ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

16

Дата реєстрації:

21.04.2021

Проголосовано:

29.04.2021 09:54:43

Автор:

Жужа Тетяна Вікторівна, староста Роздольненського старостинського округу

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 16



Відповідно до статей 2, 169, 172, 175-176, 327 Цивільного кодексу України, статей 24, 78-781 Господарського кодексу України, статей 6, 10, 16-17, пунктів 29-30 частини першої статті 26, частини третьої статті 50, статті 60, пункту 61 Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 4, 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», враховуючи рішення 3 сесії Каховської міської ради VIII скликання від 22 грудня 2020 року № 68/3 «Про припинення Малокаховської сільської ради Каховського району Херсонської області, Роздольненської сільської ради Каховського району Херсонської області та Коробківської сільської ради Каховського району Херсонської області, в результаті реорганізації шляхом приєднання до Каховської міської ради та припинення виконавчого комітету Роздольненської сільської ради Каховського району Херсонської області, в результаті реорганізації шляхом приєднання до Виконавчого комітету Каховської міської ради», міська рада









ВИРІШИЛА:



1. Каховській територіальній громаді в особі Каховської міської ради (код ЄДРПОУ 26433050) ввійти до складу засновників Чорноморівського сільського комунального підприємства (код ЄДРПОУ 32126189, місцезнаходження: Україна, 74841, Херсонська область, Каховський район, село Чорноморівка, вулиця Дружби, будинок 9), заснованого розформованою територіальною громадою в особі Роздольненської сільської ради Каховського району Херсонської області, у порядку правонаступництва та прийняти усі повноваження, майнові та немайнові права та обов’язки засновника, в тому числі прийняття рішень щодо зміни найменування, внесення змін до статуту та затвердження його в новій редакції, внесення будь-яких змін до інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стосовно вищевказаної юридичної особи, а також вчиняти необхідні дії згідно чинного законодавства для проведення державної реєстрації перелічених та будь-яких інших змін.



2. Враховуючи вищевикладене виключити із складу засновників



Чорноморівського сільського комунального підприємства - Роздольненську сільську раду Каховського району Херсонської області (код ЄДРПОУ 26348893).





3. Розділ 1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ Статуту доповнити пунктом 1.10 такого змісту «Підприємство не відповідає по зобов’язанням Каховської міської ради».



4. Розділ 10.ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ ПРИБУТКІВ Статуту доповнити пунктами, а саме:



10.4. Розподіл прибутку Підприємства здійснюється відповідно до затвердженого фінансового плану Підприємства з урахуванням вимог Господарського кодексу України та інших законів України.



10.5. Збитки, заподіяні Підприємству внаслідок порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються Підприємству відповідно до законодавства України.



10.6. Збитки, що виникли внаслідок здійснення підприємством своєї господарської діяльності та непов’язані з порушенням його майнових прав, покриваються за рахунок власних коштів підприємства.



10.7. Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя та здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей, регулюються колективним договором відповідно до чинного законодавства України.



5. Виключити наступний вид економічної діяльності 35.13 Розподілення електроенергії.



6. Внести вказані зміни до Статуту Чорноморівського сільського комунального підприємства шляхом викладення та затвердження його у новій редакції (додається).



7. Уповноважити Каховського міського голову підписати Статут у новій редакції .



8. Уповноважити керівника (директора) комунального підприємства здійснити дії щодо державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, а саме про зміну засновника юридичної особи - відповідно до вимог чинного законодавства.



9. Виконавчому комітету Каховської міської ради утворити комісію з прийняття до комунальної власності Каховської міської територіальної громади об'єктів комунальної власності - майнового комплексу комунального підприємства, зазначеного в пункті 1 цього рішення, та надати акт приймання-передачі на затвердження сесії Каховської міської ради.



10. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Лобунько Г.П.).



11. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту (Особа О.Б.).









Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ



ЗАТВЕРДЖЕНО



Рішенням ____ сесії



Каховської міської ради



_____ скликання



від _______________ №_________





 





 





 





 





 





 





 





 



СТАТУТ



Чорноморівського сільського комунального підприємства



(нова редакція)





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 



Каховський район



с.Чорноморівка



2021



Чорноморівське сільське комунальне підприємство діє на підставі цього Статуту, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішень сесії Каховської міської ради та іншого чинного законодавства України.





