ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIX

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

20.12.2017

Проголосовано:

21.12.2017 13:26:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2



Відповідно до Законів України "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні", "Про Національну програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні", керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”міська рада,





В И Р І Ш И ЛА:





1. Стан виконання Програми розвитку малого підприємництва в м. Каховці на 2015-2016 роки вважати виконаним на задовільному рівні (додається).



2. Затвердити Програму розвитку малого і середнього підприємництва в м. Каховці на 2017 - 2019 роки (додається).



3. Відділу економіки, комунального майна та землі (Перемежко А.В..) забезпечити виконання основних заходів програми.



4. Міському фінансовому управлінню (Гончаров О.А.) забезпечити фінансування заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва в м. Каховці на 2017 - 2019 роки.



5. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М.



6. Хід виконання рішення заслухати у ІV кварталі 2017-2019 років.



7. Контроль за виконанням рішенням покласти на постійну депутатську комісію з питань економіки, промисловості, транспорту, торгівлі, зв’язку та підприємництва (Тернавський О.В.).





Міський голова                                                                                                   А. А. Дяченко





Додаток



до рішення сесії ______________ _______





ІНФОРМАЦІЯ



про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва в м. Каховці на 2015-2016 роки.



В сучасних умовах розвиток малого та середнього підприємництва є одним з найважливіших факторів вирішення соціально-економічних проблем територій. Ключова роль в даному напрямку належить місцевим органам виконавчої влади, які сьогодні все активніше демонструють намагання, спрямованні на створення сприятливого підприємницького клімату.



На створення сприятливих умов для подальшого розвитку малого та середнього бізнесу у місті направлені заходи Програми розвитку малого і середнього підприємництва в м.Каховка на 2015-2016 роки, адже саме в цьому секторі відбувається формування середнього класу, конкурентного середовища, створення нових робочих місць.



На сьогодні реалізація місцевої регуляторної політики відділами та управліннями Каховської міської ради спрямована на забезпечення виконання завдань, визначених чинним законодавством в сфері державної регуляторної політики.



На початок 2016 року до загального переліку діючих регуляторних актів Каховської міської ради та виконавчого комітету увійшло 25 нормативно-правових актів місцевого рівня. Так, за результатами проведеної роботи: 2 регуляторних акти скасовано 1 регуляторний акт вилучено з реєстру; до 5 регуляторних актів внесено зміни відповідно до чинного законодавства. Станом на 01.10.2016 року Реєстр регуляторних актів відділів і управлінь Каховської міської ради включає 22 нормативно-правових актів, які регулюють підприємницьку діяльність.



Станом на 05.01.2017 року Реєстр регуляторних актів відділів і управлінь Каховської міської ради включає 21 нормативно-правових актів, які регулюють підприємницьку діяльність. Даний реєстр розміщено на офіційному сайті територіальної громади міста у розділі ”Регуляторна діяльність”. Реєстр постійно підтримується в актуальному стані.



У місті запроваджено систему адміністративних процедур з підготовки та впровадження регуляторних актів, яка дозволяє проводити регуляторну політику з залученням громадськості до прийняття регуляторних актів.



На офіційному веб-сайті міста Каховка постійно висвітлюється інформація щодо залучення представників бізнесу до участі у бізнес-форумах, міжнародних конференціях, семінарах, національних, регіональних та міжнародних виставках.



Станом на 01.01.2017 року на обліку в Каховському відділенні Новокаховської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області перебуває 2678 суб'єкта підприємницької діяльності: 354 малих та середніх підприємств та 2324 фізичних особи-підприємця.



З початку року до міського бюджету від суб’єктів малого та середнього бізнесу надійшло 22982,9 тис. грн., в тому числі 12498,0 тис. грн. єдиного податку, що на 8827,9 тис. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.



