ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

1

Дата реєстрації:

16.06.2021

Проголосовано:

24.06.2021 09:35:06

Автор:

Камєнєва Алла Анатоліївна, начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1



Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М. «Про хід виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Каховської територіальної громади на 2021 рік за підсумками першого кварталу 2021 року», керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада





В И Р І Ш И Л А:



1. Інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М. про хід виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Каховської територіальної громади на 2021 рік за підсумками першого кварталу 2021 року взяти до відома (додається).



2. З метою забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку громади відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики (Камєнєва А.А.) проводити:



2.1 комплексний аналіз виконання показників програми економічного, соціального та культурного розвитку Каховської територіальної громади на 2021 рік;



3. Управлінню праці та соціального захисту населення (Скрипніченко А.В.):



3.1 тримати під особистим контролем питання ліквідації заборгованості із заробітної плати по підприємствах Каховської територіальної громади до повного її погашення;



3.2 включити до плану діяльності Робочої групи по контролю за створенням та легалізацією робочих місць заходи щодо перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, в яких не забезпечено дотримання законодавства щодо рівня нарахованої заробітної плати.



3.3 забезпечити системну роботу по здійсненню контролю за дотриманням на підприємствах міста законодавства щодо оплати праці, в частині рівня нарахованої заробітної плати.



4. Рекомендувати керівникам підприємств та організацій громади, усіх форм власності:



4.1 вжити заходів щодо забезпечення беззбиткової роботи підприємств;



4.2 забезпечити прозорість роботи підприємств, не допускати випадків використання нелегальної роботи працівників.



5. Відповідальність за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М.



6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та підприємництва (Радченко О.В.).













Міський голова Віталій Немерець

























































Додаток



рішення сесії



________ р._ № _________





Підсумки



виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку Каховської територіальної громади за підсумками І кварталу 2021 року





Діяльність міської ради зосереджувалась у тому числі і на виконанні Програми економічного і соціального розвитку Каховської територіальної громади на 2021 рік, затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2020 р. № 115/14.



Демографічна ситуація. На 01.04.2021 р. на території. Каховської ТГ проживало 43296 осіб з них міське населення — 35795 осіб, сільське населення 7501 осіб.



Будівництво. На сучасному етапі будівництво ведеться в місті підприємницькими структурами, приватними забудовниками та будівельними орагнізаціями, найпотужніші з яких — ЗАТ “ДБУ-12”, ТОВ “Евростройпласт”, ПП Фортунатов, ТОВ “Олеся”, ними виконується 70 % підрядних робіт.



Станом на 01. 04. 2021 р. введено в експлуатацію 9 об'єктів будівництва,



- “Реконструкція об'єкта торгівлі та громадського харчування під торгово - офісну будівлю (м. Каховка, проспект Європейський 10-б);



- “Будівництво комплектної трансформаторної підстанції КТП-160/10/0,4 для електрозабезпечення електроустановок 27/100 нежитлової будівлі (м. Каховка, вулиця Промислова, 2г);



- “Реконструкція електричних мереж вуличного освітлення в межах вулиць Лугова та Соборності в м. Каховка Херсонська область“ (КП "Комунальне транспортне підприємство");



- Реконструкція нежитлової будівлі, що є комплексом будівель та споруд, у комплекс будівель та споруд для зберігання мінеральних добрив з будівництвом складу за адресою: м. Каховка, пров. Трубний, 12, І пусковий комплекс (ТОВ "ТЕРРА ТАРСА УКРАЇНА").



Зайнятість населення та ринок праці. За період січень- березень 2021 року до Каховського міськрайонного центру зайнятості звернулося 1212 осіб (у 2020 році за аналогічний період – 930 чоловік) мешканців Каховської ТГ. Станом на 01 квітня 2021 року на обліку в Каховському міськрайонному центрі зайнятості перебуває 1267 мешканців Каховської ТГ, з них 640 чоловік мають статус безробітного.



Протягом І кварталу 2021 року були працевлаштовані за допомогою центру зайнятості 80 мешканців територіальної громади. Станом на 01 квітня 2021 року жоден мешканець Каховської ТГ не виявив бажання скористатися правом отримання одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю. З метою тимчасового вирішення питання працевлаштування 58 мешканців ТГ взяли участь у роботах тимчасового характеру.



