ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

13

Дата реєстрації:

23.06.2021

Проголосовано:

24.06.2021 09:33:28

Автор:

Гончар Михайло Васильович, депутат Каховської міської ради VІІІ скликання

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 13



З метою спонукання до культурно-мистецьких процесів, що об’єднують та популяризують місто Каховка і села Каховської міської територіальної громади, пропагують їх історичну та культурну спадщину, увічнюють пам’ять про видатного уродженця Каховки – графіка, живописця, кераміста, поета, перекладача, педагога Михайла Івановича Жука, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада





ВИРІШИЛА:

 





  1. Започаткувати Премію Каховської міської ради з літератури, краєзнавства та мистецтв імені Михайла Жука.




  2. Затвердити Положення про Премію Каховської міської ради з літератури, краєзнавства та мистецтв імені Михайла Жука (далі – Премія), що додається.




  3. Доручити міському голові В. НЕМЕРЦЮ затвердити персональний склад журі Премії та положення про нього.




  4. Управлінню культури і туризму міської ради (А. САДОВА), відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю (О. ІОТОВА) вжити заходів щодо поширення в друкованих та електронних ЗМІ інформації про конкурсний відбір на здобуття Премії.




  5. Фінансовому управлінню (О. ГОНЧАРОВ) спільно з управлінням культури і туризму міської ради (А. САДОВА) щорічно передбачати в Програмі розвитку культури та духовності видатки, пов’язані з відзначенням переможців та виплату Премії.




  6. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Г. ГОНДАРЕВУ.




  7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, молоді спорту і туризму (В. МЯСНИКЯН).











Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ









Додаток до рішення



міської ради ____ скликання



від ____________ №______





ПОЛОЖЕННЯ

про Премію Каховської міської ради з літератури, краєзнавства та мистецтв імені Михайла Жука



Премія Каховської міської ради з літератури, краєзнавства та мистецтв імені Михайла Жука встановлюється з метою спонукання до культурно-мистецьких процесів, що об’єднують та популяризують місто Каховку і села Каховської міської територіальної громади, пропагують їх історичну та культурну спадщину, увічнюють пам’ять про видатного уродженця Каховки – графіка, живописця, кераміста, поета, перекладача, педагога Михайла Івановича Жука.



Засновником Премії є Каховська міська рада. До числа співзасновників можуть входити й інші юридичні чи фізичні особи.



Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори, краєзнавці, інші митці, які у властивій їм формі, через свої творчі доробки популяризують місто Каховку та села Каховської міської територіальної громади.



Вручення Премії відбуватиметься в урочистій обстановці з нагоди Дня міста Каховка.



Щорічно на здобуття Премії висуваються:





  • високохудожні твори (проза, поезія), які опубліковані, як окремими книгами, так і у періодичних друкованих, чи електронних виданнях;




  • краєзнавчі дослідження у вигляді окремої монографії або публікації (-й) у друкованих чи електронних виданнях;




  • мистецькі твори у вигляді кіно-, фоторобіт, графіки, картин тощо.





Усі конкурсні роботи мають бути створені не раніше ніж за три роки до дати завершення конкурсного відбору.



Премією нагороджуються, як правило, літератори, краєзнавці та митці, не залежно від місця їх народження та проживання.



Висунення кандидатів на здобуття Премії проводиться, як від установ та організацій, так і шляхом самовисування.



Премія є персональною. Вона може присуджуватися посмертно.



Премія встановлюється у трьох номінаціях:





  • Література;




  • Краєзнавство;




  • Мистецтво.





Твори на здобуття Премії, з короткою інформацією про номінанта, щороку до 1 вересня надсилаються на адресу управління культури і туризму Каховської міської ради: 74800, Херсонська область, м. Каховка, вул. Панкеєвська, 6, з відміткою: «На здобуття Премії Михайла Жука».



До номінованих творів додаються:



- творча характеристика на автора-претендента з персональними даними;



- ксерокопії рецензій і відгуків на видання (якщо такі є);

- подання про висування кандидатур (-и).



Надіслані матеріали, що не відповідають Положенню, не розглядаються.



Для визначення лауреатів Премії розпорядженням міського голови щорічно затверджується склад конкурсної комісії. Міський голова є головою оргкомітету конкурсі та головою журі Премії.



Твори, розглянуті конкурсною комісією, залишаються для поповнення фондів бібліотек територіальної громади або Каховської школи мистецтв.



Забезпечення дотримання вимог щодо висунення творів на здобуття Премії, їх конкурсний відбір та присудження Премії здійснює журі, персональний склад якого щороку затверджує міський голова.



Особам, удостоєним Премії, присвоюється звання «Лауреат Премії Каховської міської ради імені Михайла Жука» (з зазначенням номінації), вручається відповідний диплом та грошова премія в розмірі 5000 грн (з урахуванням податків) у кожній номінації. Грошова премія виплачується за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади. Іншим учасникам конкурсу можуть вручатися подяки та цінні подарунки.



Розмір та кількість Премій у кожній номінації може змінюватись у сторону збільшення, в залежності від обсягу коштів передбачених бюджетом територіальної громади.



За можливості, для нагородження лауреатів Премії та інших учасників конкурсного відбору, можуть залучатися позабюджетні кошти і подарунки від фізичних та юридичних осіб.



Положення про Премію є діючим та розповсюджується на підведення підсумків щорічно.



Роботи лауреатів Премії та кращі роботи учасників, які відмічені членами журі, публікуються в газеті «Каховська зоря» (за згодою), на сайті міської територіальної громади, на офіційних сторінках міської територіальної громади у соціальних мережах, а також можуть видаватися окремими збірками.