150,00



100,00



150,00



520,00



700,00





-



-



-



-



-



3.



Придбання мобільного музичного та світлового обладнання для проведення масштабних культурно-мистецьких заходів в місті



Відділ культури



2018 -



2022



450,00



450,00



-







Забезпечення якісно нового змісту роботи міської універсальної бібліотеки для повноцінного задоволення



інформаційних потреб населення



1.







Поповнення бібліотечних фондів міської універсальної бібліотеки книжковою продукцією та періодичними виданнями



Відділ культури



2018



2019



2020



2021



2022



15,00



22,00



30,00



38,00



45,00



10,00



12,00



15,00



18,00



20,00



5,00



10,00



15,00



20,00



25,00



2.





Впровадження у роботу електронних систем обслуговування читачів та управління бібліотечними фондами



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



3.





Оновлення комп`ютерного парку та модернізація локальної мережі в бібліотеці



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



4.





Підготовка фахівців з питань впровадження і застосування інформаційних технологій в бібліотечній справі



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-





Підтримка діяльності клубних закладів, створення умов для розвитку самодіяльної народної творчості.



Збереження нематеріальної культурної спадщини



1.





Забезпечення функціонування міського Палацу культури “Меліоратор”, аматорських колективів та окремих виконавців (зокрема із званнями «народний» та «зразковий»)



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



2.





Забезпечення заходів по покращенню матеріально-технічної бази міського Палацу культури “Меліоратор”



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



3.





Створення нових творчих колективів



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



4.





Забезпечення міського Палацу культури “Меліоратор” технічними засобами, необхідними для фіксації творів нематеріальної культурної спадщини



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



5.





Постійне оновлення електронної бази даних майстрів народного мистецтва і ремісництва міста



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



6.





Забезпечення підвищення кваліфікації працівників міського Палацу культури “Меліоратор”



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-







Розвиток навчальних закладів міста в галузі культури



1.





Покращення матеріально-технічної бази Каховської школи мистецтв (придбання музичних та народних інструментів, костюмів, основних засобів)



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



2.





Виявлення та підтримка творчих обдарованих дітей та молоді, сприяння їх участі у обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях, конкурсах тощо



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-



3.





Проведення семінарів-практикумів, майстер-класів за участю провідних фахівців Каховської школи мистецтв та області



Відділ культури



2018 -



2022



-



-



-





Охорона та збереження культурної спадщини



1.





Виготовлення наукових паспортів та облікової документації об`єктів культурної спадщини міста нового зразка



Відділ культури



2018 -2022



-



-



-



2.





Проведення ремонтних робіт пам`яток історії та культури в місті



Відділ культури



2018 -2022



-



-



-



3.





Проведення інвентаризації та створення електронної бази даних пам`яток, об`єктів культурної спадщини міста



Відділ культури



2018 -2022



-



-



-



Організація культурно-мистецьких заходів для військових формувань, що знаходяться



на прикордонних територіях міста



1.





Організація та проведення культурно-мистецьких заходів для особового складу військових формувань



Відділ культури



2018 -2022



-



-



-






Начальник відділу культури Я.В. Вознесенська























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Додаток № 2 до програми
Основні міські культурно – мистецькі заходи
на 2018 - 2022 роки
№ пп Прогнозовані заходи Місце 2018 2019 2020 2021 2022
СІЧЕНЬ
1 Заходи до святкування «Новорічної дискотеки» РБК 30000 33000 36300 39930 43923
2 Різдвяно-новорічні свята для різновікових категорій населення МПК "Меліоратор" 0
3 VІІ традиційний різдвяний культурно-просвітницький захід духовної музики « Різдвяні зустрічі» РБК 0
4 Х міський фестиваль дитячої творчості “Різдвяні зорі” МПК "Меліоратор" 0
5 Заходи до Дня Соборності та Свободи України пам"ятний знак Богдану Ружинському