Однією з найважливіших проблем працевлаштування безробітних є невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних потребі робочої сили. Для вирішення цієї проблеми в Каховському міськрайонному центрі зайнятості існує системна профорієнтаційна робота, професійне навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації незайнятого населення. На протязі звітного періоду пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за допомогою центру зайнятості 34 безробітних громадянина – мешканця Каховської ТГ.



Профорієнтаційними послугами було охоплено 960 чол. Протягом І кварталу 2021 року було проведено:





  1. 24 тренінги з «Техніки пошуку роботи»





52 інформаційних семінари



Грошові доходи населення та заробітна плата. Середня заробітна плата станом на 01.04.2021 року становила 11057 грн. показник по області становив 11122 грн. Фонд оплати праці 87560 тис.грн.



За інформацією Головного управління статистики у Херсонській області згідно державних статистичних спостережень за ф. № 1-ПВ (місячна) станом на 01.04.2021 року по місту Каховка заборгованість із виплати заробітної плати складає 31146,6 тис.грн., яку мають два підприємства міста - ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування» - 29703,0 тис.грн. (649 осіб) та ТОВ «Аграрна промислова компанія «Дом – Агро» - 1443,6 тис. грн. (52 особи).



За інформацією голови правління ПрАТ «КЗЕСО» борги із виплати заробітної плати на підприємстві існують з березня 2020 року через затримку оплати покупців за поставлену продукцію, що також призвело до затримки оплати за матеріали та комплектуючих, необхідних для виробництва готової продукції по наступним контрактам.



Керівництво ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування» надало графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, який передбачає повне погашення боргів до квітня 2021 року, та приймаються заходи щодо виходу підприємства з кризового стану.



За інформацією голови правління ПрАТ «КЗЭСО» борги із виплати заробітної плати на підприємстві існують через затримку оплати покупців за поставлену продукцію.



На даний час підприємством ведуться перемовини з іноземними компаніями щодо залучення інвестицій для поповнення обігових коштів. Укладено контракти з АТ «Українська залізниця» на доставку колійної техніки на суму 530400 тис.грн., «Литовська залізниця» на постачання рейкозварювальної продукції на суму 1 млн. євро, «Білоруська залізниця» на суму 500 тис.євро.



По даному підприємству складений графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, який передбачає повне погашення боргів до вересня 2021 року.



За інформацією Головного управління Держпраці в Херсонській області проведена позапланова перевірка ПрАТ «КЗЕСО», за результатами якої на посадову особу підприємства складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП та винесено Припис про усунення виявлених порушень.



За інформацією ТОВ «АПК «Дом Агро» заборгованість із виплати заробітної плати виникла через відсутність замовлень на послуги зі зберігання зернових культур. Погашення боргів із заробітної плати планується за рахунок послуг збереження майбутнього врожаю. На даний час ТОВ «АПК «Дом-Агро» не працює.



Легалізація. Станом на 01.04.2021 року робочою групою щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення було перевірено 127 приватних підприємців міста, виявлено 8 підприємців, які порушували норми трудового законодавства, складено 6 актів. Управлінням праці та соціального захисту населення матеріали на порушників трудового законодавства виявлених фактів порушень передаються до Каховського відділення Новокаховської ОДПІ ГУ ДПС у Херсонській області та до Головного управління держпраці у Херсонській області для подальшого опрацювання.



За складеними актами роботи робочої групи Каховською ОДПІ донараховано станом на 01.03.2021 р: податку з доходів фізичних осіб – 1080,0 грн; військовий збір – 90,0 грн.; ЄСВ – 2640,0 грн.; всього – 3810 грн.



Згідно з трудовим законодавством оформлений 1 найманий працівник.



Соціальне забезпечення. Система соціального захисту у місті спрямована на поліпшення матеріального забезпечення соціально вразливих верств населення, подолання бідності та зниження розшарування населення міста за рівнем доходів. Призначення та виплата всіх видів державної соціальної допомоги в місті проводиться своєчасно; заборгованості з їх виплати не має.



Протягом і кварталу 2021 року за призначенням державної соціальної допомоги до управління праці та соціального захисту населення звернулася 3050 сімей. Загальна сума наданої допомоги склала 17,2 млн.грн.



У І кварталі 2021 р. субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії, а також придбання скрапленого газу та твердого палива готівкою призначено 4986 домогосподарствам громади. Загальна сума призначених субсидій за цей період склала 25,8 млн.грн.



Станом на 01.04.2021 р. до Єдиного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги внесені 7945 осіб.



