ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IX

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

3

Дата реєстрації:

17.03.2021

Проголосовано:

25.03.2021 09:43:04

Автор:

Камєнєва Алла Анатоліївна, начальник відділу економіки, комунального майна та землі

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3



Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М. «Про хід виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки за 2020 рік», керуючись п.22 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада



В И Р І Ш И Л А:





1. Інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М. про хід виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку міста Каховки за 2020 рік взяти до відома (додається).



2. З метою забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку міста відділу відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики проводити:



2.1 комплексний аналіз виконання показників програми економічного, соціального та культурного розвитку територіальної громади на 2021 рік.



3. Управлінню праці та соціального захисту населення (Скрипніченко А.В.):



3.1 тримати під особистим контролем питання ліквідації заборгованості із заробітної плати по підприємствах м. Каховки до повного її погашення;



3.2 включити до плану діяльності Робочої групи по контролю за створенням та легалізацією робочих місць заходи щодо перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, в яких не забезпечено дотримання законодавства щодо рівня нарахованої заробітної плати.



3.3 забезпечити системну роботу по здійсненню контролю за дотриманням на підприємствах міста законодавства щодо оплати праці, в частині рівня нарахованої заробітної плати.



4. Рекомендувати керівникам підприємств та організацій міста, усіх форм власності:



4.1 вжити заходів щодо забезпечення беззбиткової роботи підприємств;



4.2 забезпечити прозорість роботи підприємств, не допускати випадків використання нелегальної роботи працівників.



5. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М.



6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та підприємництва (Радченко О.В.).









Міський голова Віталій Немерець











































































Додаток



рішення сесії



____ № ______ Підсумки



виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки за 2020 рік





Діяльність міської ради зосереджувалась у тому числі і на виконанні Програми економічного і соціального розвитку м. Каховки на 2020 рік, затвердженої рішенням міської ради від 05.12.2019 р. № 1957/89.



Розвиток реального сектору економіки.



Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення за 2020 рік — 243044,7 грн.



Обсяг реалізованої промислової продукції по м.Каховка у 2020 році — 8722629,8 тис.грн (або 26,7% до всієї реалізованої продукції області).



Зовнішньоекономічна діяльність.



Обсяг експорту товарів підприємствами та організаціями м.Каховка за 2020р. становив - 22630,4 тис.дол. США, що становить 110,3% відповідного періоду 2019 року, імпорту – 32076,5 тис.дол. США, що становить 105,9 % відповідного періоду 2019 року. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі м.Каховка становить - 9446,1 тис.дол. США.



Зовнішньоторговельні операції товарами підприємства м.Каховка здійснювали з партнерами 73 країною світу.



Найбільші обсяги експортних поставок здійснювались до Білорусії – 15,1% від загального обсягу експорту, Польщі – 10,0%, Туреччина – 7,6%, Російської Федерації –6,9%, Литви – 6,8%, Німеччини — 6,4%. Найбільшу питому вагу у загальному обсязі імпорту мали: Туреччина – 31,3%, Ізраїль – 12,7% та Німеччина – 13,9%, Китай — 5,9%.



Основу товарної структури експорту м.Каховка складали готові харчові продукти (60,9% до загального обсягу експорту міста) і механічне та електричне обладнання (6,3%); в імпорті товарів найбільша питома вага припадала на поставки продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (26,6% до загального обсягу імпорту міста), полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них (27,6%).



Обсяг капітальних інвестицій у 2020 році освоєно капітальних інвестицій 156607,0 тис.грн, що становить 4,0 % до загального обсягу по області, на одну особу (крім інвестицій з державного бюджету) - 4349,1грн.



Загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію по м. Каховка у 2020 році склала - 1989 м² або 80,5 % до 2019 року), на 10 тис. осіб населення — 559,5 м².



Обсяг реалізованих послуг у розрахунку на одну особу в ІV кварталі 2020 року по м.Каховка складає 1872 грн.



Будівництво. На сучасному етапі будівництво ведеться в місті підприємницькими структурами, приватними забудовниками та будівельними організаціями, найпотужніші з яких — ЗАТ “ДБУ-12”, ТОВ “Евростройпласт”, ПП Фортунатов, ТОВ “Олеся”, ними виконується 70 % підрядних робіт.



