ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

7

Дата реєстрації:

28.07.2021

Проголосовано:

29.07.2021 09:26:54

Автор:

Бондаренко Іван Петрович, головний спеціаліст відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 7



З метою зниження споживання природного газу КПТМ "Каховтеплокомуненерго", забезпечення належного температурного режиму в багатоквартирних житлових будинках м. Каховки при відключенні будинків від системи централізованого опалення та надання фінансової допомоги для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету, на впровадження схеми теплопостачання міста та рішення виконавчого комітету Каховської міської ради від 13.07.2021 року № 227, "Про відключення житлових будинків центральної та східної частини міста Каховки від системи центрального опалення", керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада



ВИРІШИЛА:





  1. Затвердити Програму надання пільговим категоріям громадян м. Каховки фінансової допомоги на встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету, згідно додатку 1 до цього рішення.




  2. Затвердити Положення про комісію з визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету, згідно додатку 2 до цього рішення.




  3. Відповідальність за виконання рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Романенко Р.В.).




  4. Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку інвестицій, міжнародного співробітництва та підприємництва (Радченко О.В.) та постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту (Особа О.Б.).







Міський голова Віталій Немерець



Додаток 1



до рішення Каховської міської ради від « » 2021 р.



ПРОГРАМА



надання пільговим категоріям громадян м. Каховки фінансової допомоги на

встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету



ПАСПОРТ





































1.



Ініціатор розробки Програми



Виконавчий комітет Каховської міської ради



2.



Розробник Програми



Відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла виконавчого комітету Каховської міської ради



3.



Співрозробники Програми



Управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради, КПТМ "Каховтеплокомуненерго"



4.



Головний розпорядник коштів



Виконавчий комітет Каховської міської ради



5.



Строки реалізації Програми



2021 рік



6.



Загальний обсяг фінансових ресурсів необхідних для реалізації Програми за рахунок міського бюджету



Всього 1000,00 тис. грн.






І. Загальні положення





  1. Програма надання пільговим категоріям громадян м. Каховки фінансової допомоги на встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету (далі Програма) розроблена з метою захисту пільгових категорій громадян міста, відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про соціальні послуги», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» та інших нормативно-правових актів.




  2. Реалізація Програми відбувається у вигляді надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 2,5 тис.грн. для пільгових категорій громадян в багатоквартирних житлових будинках, які станом на 01 липня 2021 року були абонентами КПТМ “Каховтеплокомуненерго” та в яких на підставі п.2 рішення виконавчого комітету Каховської міської ради від "13" липня 2021 року, № 227 припинено централізоване теплопостачання (далі - ЦО).




  3. Програма регламентує умови визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу за рахунок коштів міського бюджету для встановлення індивідуального опалення.




  4. Право отримання фінансової допомоги на встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету надається громадянам пільгових категорій, які є власниками, співвласниками або квартиронаймачами (для не приватизованої квартири), які зареєстровані в квартирі на момент звернення.:







  • учасники бойових дій;




  • особи з інвалідністю внаслідок війни;




  • члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни;




  • ветерани військової служби;




  • ветерани органів внутрішніх справ;




  • ветерани Національної поліції;




  • ветерани служби цивільного захисту;




  • ветерани Державної кримінально-виконавчої служби;




  • громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;




  • учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;




  • багатодітні сім’ї;




  • особи з інвалідністю І-ІІ групи всіх категорій;




  • сім'ї, які мають дітей з інвалідністю до 18 років;




  • реабілітовані особи;




  • діти війни;




  • пенсіонери за віком,





Якщо власники жилого приміщення проживали, але не були зареєстровані в ньому, питання щодо права на фінансову допомогу виноситься на розгляд комісії з визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу за рахунок коштів міського бюджету для встановлення індивідуального опалення (далі Комісія).



II. Порядок визначення осіб, які мають право на фінансову допомогу для

встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського



бюджету



2.1. Для розгляду питання щодо визначення права громадян на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету, у разі надання згоди на збір та обробку персональних даних, громадяни подають до Комісії наступний пакет документів:





  • письмова заява на надання фінансової допомоги для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету із зазначенням контактних телефонів, підписана всіма повнолітніми співвласниками, членами родини наймача, які зареєстровані за даною адресою.