Протягом 2016 року відповідно до укладених угод 122 суб'єктів підприємницької діяльності орендують приміщення комунальної власності для розміщення об'єктів торгівлі, надання побутових послуг, офісів. Загальна площа приміщень, переданих підприємцям в оренду становить 10134,8 кв.м. З початку року від оренди комунального майна до бюджету надійшло 263,6 тис.грн.



У 2016 році приватизовано 2 об'єкти комунальної власності територіальної громади міста, загальною площею 221,7 на суму 651,1 тис. грн.



У 2016 році суб'єктами господарювання введено в експлуатацію:



- цех по сепарації та фасуванню сільськогосподарської продукції;



- електростанцію по виробленню електричної енергії з відновлюваних джерел;



- магазин продовольчих товарів по вул. Пушкіна,172;



- технічне переоснащення лінії гідратації соняшникової олії;



- реконструкція масло-екстракційного заводу зі збільшення виробничої потужності з переробки насіння соняшнику.



- електростанцію по виробленню електричної енергії з відновлюваних джерел.



Підприємцями налагоджено виробництво меблів та інших виробів з деревини, металевих виробів, будівельних матеріалів, продуктів харчування, вирощування овочів та фруктів та виготовлення іншої продукції. В сфері обслуговування задіяні переважно фізичні особи-підприємці, які надають послуги: торгівлі, ресторанного господарства, перукарень та салонів краси, ремонту та технічного обслуговування складної побутової техніки, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту взуття, пошиття одягу, будівельній галузі, таксі тощо.



Значна частина підприємців здійснює свою діяльність на міських ринках, де відбувається торгівля широким асортиментом продовольчих та непродовольчих товарів. На ринках постійно здійснюються роботи з упорядкування територій, ремонту та реконструкції об’єктів як з метою покращання рівня торговельного обслуговування, так і для забезпечення більш комфортних умов роботи торгуючих.



Проводиться певна робота з міськрайонним центром зайнятості щодо залучення безробітних громадян до підприємницької діяльності: з початку року 4 громадяни отримали одноразову допомогу для започаткування підприємницької діяльності. Щотижня проводяться семінари для зацікавлених розвитком малого та середнього бізнесу, для бажаючих займатися підприємницькою діяльністю.



З початку року робочою групою з легалізації оплати праці та зайнятості населення було проведено 686 перевірок суб’єктів господарювання, виявлено 130 порушення трудового законодавства, складено 32 акти.



За складеними актами роботи робочої групи Каховського відділення Новокаховської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області донараховано 18,0 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб та єдиного податку від здійснення підприємницької діяльності які повністю та своєчасно надійшли в бюджет, укладені трудові договори про трудові відносини з 98 громадянами, та 112 громадян залучені до державної реєстрації, що забезпечило додаткове надходження 44,98 тис.грн. податків та зборів до місцевого бюджету.



З метою створення конкурентного середовища у сфері виробництва та побутового обслуговування відділом економіки, комунального майна та землі, Центром надання адміністративних послуг, державним адміністратором та іншими службами і структурними підрозділами міськвиконкому постійно надаються консультації суб’єктам підприємницької діяльності. Протягом 2016 року адміністраторами даного центру розглянуто 3383 звернень, в тому числі 643 звернень суб'єктів господарювання.



Підприємницький сектор бере активну участь у суспільному житті міста. Жодного міського свята не обходиться без підтримки підприємців. На сьогодні, під час нестабільного економічного становища в країні та проведення антитерористичної операції на сході нашої держави, підприємці міста не залишилися осторонь, вони допомагали і продовжують допомагати військовослужбовцям, які на разі перебувають в гарячих точках нашої країни.



Однак, незважаючи на проблеми державного рівня: складної суспільно-політичної ситуації, що склалася в країні, здешевлення національної валюти, підвищення цін на природний газ та електроенергію, нестачею власних оборотних активів, слабкого інтересу інвесторів для розвитку бізнесу, заходи програми Програми розвитку малого і середнього підприємництва в м. Каховці на 2015-2016 роки в цілому виконано.





Заступник міського голови з питань



діяльності виконавчих органів ради І.М. Орєхов