 
1000 1100 1210 1331 1464
6 Міська акція “Різдвяна зірка” МУБ 0
7 Виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва майстринь народного клубу вишивальниць “Чарівна ниточка” МПК “Меліоратор” - “Зимові візерунки” МПК "Меліоратор" 0
8 Заходи до Дня вшанування пам`яті Героїв Крут МУБ 0
Всього 31000 34100 37510 41261 45387
ЛЮТИЙ
1 Заходи акції “Щедра Масляна” МПК "Меліоратор" 3000 3300 3630 3993 4392
2 Урочисте зібрання та фестиваль “Пам`ять” присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан КШМ 1000 1100 1210 1331 1464
3 Заходи до 130-ти річчя від дня народження Леся Курбаса (1887—1937), українського режисера, актора, драматурга, публіциста, перекладача МУБ 0
4 Відкритий конкурс молодих виконавців “Каховка запрошує...” КШМ 5000 5500 6050 6655 7321
5 Міський конкурс літературної творчості “Поетичне гроно Каховщини” КШМ 1000 1100 1210 1331 1464
6 Урочисті та меморіальні заходи з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні Площа біля РБК 1000 1100 1210 1331 1464
7 Заходи до Міжнародного Дня рідної мови МУБ 0
8 Міський концерт естрадної музики юних музикантів КШМ 0
Всього 11000 12100 13310 14641 16105
БЕРЕЗЕНЬ
1 Культурно-просвітницькі заходи до Всесвітнього дня письменника МУБ 0
2 Виставка робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва “Диво в подарунок” МПК "Меліоратор" 0
3 Урочистості та святкова концертна програма аматорів до Міжнародного жіночого дня МПК "Меліоратор" 3000 3300 3630 3993 4392
4 Цикл заходів з нагоди відзначення дня народження Т.Г.Шевченка МУБ 0
5 І міський тур Всеукраїнського конкурсу “Найкращий читач України — 2017” в рамках Всеукраїнського тиждня дитячого читання МУБ 2500 2750 3025 3328 3660
6 Заходи з нагоди відзначення річниці першого публічного виконання Гімну України (26 лютого 2005 року.No 204/2005-рп)
7 День Добровольця МПК"Меліоратор" 500 550 605 666 732
8 Святкова програма для мешканців міста "Музично-весняний калейдоскоп” КШМ 0
9 Міський фестиваль виконавської майстерності “Поетичний камертон Ліни Костенко” МУБ 0
10 Цикл заходів до Всесвітнього дня поезії МУБ 0
11 Звітний концерт аматорських колективів закладів культури міста МПК"Меліоратор" 0
12 Заходи до Міжнародного дня театру МПК"Меліоратор" 0
Всього 6000 6600 7260 7986 8785
КВІТЕНЬ
1 Міська акція до Міжнародного дня дитячої книги МУБ 0
2 Заходи до Великодня МПК"Меліоратор" 2000 2200 2420 2662 2928
3 Міська виставка “Писанковий сад Площа МПК "Меліоратор" 1000 1100 1210 1331 1464
4 Міський фестиваль майстрів народної творчості “Весняний дивосвіт” МПК"Меліоратор" 0
5 Заходи до відзначення Дня пам’яток історії та культури МУБ 0
6 Заходи до Всесвітнього Дня книги та авторського права МУБ 0
7 Заходи до річниці Чорнобильської трагедії КШМ 500 550 605 666 732
8 Звітний концерт студії спортивних бальних танців “Престиж” МПК"Меліоратор" 500 550 605 666 732
9 Заходи до міжнародного Дня танцю МПК"Меліоратор" 0
10 Обласний фестиваль-конкурс хореографічних колективів «Весняний розмай» ім..Тамари Ерліх МПК"Меліоратор" 6000 6600 7260
Всього 10000 4400 11440 5324 13116
ТРАВЕНЬ
1 Фестиваль-конкурс духових оркестрів “Сурми грають над Дніпром” площа біля РБК ,КШМ 5000 5500 6050 6655 7321
2 Культурно-мистецькі заходи до Дня пам`яті та примирення МПК"Меліоратор" 1000 1100 1210 1331 1464
3 Заходи з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні меморіал "Вічний вогонь",заклади культури 1500 1650 1815 1997 2196
4 Святкові заходи до Дня матері та Міжнародного дня сім`ї МПК"Меліоратор" 0
5 Звітний концерт Каховської школи мистецтв КШМ 0
6 Виставка-ярмарок майстрів декоративно-ужиткового напрямку МПК"Меліоратор" 0
7 Культурно-просвітницькі заходи до Міжнародного дня музеїв Каховський історичний музей 0
8 Урочистості до Дня Європи Заклади культури 1000 1100 1210 1331 1464
9 Заходи до Дня вишиванки Площа МПК "Меліоратор" 1000 1100 1210 1331 1464
10 Фестиваль дитячої творчості «Зорецвіт талантів» МПК"Меліоратор" 1500 1650 1815 1997 2196
Всього 11000 12100 13310 14641 16105
ЧЕРВЕНЬ
1 Культурно-мистецькі заходи до Міжнародного Дня захисту дітей та Конкурсно-розважальні програми для родин з нагоди відзначення Всесвітнього дня батьків (звітний концерт, розважально-ігрові, конкурсні програми) МПК "Меліоратор" 1500 1650 1815 1997 2196
2 Щорічна акція “Літо з книгою — 2017” в рамках програми “Літніх читань” МУБ 0
3 Заходи до Дня Скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні Меморіал “Вічний вогонь” 0
4 Заходи до Дня молоді Площа Трудової Слави 0
5 Заходи до Дня Конституції України Площа Трудової Слави 32000 35200 38720 42592 46851
6 Національний кінофестиваль “Ніч українського кіно” Площа РБК 7000 7700 8470 9317 10249
Всього 40500 44550 49005 53906 59296
ЛИПЕНЬ
1 Заходи до Дня родини МУБ 0
2 Проведення свята "Таємниця Купальської ночі" Площа Трудової слави 21500 23650 26015 28617 31478
3 Заходи з нагоди відзначення 110-ти річчя від дня народження Олени Теліги, української поетеси, публіциста МУБ 0
4 Культурно-мистецькі заходи до Міжнародного дня дружби МУБ 0
Всього 21500 23650 26015 28617 31478
СЕРПЕНЬ
1 Заходи до Дня Державного Прапора України Площа Трудової слави 1000 1100 1210 1331 1464
2 Міський “Парад вишиванок” Творчі майданчики міста 0
3 Міські культурно-мистецькі заходи присвячені Дню незалежності України МПК