До заяви додаються:



- інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на всіх співвласників;



- копія документу, що підтверджує право власності (ордер, договір найму - у разі, якщо квартира не приватизована);



- копії паспортів громадянина України, усіх співвласників та зареєстрованих за цією адресою;



- копії свідоцтв про народження неповнолітніх дітей;



- копії ідентифікаційних кодів усіх зареєстрованих мешканців квартири;



- копії документів, які підтверджують пільгову категорію відповідно до п.1.4 цієї Програми;



- копія довіреності, у разі подання документів представником;



- номер рахунку, відкритому в банківській установі для перерахування коштів;



- в разі необхідності, до заяви додаються інші документи на вимогу Комісії.



2.2. Умовою надання фінансової допомоги для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету є відсутність на дату подання заяви заборгованості з оплати послуг централізованого опалення або наявність укладеного договору реструктуризації заборгованості із оплати послуг централізованого опалення.



2.3 Громадяни несуть юридичну відповідальність за подання документів із свідомо неправдивими відомостями, які впливають на визначення права заявника на фінансову допомогу.



2.4 Якщо власника одного з співвласників або квартиронаймача включено до Переліку осіб, які мають право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету, з метою надання фінансової допомоги за іншою адресою, це є підставою для відмови у задоволенні заяви.



2.5 Право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету повторно не надається.



2.6 На підставі отриманої інформації Комісія приймає рішення щодо включення громадян до Переліку осіб, які мають право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету.



2.7 Сформований Комісією Перелік осіб, які мають право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету, затверджується рішенням виконавчого комітету Каховської міської ради.









Перший заступник міського голови



з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Романенко



Додаток 2



до рішення Каховської міської ради №______ від « »________ 2021 р.



ПОЛОЖЕННЯ



про комісію з визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу для

встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету



І. Загальні положення





  1. Положення про комісію з визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету (далі Положення) розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».




  2. Мета положення — регулювання діяльності комісії з визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету (далі Комісія).




  3. Комісія у своїй діяльності керується цим Положенням, Програмою надання пільговим категоріям громадян м. Каховки фінансової допомоги на встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету та чинним законодавством України.







  1. Основні задачі та функції Комісії







  1. Основним завданням Комісії є визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу для встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету.







  1. Склад та порядок роботи Комісії







  1. Очолює Комісію перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.




  2. До складу Комісії входять працівники та члени виконавчого комітету Каховської міської ради, депутати Каховської міської ради та інші.




  3. Для забезпечення роботи Комісії призначається секретар комісії.




  4. Склад, Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Каховської міської ради.




  5. Основною формою роботи Комісії є засідання.




  6. Засідання Комісії веде голова комісії, а у разі його відсутності заступник голови комісії.




  7. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини членів комісії. Рішення Комісії приймається більшістю голосів присутніх членів Комісії, а у випадку рівності голосів, вирішальним голосом є голос голови комісії.




  8. Документи, необхідні для визначення громадян, які мають право на фінансову допомогу за рахунок коштів міського бюджету для встановлення індивідуального опалення, розглядаються Комісією, рішення щодо включення громадян до Переліку осіб, які мають право на фінансову допомогу за рахунок коштів міського бюджету для встановлення індивідуального опалення оформлюється протоколом та підписується всіма членами комісії.




  9. Сформований Комісією Перелік осіб, які мають право на фінансову допомогу за рахунок коштів міського бюджету для встановлення індивідуального опалення, затверджується рішенням виконавчого комітету Каховської міської ради.









  1. Повноваження Комісії.







  1. Комісія уповноважена:







  • приймати відповідні рішення, надавати пропозиції на підставі наданих документів та зібраних Комісією даних;




  • одержувати в установленому Законом порядку від підприємств, установ та організацій інформацію та документи, необхідні для виконання покладеного на неї завдання.





Перший заступник міського голови



з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Романенко