ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

91

Дата реєстрації:

25.11.2021

Проголосовано:

25.11.2021 14:27:39

Автор:

Гончар Михайло Васильович, депутат Каховської міської ради VІІІ скликання

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    11
  • Не підтримали
    6
  • Утримались
    3
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 91



У відповідності до статей 46, 50 Регламенту Каховської міської ради VIII скликання, на підставі статей 19, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада





ВИРІШИЛА:







  1. Підтримати депутатський запит депутата міської ради Гончара М. В. до Національної служби здоров’я України з приводу фактів викладених у відеозверненні гр. Капустіної Н. О. (додається).




  2. Секретарю міської ради І. Гончаровій направити депутатський запит до Національної служби здоров’я України.




  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, молоді спорту і туризму (В. Мясникян).











Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ







Національній службі здоров’я України





ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ





19 листопада 2021 року мешканка м. Каховка Херсонської області Капустіна Наталія Олександрівна після лікування від COVID-19 в КНП «Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих» Каховської міської ради записала відеозвернення з приводу неналежного стану надання медичних послуг в закладі. Зокрема вона акцентувала увага на двох важливих моментах:





  1. Заклад не надав їй безкоштовні ліки для лікування від COVID-19, тому вона була вимушена купувати їх за власні кошти, що підтверджується чеками які перебувають в її розпорядженні;




  2. Адміністрацією медичного закладу не було організовано належне чергування медичного персоналу, що спричинило до ненадання необхідної медичної допомоги та спричинило до високого рівня смертності серед пацієнтів.





У численних коментарях мешканців громади, які лікувалися у КНП «Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих» або лікували своїх родичі від COVID-19, повідомляється, що вони були вимушені купувати ліки за власні кошти.



Враховуючи, що Міністерство охорони здоров’я України постійно наголошує, що держава забезпечує заклади охорони здоров’я усіма необхідними медикаментами для лікування COVID-19, з метою об’єктивного розгляду інформації викладеної у відеозверненні гр. Капустіної Н. О. та подальшого інформування мешканців Каховської міської територіальної громади про реальний стан справ, прошу:





  1. Надати інформацію про обсяг коштів перерахованих КНП «Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих» на закупівлю медичних препаратів для лікування хворих на COVID-19 протягом 2021 року (у розрізі кожного місяця);




  2. Перевірити обґрунтованість призначення гр. Капустіній Н. О. препаратів, які вона придбала за власний кошт під час перебування на лікуванні в КНП «Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих» (контактний телефон Капустіної Н. О. (066)744-42-44).




  3. Перевірити правильність організації роботи та чергування медичного персоналу, які лікують хворих на COVID-19 в КНП «Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих».





Посилання на відеозвернення Капустіної Н. О.:



https://www.facebook.com/100066652094915/videos/1255655108177031





Депутат Каховської міської ради Михайло ГОНЧАР