У І кварталі 2021 року надано пільг на житлово-комунальні послуги та призначено адресну грошову допомогу на тверде паливо та скраплений газ на суму 3,2 млн.грн. 1112 пільговикам.



Відповідно до постанови КМУ від 01.10.2014р. № 505 «Про надання щомісячної адресної грошової допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат нам проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» звернулося 57 сім'ї з числа ВПО. Призначено допомоги станом на 01.04.2021 на суму 231 тис. грн.



Управлінням праці та соціального захисту населення здійснюється взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Станом на 01.04.2021 р. обліковано 168 сімей, в яких 238 осіб, у тому числі – 49 дітей. Довідки про взяття на облік у І кварталі 2021 року отримали 9 переміщених громадян.



У І кварталі 2021 року в громаді обліковано 374 багатодітних родини, в яких виховується 1226 дітей..



Станом на 01.04.2021 р. на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради перебуває: 79 осіб з інвалідністю в наслідок війни; 415 учасників бойових дій, АТО - 262; 1145 осіб із інвалідністю, з них: 450 осіб з інвалідністю з дитинства, 151 особа з інвалідністю по зору; 191 дитина з інвалідністю.



Складено 15 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених громадян та осіб з інвалідністю, матеріальну допомогу за рахунок коштів державного бюджету отримали 8 осіб на суму 7,2 тис. грн., за рахунок коштів міського бюджету — 182 особи, на суму 429,5 тис. грн.



Протягом І кварталу 2021 року 16 осіб з інвалідністю отримали технічні засоби реабілітації у кількості 16 одиниць. Видано 158 направлень на забезпечення протезно-ортопедичними виробами та технічними засобами реабілітації.



Реформування відносин власності. Станом на 01.04.2021 року обліковується 120 договори оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста, загальною площею 5134,52 м². Надходження до місцевого бюджету за користування комунальним майном станом на 01.04.2021 року становлять 71,6 тис.грн.



Станом на 01.04.2021 року проведено приватизацію 6 земельних ділянок на суму 1278,3 тис. грн. площею 1,6437 га.



З метою ефективного використання земель комунальної власності проведена інвентаризація земельних ділянок для набуття права на їх оренду на земельних торгах у 2021 році (8 ділянок).



За січень - березень 2021 року укладено 10 договорів оренди земельних ділянок з юридичними та фізичними особами загальною площею 2,3612 га на суму 289,49 тис. грн.



Станом на 01.04.2021 року з 44 розповсюджувачами реклами укладено договори про тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів (до бюджету надійшло 173,7 тис.грн).



З метою поліпшення бізнес-клімату та впровадження процесів дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг у місті функціонує Центр надання адміністративних послуг Каховської міської ради. Станом на 01.04.2021 року адміністраторами даного центру розглянуто 4349 звернень, в тому числі 543 звернення суб'єктів господарювання.



Житлово-комунальне господарство. Виконання і фінансування заходів з розвитку і реформування житлово-комунального господарства міста щорічно враховуються в Програмі економічного і соціального розвитку міста і міським бюджетом на відповідний рік.



Мета полягає в здійсненні заходів щодо підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунального господарства, забезпечення його сталого розвитку для задоволення потреб населення і господарського комплексу міста Каховки в житлово-комунальних послугах відповідно до встановлених нормативів і стандартів.



Станом на 01.05. 2021 р. виконані роботи поточного ремонту доріг вул. Герцена, Декабристів, Першотравнева, Слобідська, М.Жука, Ф.Гаєнко, Набережна пр. Європейський, Будівельників на суму — 289,5 тис.грн.



Проведено ремонт кабельних мереж по вул. В.Куликовська, 116 загальною вартістю — 32,5 тис.грн. Придбано лед-лампи — 12,7тис.грн., консольні світильники — 42,0 тис.грн.



Будівництво зовнішньої електричної мережі від КТП-483 с.Роздольне — 200,3 тис.грн.



Гуманітарна політика. Освіта. За напрямком «розвиток освіти і науки» здійснювалися заходи, спрямовані на створення рівного доступу громадян міста до здобуття якісної освіти, а саме:



У 2021 році заклади дошкільної освіти відвідують 1631 дошкільників, які об’єднані у 69 груп. Усі відомості занесено до єдиної електронної бази «ІСУО».



Показник охоплення дітей всіма формами дошкільної освіти віком з 3 до 6 років а також дітей 5-ти річного віку по місту становить 100%. Електронна (перспективна) черга на влаштування дітей до дошкільних закладів працює в усіх 8-ми дошкільних навчальних закладах міста.



