ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

9

Дата реєстрації:

27.06.2017

Проголосовано:

29.06.2017 12:25:17

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 9



З метою реалізації вимог статті 32 та статті 33 Закону України „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", керуючись статтею 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада





 



ВИРІШИЛА:



1. Внести зміни до міської Програми „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом на період 2016 - 2018 рр.", затвердженої рішенням сесії міської ради від 22.12.2016р. № 473/26, виклавши її назву в наступній редакції: міська Програма „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом на період 2016 - 2018 рр."

1.1 В нашому місті є проблемним питання щодо забезпечення впорядкованим соціальним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яким виповнюється 18 років і які повертаються за місцем їх походження або проживання до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, чи відповідні заклади, а також осіб з їх числа.

1.2 Станом на 01.05.2017 року на квартирному обліку у відділі міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради перебуває 35 осіб, з них: 7 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком до 18 років та 28 осіб віком від 18 до 23 років. Зовсім не мають житла 7 осіб, всі інші мають право користування житлом.

1.3 Абзац другий розділу 2 Програми викласти в наступній редакції: „Реалізація Програми дозволить підвищити рівень захищеності дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла реалізувати їх конституційні права на отримання житла із житлового фонду соціального призначення".

1.4 Абзац перший розділу 3 Програми викласти в наступній редакції: „Одним із шляхів вирішення житлової проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які відповідно до законодавства визнані такими, що потребують соціального захисту, є забезпечення їх житлом із житлового фонду соціального призначення".

1.5 Пункт 1 розділу 6 Програми викласти в наступній редакції: „Поліпшення соціально-економічних і побутових умов життя дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які відповідно до чинного законодавства потребують соціального захисту".

2. Фінансовому управлінню (О.А. Гончаров), відділу у справах дітей (О.С. Назарова), МЦСССДМ (Г.Е. Соколовська), відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла, відділу економіки комунального майна та землі (А.В.Перемешко), балансоутримувачам житла забезпечити неухильне виконання заходів міської програми.

3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Федченка В.В. .

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я.





 



Міський голова А.А. Дяченко