  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ





Засновником підприємства (у порядку правонаступництва від Роздольненської сільської ради Каховського району Херсонської області ) є Каховська територіальна громада в особі Каховської міської ради (далі -засновник) код ЄДРПОУ 26433050, місцезнаходження: Україна, 74800, Херсонська область, місто Каховка, вулиця Велика Куликовська , будинок 103, що діє відповідно до положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».



1.1. Підприємство є самостійним суб’єктом господарювання який діє на основі цього Статуту.



1.2. Майно Підприємства перебуває у комунальній власності Каховської територіальної громади в особі Каховської міської ради.



1.3. Правом господарського відання є речовим правом суб’єкта підприємництва, який володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним.



1.4. За видом, організаційною формою, способом утворення та формування статутного капіталу, формою власності Підприємство є унітарним комунальним підприємством.



1.5. Підприємство самостійно організовує виробництво продукції (робіт, послуг) і реалізовує її за цінами (тарифами), що визначаються в порядку, встановленому Статутом та законодавчими актами України.



1.6. Підприємство є юридичною особою, яка має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, штампи, бланки організаційно-розпорядчої документації, необхідні для організації своєї роботи. Підприємство має майнові та особисті немайнові права, має обов’язки визначені законодавством, може бути позивачем і відповідачем у суді.



1.7. Підприємство не має у своєму складі інших юридичних осіб.



1.8. Підприємство у своїй діяльності керується Законами України, нормативними актами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, рішеннями Каховської міської ради Каховського району Херсонської області та її виконавчого комітету, іншими нормативно-правовими актами та цим Статутом.



1.9. Підприємство має право від свого імені та в межах своєї компетенції укладати правочини за предметом своєї діяльності, набувати майнові та особисті немайнові права та обов’язки, пов’язані з його діяльністю.



1.10.Підприємство не відповідає по зобов’язанням Каховської міської ради.





2. НАЙМЕНУВАННЯ ТА МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА



2.1. Повне найменування Підприємства: Чорноморівське сільське комунальне підприємство.



2.2.Скорочене найменування: Чорноморівське СКП.



2.3. Місцезнаходження Підприємства: 74841, Херсонська область, Каховський район, село Чорноморівка, вулиця Дружби, будинок 9.





  1. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА





3.1.Головною метою діяльності Підприємства є видобування підземних вод, а саме видобування води (для централізованого або нецентралізованого водопостачання), забезпечення водопостачання та водовідведення.



Предмет діяльності підприємства:





  • Забір, очищення та постачання води




  • Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування




  • Організування поховань і надання суміжних послуг




  • Каналізація, відведення й очищення стічних вод




  • Збирання безпечних відходів





4.ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА





  • Забір, очищення та постачання води




  • Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування




  • Організування поховань і надання суміжних послуг




  • Каналізація, відведення й очищення стічних вод




  • Збирання безпечних відходів





Підприємство займається:



Видами діяльності, які підлягають ліцензуванню, можуть здійснюватися Підприємством виключно після отримання відповідних ліцензій і дозволів у порядку, передбаченому чинним законодавством України.



На впровадження заходів з реконструкції, а також на ремонт водо мережі, заміну труб, башти Рожновського.



За рішенням сесії сільської ради можуть надаватися цільові фінансові кошти.



Підприємство має право:



У організаційно-правовій сфері:





  1. Створювати у встановленому порядку та застосовувати власну документацію, вести діловодство, в тому числі спеціального призначення, відповідно до нормативних актів;




  2. Реалізовувати свою продукцію та надавати комунальні послуги сільському населенню;




  3. Наймати і утримувати і своєму штаті таких осіб, які є потрібними чи необхідними для діяльності підприємства;




  4. Розпоряджатися закріпленим за ним на праві повного господарського відання майном, що є у комунальній власності територіальної громади села, і належить до основних та оборотних фондів підприємства;




  5. Сплачувати, стягувати плату, передавати в господарчій суд, оскаржувати через суд або іншим чином улагоджувати, домагатися чи розв’язувати будь які претензії або вимоги, які висуває Підприємство, чи вимоги спрямовані проти нього;




  6. Здобувати державні ліцензії пільги та права;




  7. Відкривати у визначеному порядку рахунки в банках;




  8. Приймати участь у всіх видах діяльності, дотримуючись тих зобов’язань, що спрямовані на досягнення Підприємством поставленої мети.