“Меліоратор”, площа Трудової Слави
50500 55550 61105 67216 73937
Всього 51500 56650 62315 68547 75401
ВЕРЕСЕНЬ
1 Тематичні заходи до відзначення річниці закінчення Другої світової війни та Дня пам`яті жертв Бабиного Яру МУБ 0
2 Благодійна акція до Міжнародного дня миру МУБ 0
3 Заходи до Дня партизанської слави Заклади культури 0
4 Святкові заходи до 226-ї річниці Дня заснування міста Каховки площі, заклади міста 112000 123200 135520 149072 163979
5 Виставка-ярмарок “Каховський узвіз” площі міста 0
6 Заходи до Всеукраїнського Дня бібліотек МУБ 3000 3300 3630 3993 4392
Всього 115000 126500 139150 153065 168372
ЖОВТЕНЬ
1 Заходи до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана Геріатричний пансіонат, заклади культури 0
2 Заходи до Дня українського козацтва. Фестиваль козацької пісні “Козацькому роду нема переводу” КШМ, пам`ятний знак Б.Ружинському 0
3 Святкові заходи до Дня захисника України МПК “Меліоратор” 1500 1650 1815 1997 2196
4 Відкритий фестиваль-конкурс авторських хореографічних творів "Верховинця степова криниця" МПК “Меліоратор” 5000 5500
Всього 1500 6650 1815 7497 2196
ЛИСТОПАД
1 Заходи присвячені Дню Визволення Каховки Парк Слави 500 550 605 666 732
2 Заходи до Дня Європейської культурної спадщини Заклади культури 0
3 Заходи до Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва МПК

“Меліоратор”
500 550 605 666 732
4 Заходи до Дня української писемності та мови МУБ 0
5 Заходи до Міжнародного дня толерантності МУБ 0
6 Заходи присвячені Дню Гідності та Свободи МПК

“Меліоратор”
2000 2200 2420 2662 2928
7 Заходи до Дня пам`яті жертв голодомору і політичних репресій Район АЗС

«Фортуна»
1000 1100 1210 1331 1464
Всього 4000 4400 4840 5324 5856
ГРУДЕНЬ
1 Заходи до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом МПК “Меліоратор” 0
2 Міський конкурс “Новорічний подарунок” Відділ культури,

освіти
2000 2200 2420 2662 2928
3 Заходи до Дня волонтера МПК “Меліоратор” 1000 1100 1210 1331 1464
4 Заходи до Дня Збройних Сил України МПК “Меліоратор” 1500 1650 1815 1997 2196
5 Заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС КШМ 0
6 Акція “Щедрий Миколай” до Дня Святого Миколая МПК “Меліоратор”, творчі майданчики міста 7000 7700 8470 9317 10249
7 Відкриття Головної міської ялинки площа біля РБК 11000 12100 13310 14641 16105
8 Заходи до Новорічних свят Заклади культури 0
9 Концерт «Грудневі зустрічі» КШМ 0
Всього 22500 24750 27225 29948 32942
1 Подарунковий набір для презентації міста Каховка 133 грн*150(шт) 20000 22000 24200 26620 29282
2 Участь аматорських колективів міста в культурно-мистецьких заходах міжнародного рівня 45000 49500 54450 59895 65885
ВСЬОГО ЗА РІК 390500 427950 471845 517270 570206
Начальник відділу культури Я.В. Вознесенська