ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

84

Дата реєстрації:

21.04.2021

Проголосовано:

29.04.2021 10:45:04

Автор:

Гончар Михайло Васильович, депутат Каховської міської ради VІІІ скликання

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    7
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 84



Керуючись статтями 10, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 46 Регламенту Каховської міської ради VIІI скликання, на підставі звернення фракції політичної партії «Європейська Солідарність» в Каховській міській раді VIІI скликання, міська рада





вирішила:





1. Підтримати звернення депутатів Каховської міської ради VIІI скликання до Президента України та Верховної Ради України щодо негайного створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії, з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України



2. Доручити керуючому справами виконкому В. ЧЕРНЯВСЬКОМУ направити звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України.



3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, законності, депутатської етики та регламенту (О. РАДІОНОВА).







Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ

































Додаток до рішення сесії



Каховської міської ради



від_________ № ________





Президенту України



В. ЗЕЛЕНСЬКОМУ





Верховна Рада України







Звернення Каховської міської ради



щодо негайного створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії, з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України





Ми, депутати Каховської міської ради висловлюємо свою стурбованість зливом інформації про спецоперацію чотирьох розвідок із захоплення найманих вбивць ПВК Вагнера – це державна зрада, що завдала непоправної шкоди країні. Особливо небезпечно, що інформація стала відома Росії після наради у президента Зеленського, що вказує на наявність зрадника у його найближчому оточенні.



Але ще більшою проблемою є брехня та відсутність реакції влади, яка півроку протидіє спробам провести об’єктивне розслідування.



15 вересня 2020 року лідер фракції «Слуга народу» Д. Арахамія заявив, що категорично виступає проти створення ТСК для розслідування зради.



19 вересня 2020 року голова Офісу президента А. Єрмак називав це детективною історією, вигаданою від початку і до кінця.



Лише коли замовчати зраду в оточенні президента не вдалося, після зміни президента США, партія «Слуга народу» погодилася на створення ТСК і лише у комплексі з розслідуванням інших питань. Такий підхід створює небезпеку, що влада спробує перешкоджати депутатському розслідуванню.



За півроку після витоку інформації не було порушено кримінальної справи за підозрою у державній зраді, що зробило б непотрібним створення ТСК.



Тим часом скандал підриває довіру до України з боку міжнародних партнерів і ставить під загрозу українсько-американські відносини та військово-технічну допомогу Заходу, без якої Україні буде дуже важко встояти проти однієї з найпотужніших армій світу – російської.



У ситуації, що склалася, Каховська міська рада звертається з вимогою негайного створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії, з обов’язковим широким представленням усіх фракцій, в першу чергу опозиційних, з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України.









Секретар ради Ірина ГОНЧАРОВА