У 2021 році для забезпечення дошкільною освітою дітей з особливими освітніми потребами відкрито 14 інклюзивних груп.



У 2020/21 навчальному році у 210 класах повну загальну середню освіту здобуватимуть 4815 учнів. Відкрито 20 інклюзивних класів (на 9 більше, ніж у минулому році). В ЗОШ №3 для дітей з особливими освітніми потребами функціонує ресурсна кімната, яку обладнано відповідно до усіх вимог.



У зв’язку з введенням карантинних заходів організовано дистанційне навчання учнів.



Якісно працює інклюзивно-ресурсний центр для обслуговування дітей з особливими освітніми потребами. Отримує корекційні послуги 91 дитина.



В навчально-виховному процесі закладів загальної середньої освіти використовується 376 комп’ютерів, 18 мультимедійних проекторів. В класах інформатики налічується 292 комп’ютери, на базі яких створено 12 навчально-комп’ютерних комплексів.



В дошкільних навчальних закладах використовується 25 комп’ютерів. Усі загальноосвітні, позашкільні та дошкільні навчальні заклади підключені до мережі Інтернет.



У 125-х гуртках Центру дитячої творчості, Станції юних натуралістів, Станції юних техніків, Дитячо-юнацької спортивної школи за 19-ма напрямками діяльності - науково-технічного, експериментально-дослідницького, декоративно-прикладного, еколого-природничого, художньо-естетичного, легкої атлетики, баскетболу, футболу, волейболу, боксу, дзюдо, академічного веслування, тенісу здобуває позашкільну освіту 1677 дітей.



У І кварталі 2021 року в закладах освіти виконано:
















































































































































з/п



Зміст робіт



Вартість



1



Дрова Чорноморівский ДЗО



5000,00



2



Дрова Чорноморівска гімназія



11250,00



3



Дрова Малокаховскьий ДЗО



11250,00



4



Труби ДНЗ№3



13517,63



5



Жавілар еффект школи



171182,00



6



Дезинфікуючі засоби сади



70280,00



7



Дезинфікуючі засоби школи



75711,00



8



Дезинфікуючі засоби позашкільники



7505,00



9



Дезинфікуючі засоби мнвк, ірц



5124,00



10



Технічне обслуговування обладнання котелень та сигналізації загазованості школи



5890,06



11



Технічне обслуговування обладнання котелень та сигналізації загазованості сади



29073,56



12



Технічне обслуговування обладнання котелень та сигналізації загазованості позашкільники



4231,08



13



Ремонт водопровідної лінії у підвальному приміщенні ДНЗ№10



1743,00



14



Ремонт технічного обслуговування персональних комп’ютерів, а також супутні послуги школи, ДЮСШ



5300,00



15



Технічне обслуговування вузла обліку природного газу СЮТ



11975,09



16



Послуги з використання методів дистанційного навчання сади, школи, позашкільники, ДЮСШ



15750,00



17



Поточний ремонт приміщення ДЗО№6



11056,00



18



Посуд гімназія



6999,00



19



Друкована продукція Роздольна школа



900,00



20



Штамп, печатка сади, школи, ірц



9090,00



21



Ємкість для води Чорноморівська школа, сад



3900,00



22



Вугілля Малокаховський ДЗО



149123,88



23



Вугілля Чорноморівська школа



118646,52



24



Вугілля Чорноморівський ДЗО



32180,40



25



Паливо дизельне Роздольна школа



3570,00





Всього:



780248,22






Протягом І кварталу відділом у справах молоді та спорту спільно з іншими відділами міської ради та громадськими організаціями міста було проведено 49 заходів (акцій) стосовно дітей та молоді, а також розвитку Українського козацтва в громаді.



Протягом І кварталу 2021 року управлінням культури та туризму Каховської міської ради забезпечена реалізація культурно-мистецьких заходів та просвітницьких проектів, благодійних концертів, інших культурно-дозвіллєвих заходів. Організовано та проведено 77 масштабних заходів для різновікових категорій населення



Бюджет. За І квартал 2021 року фактичні доходи загального фонду міського бюджету з урахуванням обсягів міжбюджетних трансфертів склали 75855,8 тис.грн або 107,4% до плану (70619,1 тис.грн), в тому числі власні доходи загального фонду склали 55900,3 тис.грн при плані 50303,2 тис.грн, перевиконання плану складає 5597,1 тис.грн або 11,1%.



