ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

58

Дата реєстрації:

17.11.2021

Проголосовано:

25.11.2021 13:56:35

Автор:

Гончар Михайло Васильович, депутат Каховської міської ради VІІІ скликання

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 58



У відповідності до статей 46, 50 Регламенту Каховської міської ради VIII скликання, на підставі статей 19, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада





ВИРІШИЛА:





1. Підтримати депутатський запит депутата міської ради М.В. Гончара (фракція «Європейська Солідарність») до міського голови з приводу активізації дій спрямованих на збереження монументу «Легендарна тачанка» (додається).



2. Секретарю міської ради І. Гончаровій направити депутатський запит на розгляд міському голові.



3. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Гондарева Г.В.)



4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, молоді спорту і туризму (В. Мясникян).





Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ





Міському голові



НЕМЕРЦЮ В.А.





ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ



В чергове, над монументом «Легендарна тачанка» було вчинено акт вандалізму, що обурив громадськість Каховки та актуалізував проблему збереження для нащадків пам’ятки державного значення, аналогів якої немає в світі. Кожен новообраний мер обіцяв зробити щось для цього, але поки що, далі слів справа не рушила.



Оскільки збереження монументу є єднаючим фактором для каховчан, що не викликає будь-яких суперечок та нарікань, пропоную міському голові стати на чолі цього процесу, забезпечивши організацію проведення наступної роботи:





  1. Опрацювати питання щодо подання заявки на включення монументу «Легендарна тачанка» до списку об’єктів Світової спадщини UNESCO;




  2. Внести на чергову сесію міської ради проект рішення про створення комунального закладу «Музей тоталітарного мистецтва під відкритим небом»;




  3. Оголосити публічні закупівлі на виготовлення проектно-кошторисної документації реставрації монументу «Легендарна тачанка»;




  4. Залучити на договірних засадах фахівців для розроблення концепції функціонування Музею тоталітарного мистецтва під відкритим небом, для подальшої підготовки заявки на Український культурний фонд або «Велике будівництво».




  5. Розробити проект програми «Збереження та просування об’єктів культурної спадщини розташованих на території Каховської міської територіальної громади на 2022-2025 роки», з визначенням конкретних кроків спрямованих на забезпечення відновлення, охорони та промоції об’єктів культурної спадщини громади; внести її на розгляд міської ради.




  6. Передбачити у проекті бюджету територіальної громади на 2022 рік видатки на утримання Музею тоталітарного мистецтва під відкритим небом, виготовлення проектно-кошторисної документації та залучення фахівців на договірних засадах для підготовки концепції музею та заявки на УКФ.





Впевнений, що такі реальні кроки наповнять монумент «Легендарна тачанка» новим життям, забезпечать його збереження для поколінь та просування у культурно-мистецькому і туристичному середовищі на благо Каховської міської територіальної громади.



Прошу щоквартально інформувати депутатів про проведену роботу на сесії міської ради.





Депутат міської ради,



фракція «Європейська Солідарність»                                                                               Михайло ГОНЧАР