Станом на 01.01.2021 р. введено в експлуатацію 56 об'єктів будівництва, у грудні місяці :



- 5 реконструйованих житлових будинки;



- 1 новий житловий будинок;



- обʼєкти іншого призначення, а саме:



- «Будівництво автобусного павільйону з торговельним об'єктом» Херсонська обл., м. Каховка, вулиця Мелітопольська ( фізична особа);



- ТОВ "АГРО-ФОКУС" - Херсонська обл., м. Каховка, вулиця Козацька, 3.



- Фермерське господарство "Віксан" будівля для племінних тварин під склад з прибудовою складу м. Каховка, вул. Мелітопольська, 1а;



- Фермерське господарство "Віксан" - Реконструкція адміністративної будівлі з прибудовою складу м. Каховка, вул. Мелітопольська, 1а;



- Будівництво торгово-офісної будівлі м. Каховка, вул. Пушкіна, 85 (Фізична особа);



-Будівництво магазину-складу м. Каховка, пров. І.Золіна, 4 (Фізична особа);



- Будівництво торгово-офісної будівлі м. Каховка, вул. Панкеєвська, 140 (Фізична особа);



- КП "Комунальне транспортне підприємство - Реконструкція електричних мереж вуличного освітлення в межах вулиць Лугова та Соборності в м. Каховка.



- ТОВ "ТерраТарса Україна" - комплекс будівель та споруд для зберігання мінеральних добрив з будівництвом складу за адресою: Херсонська область, м. Каховка, пров. Трубний, 12. (1-й пусковий комплекс);



- ТОВ ,,Геліос - 1” - Реконструкція частини існуючої будівлі складу під санітарний пропускник з побутовими приміщеннями м. Каховка, Чаплинське шосе, 15.



Реформування відносин власності.



Станом на 01.01.2021 року орендодавцями комунального майна укладено 74 договори оренди. В оренді знаходиться 7421,07 кв.м комунального майна. Надходження до місцевого бюджету за оренду комунального майна склали 159,3 тис.грн.



Протягом 2020 року приватизовано 2 об'єкти комунальної власності територіальної громади міста, загальною площею 182,6 кв.м. на суму 2449,0 тис. грн.:



- вбудоване нежитлове приміщення в багатоповерховий житловий будинок, загальною площею 83,9 кв.м, за адресою: м.Каховка, вул. Набережна, будинок 9, приміщення 36;



- вбудоване нежитлове приміщення в багатоповерховий житловий будинок, загальною площею 97,7 кв.м, за адресою: м.Каховка, вул. Набережна, будинок 3, приміщення, 41.



Станом на 01.01.2021 року проведено приватизацію 6 земельних ділянок на суму 1418,09 тис. грн.



З метою ефективного використання земель комунальної власності проведена інвентаризація земельних ділянок для набуття права на їх оренду на земельних торгах у 2020 році (23 ділянки).



За 2020 рік укладено 40 договорів оренди земельних ділянок з юридичними та фізичними особами загальною площею 24,4059 га на суму 1216,6 тис. грн.



Станом на 01.01.2021 року з 49 розповсюджувачами реклами укладено договори про тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів (до бюджету надійшло 521,9 тис.грн).



Регуляторна політика та розвиток підприємництва.



З метою поліпшення бізнес-клімату та впровадження процесів дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг у місті функціонує Центр надання адміністративних послуг Каховської міської ради.



Станом на 01.01.2021 року адміністраторами даного центру розглянуто 16463 звернень, в тому числі - 2932 звернення від суб'єктів господарювання.





  • На початок 2020 року Реєстр регуляторних актів відділів і управлінь Каховської міської ради включав 15 нормативно-правових актів місцевого рівня. З метою послідовного провадження державної регуляторної політики Каховською міською радою та її виконавчого комітету проводилася робота у таких напрямках:





- підтримка в актуальному стані реєстру діючих регуляторних актів.



- розробка планів діяльності з підготовки проектів регуляторних актів;



- підготовка та оприлюднення інформації у процесі здійснення регуляторної діяльності;



- проведення відстеження результативності регуляторних актів;



Станом на 01.01.2021 року Реєстр регуляторних актів відділів і управлінь Каховської міської ради включає 15 нормативно-правових актів, які регулюють підприємницьку діяльність. Даний реєстр розміщено на офіційному сайті територіальної громади міста у розділі “Регуляторна діяльність”.



