ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

5

Дата реєстрації:

17.11.2021

Проголосовано:

25.11.2021 11:18:56

Автор:

Гондарева Галина Вікторівна, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 5



Відповідно до ст. ст. 75,78 Господарського кодексу України, з метою забезпечення відповідного фінансового контролю за ефективним використанням доходів та витрат комунального некомерційного підприємства «Каховський міський центр первинної медико-санітарної допомоги  Каховської міської  ради» , керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада





ВИРІШИЛА:





1. Затвердити звіт про виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Каховський міський центр первинної медико-санітарної допомоги  Каховської міської  ради» за ІIІ квартал 2021 року (додається).



 2. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Гондарева Г.В.).



3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та підприємництва (Радченко О.В.).





Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ



Пояснювальна записка





 



до звіту про виконання фінансового плану за ІІІ квартал 2021 року комунального некомерційного підприємства «Каховський міський центр первинної медико-санітарної допомоги «Каховської міської ради»





 



Комунальне некомерційне підприємство «Каховський міський центр первинної медико-санітарної допомоги «Каховської міської ради»» (далі – підприємство, КНП «Каховський МЦПМСД») є неприбутковим підприємством, яке здійснює господарську діяльність з проведення медичної практики.



Дохід підприємства формується з коштів державного бюджету, які сплачуються Національною службою здоров’я України (далі – НСЗУ) згідно укладеного договору, коштів місцевого бюджету згідно рішень сесій за місцевими програмами, коштів від надання платних послуг та інших джерел, не заборонених діючим законодавством.



ДОХІДНА ЧАСТИНА діяльності підприємства у ІІІ кварталі 2021р. складалася з наступних показників:



1) дохід від реалізації робіт і послуг, оплата за які проводилася за договором НСЗУ ( код рядка 101):



планувалося 18685,4 тис. грн., фактично отримано 16384,6 тис. грн., недоотримання коштів у розмірі 2300,8 тис. грн. відбулася у зв’язку зі зменшенням кількості декларацій .



2) дохід від реалізації робіт і послуг ( платних медичних послуг) (код рядка 102):



планувалося отримати 687,5 тис. грн., фактично отримано 600,7 тис. грн., недоотримання запланованого доходу складає 86,8 тис. грн. недоотримання доходу відбулося за рахунок зменшення відвідувань до сімейних лікарів.



3) кошти з місцевих бюджетів за програмою розвитку та фінансової підтримки (код рядка 110):



Було заплановано 1986,2 тис.грн., фактично отримано 3659,8 тис.грн., перевиконання планових призначеннь 1673,6 тис.грн станом на 01.10.2021р.



4) Кошти місцевих бюджетів за цільовими програмами у т.ч:



Було заплановано 1914,0 тис.грн., фактично отримано 1341,3 тис.грн., недоотримання 572,7 тис.грн. за рахунок залишку планових призначень в.т.ч капітальний ремонт у сумі 447,7 тис.грн.



5) Інші доходи від операційної діяльності, в.т.ч: дохід від оренди активів, дохід від реалізації необоротних активів, інший дохід (благодійні внески, компенсація за комунальні послуги від орендарів тощо).



Було заплановано 312,3 тис.грн, фактично отримано 22,9 тис.грн, недоотримання запланованого доходу складає 289,4 тис. грн., недоотримання сталося за рахунок зменшення благодійних внесків у зв’язку з введення «Платних медичних послуг».



6) Дохід від не операційної діяльності в т.ч



Було заплановано 557,0 тис.грн., фактично отримано 913,2 тис.грн., 356,2 тис.грн, - збільшилося за рахунок залишків матеріальних цінностей минулих періодів.



В цілому дохідна частина діяльності підприємства у ІІІ кварталі 2021р. по показникам дохода згідно «Звіту про виконання фінансового плану» показує на недотримання доходу в сумі 1235,7 тис.грн ( фактичні витрати коштів були меншими ніж заплановані доходи у фінансовому плані на звітний період).





 



В цілому витратна частина діяльності підприємства у ІІІ кварталі 2021р. по статтям витрат згідно звіту про виконання фінансового плану складає економію коштів в сумі 1016,3 тис.грн. (фактичні витрати коштів були меншими ніж заплановані витрати у фінансовому плані на звітний період), а саме: по заробітній платі та нарахуванням на оплату праці, оплаті комунальних послуг та енергоносіїв, предметів, матеріалів, обладнання, та інвентарю, продуктів харчування, оплата послуг (крім комунальних), по службовим відрядженням, інші поточні видатки (пільгові рецепти для певних категорій пацієнтів на амбулаторному лікуванні).





 



Але, у ІІІ кварталі 2021році фактичні витрати коштів були більшими ніж заплановано у фінансовому плані на звітний період по деякім статтям витрат, а саме:





  • медикаменти та перев’язувальні матеріали у сумі 2255,7 тис.грн. збільшені витрати у зв’язку з тим що були використані залишки медикаментів з минулих періодів які зберігаються у медичному складі підприємства;




  • амортизація у сумі 356,3 тис.грн. збільшені витрати у зв’язку з тим що були передані основні засоби – будівлі сільських амбулаторій та ФАПів: с.Коробки, с.Малокаховка, с.Роздольне, с.Вільна Україна, згідно рішення сесії Виконавчого комітету Каховської міської ради від 02.02.2021року №35, також були придбані основні засоби та нематеріальні активи.







 



За ІІІ квартал чистий фінансовий результат склав збиток у сумі 179,4 тис.грн., за рахунок залишку нерозподіленого прибутку минулих періодів (непокритого збитку) станом на 01.01.2021р. у сумі 3594,1 тис.грн. який зменшив нерозподілений прибуток минулих періодів (непокритого збитку) на суму 179,4 тис.грн, на заохочення працівників. Станом на 01.10.2021р. нерозподілений прибуток минулих періодів (непокритого збитку) складає 3414,7 тис.грн.





 





 





 



Директор Олександр АНТОНЕНКО





 



Головний бухгалтер Наталія ФІЛАТОВА





 

ДОДАТКИ

1 ФІН ЗВІТ за ІІІ кв.2021р..pdf Переглянути