5.СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ



Статутний капітал підприємства становить 1000,00 грн (одна тисяча грн.00 коп.)



У разі передачі до статутного капіталу майна, конкретний перелік майна, що передається до Статутного капіталу та його вартість, зазначаються у відповідному акті його приймання-передачі.



Підприємство формує в межах своєї діяльності основні фонди:





  • фонд матеріального заохочення;




  • фонд розвитку виробництва.





6. МАЙНО І ФОНДИ ПІДПРИЄМСТВА



1. Майно Підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, які передані йому в господарське відання, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства, або в інших, передбачених законом формах обліку.



2. Майно, в залежності від економічної форми, якої набуває майно у процесі здійснення господарської діяльності, належить до основних фондів, оборотних засобів, коштів, товарів.



3. Майно Підприємства перебуває у комунальній власності Каховської територіальної громади, відповідно до закону України, Статуту та закріплене за ним на праві господарського відання. Здійснюючи право господарського відання, Підприємство володіє, користується, та розпоряджається зазначеним майном, вартість якого зазначена в балансі.



4. Розробка порядку формування фондів покладається на керівника Підприємства.



5. Підприємство формує в межах своєї діяльності основні фонди:



- фонд матеріального заохочення;



- фонд розвитку виробництва;



6. Джерелами формування майна Підприємства є:



- комунальне майно, закріплене за Підприємством на праві господарського відання;



- доходи від реалізації продукції (робіт, послуг);



- кредити банків та інших кредиторів;



- капітальні вкладення і дотації з бюджетів;



- надходження від продажу (здачі в оренду) майнових об’єктів (комплексів), що передані йому на праві господарського відання, в комунальну власність;



- безоплатні та благодійні внески, пожертвування організацій та громадян;



- частина доходів Підприємства, одержаних ним за результатами господарської діяльності, яка передбачена Статутом;



- інші джерела, не заборонені законом.





7. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ І КОНТРОЛЮ ПІДПРИЄМСТВА



1. Підприємство у відповідності з Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» є підзвітним Каховській міській раді.



2. Вищим органом управління Підприємством є Каховська міська рада.



До компетенції вищого органу управління відноситься:





  • визначення основних напрямків діяльності Підприємства;




  • погодження організаційної структури Підприємства;




  • затвердження Статуту та внесення до нього змін ;




  • прийняття рішень про припинення діяльності Підприємства та призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;




  • визначення порядку створення та розміру статутного капіталу;




  • надання дозволу на продаж або інше розпорядження майном Підприємства, що належить до основних фондів.







3.Керівництво поточною господарською діяльністю Підприємства здійснює директор, який призначається та звільняється з посади розпорядженням Каховського міського голови. Директор вирішує всі питання діяльності Підприємства, за винятком тих, що належить до компетенції Каховської міської ради. З директором Підприємства укладається контракт.



4.Директор Підприємства:



- без доручення діє від імені Підприємства, представляє його інтереси в органах- державної влади і органах місцевого самоврядування, судових органах, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами;



- самостійно вирішує питання діяльності Підприємства в межах Статуту, за винятком тих, які згідно зі Статутом віднесено до компетенції інших органів управління;



- приймає на роботу та звільняє з неї, в межах чинного трудового законодавства працівників Підприємства;



- видає у межах своєї компетенції накази та доручення (в тому числі й нотаріально посвідчені), дає вказівки, обов’язкові для виконання всіма працівниками Підприємства, організовує та перевіряє їх виконання;



Трудовий колектив приймає участь:





  • в розробці проекту та затвердженні колективного договору;




  • в розробці питань самоврядування трудового колективу;




  • у визначенні переліку і порядку надання працівникам Підприємства соціальних пільг;




  • у визначенні розмірів та видів заохочення продуктивної праці, винахідницької і раціоналізаторської діяльності;





При укладанні трудового договору (контракту, угоди) з працівниками Підприємство зобов’язане забезпечити належні і безпечні умови праці, її оплату не нижчу від визначеного законодавством мінімального розміру, а також забезпечення інших соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством.