Житлово-комунальне господарство.



Виконання і фінансування заходів з розвитку і реформування житлово-комунального господарства міста щорічно враховуються в Програмі економічного і соціального розвитку міста і міським бюджетом на відповідний рік.



Мета полягає в здійсненні заходів щодо підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунального господарства, забезпечення його сталого розвитку для задоволення потреб населення і господарського комплексу міста Каховки в житлово-комунальних послугах відповідно до встановлених нормативів і стандартів.



Станом на 01.01.2021 р. виконані роботи з капітального ремонту доріг по вул. Шевченко, вул. Б.Кенджиева, вул. Ружинського, вул. Чернишевського, вул. Сонячна, вул. Ярмаркова, вул. Тюленіна, вул. Бериславська, пров. Щемилівський, вул. Миру, вул. Першотравнева, вул. Ф.Гаєнко (демонтаж), вул. Ф.Гаєнко, вул. Таванська, вул. Ліфінцева, вул. Абрикосова, вул. Затишна, вул. Чкалова, пров. Селянський, вул. І Франка, вул. Ф. Гаєнко, вул. Сагайдачного, вул. П. Осипенко, вул. Матросова, пров. Виноградний загальною вартістю — 4393970,87 тис.грн.



Поточний ремонт доріг вул. Пушкіна, вул. Мелітопольська, вул. І.Франка, пр. Європейській, вул. Золіна, вул. П. Орлика, вул. Першотравнева, вул. Миру, пр. Будівельників, вул. Герцена, вул. Панкеєвська, вул. Суворова (грейд), вул. Айвазовського (грейд), вул. М.Грушевського, вул. Сковороди, вул. Шевченко, вул. Осетрова, вул. М.Жука, вул. В. Хоменка, вул. Набережна насосна станція, вул. Мелітопольська, вул. Пушкіна, вул. В. Куликовська, вул. Соборності, вул. Бериславська, вул. Таванська, вул. 417 Ст. Дивізії, вул. Виноградна, В'їзд до ГТ "Сигнал", вул. Абрикосова, перех. вул. Соборності та вул. Чкалова, вул. Зелена на суму — 1275775,62 тис.грн.



Виконано реконструкцію площі перед входом до стадіону “Авангард” - 289,00 тис. грн. Реконструкція зупиночного комплексу поряд зі стадіоном “Авангард” по вул. Пушкіна у м. Каховка з облаштуванням тротуарного покриття та зупинки — 93,00 тис.грн. КП “Комунальне транспортне підприємство” придбало 3 мотокоси на суму 73,920 тис.грн., декоративної огорожі на суму 28,790 тис.грн, придбання зупинок — 194 тис.грн., придбання лавок — 33 шт. на суму — 139,2 тис.грн, урни — 6 шт. -12,0 тис.грн., саджанців дерев та квітів — 205,1 тис.грн., дорожні знаки та фарба — 118,1 тис грн.



Капітальний ремонт паркової зони по вул. Панкеєвська, 122 — 124 на суму 1474,3 тис грн.



Виконані роботи з облаштування вуличного освітлення по вул. Миру, Жовтнева, Айвазовського, Чернишевського, Довженка, Мелітопольська, Герцена, Декабристів, Панкеєвська на суму — 240 тис. грн., кап. ремонт паркової зони по вул. Панкеєвська, 112-118 –1024597,00 грн.



Виконані роботи з облаштування вуличного освітлення в межах вул. Лугова та Соборності (Барське село) - 298274,40 грн.



КВУ “Каховський водоканал” придбало автомобіль RENAULT Master (для каналопромивочної установки тиску) – 280, 0 тис. грн.



Частотні перетворювачі FR 500A – 4T-037G/045 PB-H (4шт.) – 199,0 тис.грн.



За кошти підприємства було придбано:



1. Засувки 30ч6бр Ø100мм – 25шт, Ø150мм – 5шт, Ø200мм – 3шт, Ø300мм – 2шт - на загальну суму – 177,89 тис.грн.