У порівнянні з відповідним періодом 2020 року в вспівставних умовах місцевий бюджет територіальної громади отримав власних доходів загального фонду більше на 8790,5 тис.грн.(факт І кварталу 2020 року 47109,9 тис.грн, факт І кварталу 2021року 55900,3 тис.грн.) або на 18,7%.



Традиційно в структурі доходів загального фонду міського бюджету Каховської ТГ найбільшу питому вагу займає податок та збір на доходи фізичних осіб 62,8%.



За І квартал 2021 року фактичні надходження по податку та збору на доходи фізичних осіб виконані на 107,4%, при плані 32660,8 тис.грн. фактично надійшло 35086,8 тис.грн, перевиконання склало 2426,0 тис.грн, до факту І кварталу 2020 року (29270,6 тис.грн) в вспівставних умовах виконання склало 119,9%, надходження збільшились на 5816,2 тис.грн.



Найбільшу питому вагу в структурі податку та збору на доходи фізичних осіб 89,2% займає податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати, у І кварталі 2021 року при плані 29345 тис.грн фактично надійшло 31303,9 тис.грн, бюджетом додатково отримано 1958,9 тис.грн.



Найбільша сума надходжень податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати в відрахуванні (60%) за І квартал 2021 року надійшла від ЗАТ «Чумак» - 5574,9 тис.грн, що складає 17,8 % питомої ваги в загальній сумі надходжень податку (31303,9 тис.грн), від Управління освіти Каховської міської ради – 3907,4 тис.грн - 12,5% питомої ваги, від ЗАТ АТ «Каргілл»- 1412,3тис.грн – 4,5% питомої ваги, ТОВ «ВКУ» 1367,4 тис.грн – 4,4% питомої ваги, КНП «Каховська ЦРЛ» 1347,2 тис.грн – 4,3% питомої ваги, та інші.



Фактичні надходження податку на прибуток підприємств комунальної власності за І квартал 2021 року складають 632,2 тис.грн, що більше фактичних надходжень І кварталу 2020року (28 тис.грн) на 604,2 тис.грн.



Фактичні надходження акцизного податку в цілому за І квартал 2021 року склали 3308,7 тис.грн, більше плану (2250,0 тис.грн) на 1058,7 тис.грн, або 47%, та фактичних надходжень 2020 року (2734,2 тис.грн) на 574,5тис.грн або на 21,0%, в тому числі в розрізі надходжень:



- по акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції)  (пальне) виконання плану склало 222,4% при плані 200,0тис.грн фактично надійшло 444,9 тис.грн, бюджетом додатково отримано 244,9 тис.грн, а до факту І кварталу 2020 року (336,6 тис.грн) надходження збільшились на 108,3 тис.грн, що пояснюється збільшенням обсягу реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального на території громади з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій згідно з інформацією ДПС;



- по акцизному податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) (пальне) виконання плану склало 199,9% при плані 750,0 тис.грн. фактично надійшло 1499 тис.грн, бюджетом додатково отримано 749 тис.грн, а до факту І кварталу 2020 року (1088,3 тис.грн) надходження збільшились на 410,7 тис.грн, що пояснюється збільшенням обсягу реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального на території громади з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій згідно з інформацією ДПС;



- виконання акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів за І квартал 2021 року склало 105% до міського бюджету фактично надійшло 1364,8 тис.грн при плані 1300 тис.грн, додатково отримано 64,8 тис.грн, до фактичних надходжень І кварталу 2020 року (1309,3 тис.грн) виконання складає 104,2% надходження збільшились на 55,5 тис.грн, в тому числі від ТОВ «АТБ – маркет» на 38,6 тис.грн, ПП «Торі» на 37,8 тис.грн, ПП «Оксі Гів» на 12,9 тис.грн. та інші.



План по місцевим податкам в цілому виконаний на 105,7%, при плані 14675,8 тис.грн фактично надійшло 15507,3 тис.грн, бюджетом додатково отримано 831,5 тис.грн, до факту І кварталу 2020 року (13708,4 тис.грн) виконання склало 113,1%, надходження збільшились на 1798,9 тис.грн.



Найбільшу питому вагу в структурі місцевих податків і зборів 62,4% займає єдиний податок.