8.ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА І СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА



8.1.Основу планів Підприємства становить надання (власними силами або за допомогою третіх осіб) комунальних послуг з централізованого постачання холодної води, та водовідведення.



Підприємство при підготовці планів свого економічного розвитку погоджує їх з Каховською міською радою.



8.2. Відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів. Підприємство з урахуванням обмежень, встановлених цим Статутом, вільне у виборі предмета договору, визначені зобов’язань, будь-яких інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать законодавству України.



8.3. Підприємство реалізовує свою продукцію (роботу, послуги), майно за цінами і тарифами, що встановлюється відповідно до законів та інших нормативно-правових актів або на договірній основі.



8.4. Підприємство має право відкривати рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення всіх видів розрахункових, кредитних та касових операцій за місцем реєстрації Підприємства або у будь-якому банку України.



8.5. Підприємство здійснює зовнішньоекономічну діяльність, яка є частиною зовнішньоекономічної діяльності України і регулюється законами України та іншими прийнятими відповідно до них нормативними актами.



8.6. Підприємство виконує всі вимоги держави, передбачені Кодексом законів про працю щодо своїх працівників, у межах наявних коштів у фондах матеріального заохочення і соціально-культурних заходів.



Підприємство забезпечує визначену відповідно до закону кількість робочих місць для працевлаштування.



9.ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ



9.1.Підприємство здійснює централізований і оперативний бухгалтерський (фінансовий) облік результатів діяльності Підприємства, веде статистичну звітність результатів своєї діяльності.





10.ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ ПРИБУТКІВ



10.1. Прибуток підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці.



10.2. З балансового прибутку підприємства сплачуються по кредитах банків, а також вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету.



10.3.Чистий прибуток одержаний після зазначених розрахунків, залишаються у повному розпорядженні підприємства, та розподіляється між його фондами і використовується для придбання та відновлення основних та оборотних фондів необхідних для ефективної діяльності Підприємства.



10.4.Розподіл прибутку Підприємства здійснюється відповідно до затвердженого фінансового плану Підприємства з урахуванням вимог Господарського кодексу України та інших законів України.



10.5.Збитки, заподіяні Підприємству внаслідок порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються Підприємству відповідно до законодавства України.



10.6.Збитки, що виникли внаслідок здійснення підприємством своєї господарської діяльності та непов’язані з порушенням його майнових прав, покриваються за рахунок власних коштів підприємства.







11. ЛІКВІДАЦІЯ І РЕОРГАНІЗАЦІЯ ПІДПРИЄМСТВА



11.1.Припинення діяльності Підприємства здійснюється у відповідності до Господарського кодексу, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про держану реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.



Реорганізація Підприємства здійснюється за рішенням сесії міської ради.



Ліквідація Підприємства здійснюється за рішенням суду у випадках, передбачених законодавством.



11.2.Підприємство ліквідується за ініціативою Представника Засновника, а також:



- у зв’язку із закінченням строку, на який створювалося Підприємство, чи у разі досягнення мети, заради якої його було створено;



- у разі визнання його в установленому порядку банкрутом, крім випадків, передбачених законом;



- у разі скасування його державної реєстрації;



- за рішенням суду.



Скасування державної реєстрації позбавляє Підприємство статусу юридичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру.



Підприємство вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру відповідного запису про припинення його діяльності.



11.3.Ліквідація Підприємства вважається завершеною, а Підприємство припиняє свою діяльність, з моменту виключення його з Єдиного державного реєстру України.



11.4.При реорганізації і ліквідації Підприємства, вивільненим працівникам гарантується дотримання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.





12.ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО СТАТУТУ ПІДПРИЄМСТВА



12.1.Пропозиції до внесення змін до Статуту Підприємства можуть надходити від органів управління Підприємства.



12.2.Зміни до Статуту підлягають державній реєстрації у встановленому законодавством порядку.





Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