За І квартал 2021 року фактичні надходження єдиного податку (9674,4 тис.грн) до плану (9187,2 тис.грн) склали 105,3 %, до факту І кварталу 2020 року (9218,4 тис.грн), надходження збільшились на 456,0 тис.грн, виконання складає 104,9%, завдяки збільшенню розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового року, мінімальної заробітної плати та доходу отриманого суб’єктами господарювання протягом податкового періоду.



План по платі за землю за І квартал 2021 року в цілому виконаний на 100%, при плані 4028,0 тис.грн фактично надійшло 4028,1 тис.грн, до фактичних надходжень І кварталу 2020 року (3983,3 тис.грн) виконання склало 101,1% надходження збільшились на 44,8 тис.грн.



Станом на 01.04.2021 року до міського бюджету фактично надійшло 1753,9 тис.грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, при плані 1423,4 тис.грн, виконання склало 123,2%, додаткові надходження 330,5 тис.грн, до факту І кварталу 2020 року (418,7тис.грн.) надходження збільшились в 4,2 рази, або на 1335,2 тис.грн.



Найбільшу питому вагу в структурі податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки 89,5% займає податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості, який за І квартал 2021 року виконаний на 112,1%, при плані 1400 тис.грн фактично надійшло 1569,9 тис.грн. Найбільша сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплаченого юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості за І квартал 2021 року надійшла від ТОВ«Грін Тім» 185,7 тис.грн, ТОВ «Профіпрайм» 92,6 тис.грн, ККТВП «Меліаратор» 89,8 тис.грн, ПрАТ«Укрводбуд» 89,8 тис.грн.



План по транспортному податку за І квартал 2021 року в цілому виконаний на 139,1% при плані 35 тис.грн. фактично надійшло 48,7 тис.грн, бюджетом додатково отримано 13,7 тис.грн.



План по туристичному збору за І квартал 2021 року виконаний на 100% при плані 2,2 тис.грн фактично надійшло 2,2 тис.грн



План по державному миту за І квартал 2021 року виконаний на 185,2% при плані 44,0 тис.грн фактично надійшло 81,5 тис.грн, бюджетом додатково отримано 37,5 тис.грн, до факту І кварталу 2020року (79,4 тис.грн) виконання складає 102,6% надходження збільшились на 2,1 тис.грн.



План по платі за оренду майнових комплексів та іншого майна, що у комунальній власності за І квартал 2021 року виконаний на 238,7% при плані 30,0 тис.грн фактично надійшло 71,6 тис.грн, надходження до бюджету збільшились на 41,6 тис.грн,



Станом на 01.04.2021 року до міського бюджету Каховської ТГ надійшло 51,9 тис.грн екологічного податку, при плані 46,8 тис.грн, виконання складає 110,9%, до факту І кварталу 2020 року (38,6 тис.грн) виконання 134,5%, в тому числі фактичні надходження екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (за винятком викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю) (36,2 тис.грн) до плану І кварталу 2021 року (29,4 тис.грн) склали 123,2%. Найбільші суми відрахувань до міського бюджету ( 25%) надійшли від Каховської філії ТОВ АТ «Каргілл» 17,2 тис.грн, АТ Херсонгаз 13,9 тис.грн та ПРАТ «Чумак» 2,8 тис.грн.



Виходячи з обсягів залучених коштів, видатки бюджету Каховської міської територіальної громади за січень – березень 2021 року по загальному фонду проведено на суму 76464,6 тис.грн (92,2 % до плану 1 кварталу 2021 року та 23,4 % до річного плану), по спеціальному фонду – 1516,5 тис.грн (72,3 % до плану 1 кварталу 2021 року та 9,3 % до річного), у тому числі по бюджету розвитку – 79,7 тис.грн, що становить 11,7 % до планових призначень 1 кварталу 2021 року та 1,0 % до річного плану.



Із загального фонду на фінансування програм соціально – культурної сфери міської територіальної громади та державного управління спрямовано 72613,7 тис.грн (95,0 % від загального обсягу видатків), з них на освіту – 52002,1 тис.грн, охорону здоров’я – 3058,7 тис.грн, культуру – 2206,1 тис.грн, фізичну культуру і спорт – 1635,5 тис.грн, державне управління – 10485,8 тис.грн, соціальний захист та соціальне забезпечення – 3225,5 тис.грн.



Фінансування проводилось виходячи з планових призначень на перший квартал 2021 року та потреби головних розпорядників коштів міського бюджету у відповідних видатках.





Заступник міського голови з питань



діяльності виконавчих органів ради Іван Орєхов