2. Виконано ремонт повітродувки ТВ-80-1,6 на суму - 74,7 тис.грн.



3. За кошти інвестиційної програми виконано улаштування перевізки водопровідної мережі багатоповерхових будинків по вул. Ентузіастів на суму – 73,2 тис грн.



Соціальна політика.



Демографічна ситуація. Станом на 01 січня 2021 р. на території м. Каховка проживало 35400 осіб. За 2020 рік чисельність наявного населення зменшилась на 395 особи. Зменшення кількості населення відбулося за рахунок природного скорочення на - 402 особи, водночас міграційний приріст становив 7 осіб. За звітний період народилось 219 немовляти, померло 621 особи. Кількість прибулих у 2020 році склала- 359 осіб, вибуло- 352 особи.





Динаміка чисельності населення міста 2012-2020 роки, осіб




































Чисельність населення міста (осіб)



2012



2013



2014



2015



2016



2017



2018



2019



2020



37419



37316



37103



36944



36599



36258



35983



35795



35400






Зайнятість населення та ринок праці.



За 2020 рік до Каховського міськрайонного центру зайнятості звернулося 1638 чоловік (у 2019 році за аналогічний період – 1596 чоловік) мешканців м. Каховки. Станом на 01 січня 2021 року на обліку в Каховському міськрайонному центрі зайнятості перебуває 940 мешканців м. Каховка, з них 447 чоловік мають статус безробітного.



Протягом 2020 року були працевлаштовані за допомогою центру зайнятості 366 мешканців м. Каховки. Станом на 01 січня 2021 року жоден мешканець м. Каховки не виявив бажання скористатися правом отримання одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю. З метою тимчасового вирішення питання працевлаштування 41 мешканець м. Каховки взяли участь у роботах тимчасового характеру.



Однією з найважливіших проблем працевлаштування безробітних є невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних потребі робочої сили. Для вирішення цієї проблеми в Каховському міськрайонному центрі зайнятості існує системна профорієнтаційна робота, професійне навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації незайнятого населення. На протязі звітного періоду пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за допомогою центру зайнятості 18 безробітних громадян – мешканців м. Каховки.



Грошові доходи населення та заробітна плата.



Середньо-облікова кількість штатних працівників підприємств, установ та організацій у м. Каховка за жовтень - грудень 2020 р. склала — 7494 особи, або 106% до жовтня-грудня 2019р. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за жовтень - грудень 2020 р. - 11129,05 грн. Відпрацьовано в середньому штатним працівником - 440 годин.



Фонд оплати праці штатних працівників за жовтень- грудень 2020 р. по м. Каховка склав - 250214,4 тис.грн.( або 106,6 5% до середнього рівня по області).



За інформацією Головного управління статистики у Херсонській області згідно державних статистичних спостережень за ф. № 1-ПВ (місячна) станом на 01.01.2021 року по місту Каховка заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками відсутня.



Легалізація. За 2020 рік робочою групою щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення було перевірено 278 приватних підприємців міста, виявлено 31 підприємець, які порушували норми трудового законодавства, складено 17 актів. Управлінням праці та соціального захисту населення матеріали на порушників трудового законодавства виявлених фактів порушень передаються до Каховського відділення Новокаховської ОДПІ ГУ ДПС у Херсонській області та до Головного управління держпраці у Херсонській області для подальшого опрацювання.



За складеними актами роботи робочої групи Каховською ДПІ донараховано станом на 01.01.2021 року - 16,8 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб та 1,3 тис.грн. єдиного податку від здійснення підприємницької діяльності які повністю та своєчасно надійшли в бюджет, оформлено 20 найманих працівників, залучено до реєстрації 2 приватних підприємців.



За 2020 рік за планом роботи відбулося 5 засідань фінансової комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, забезпечення дотримання діючого законодавства щодо рівня оплати праці та забезпечення соціального захисту працюючих, про стан виконання та заходів по наповненню місцевого бюджету .



Соціальне забезпечення.



Система соціального захисту у місті спрямована на поліпшення матеріального забезпечення соціально вразливих верств населення, подолання бідності та зниження розшарування населення міста за рівнем доходів. Призначення та виплата всіх видів державної соціальної допомоги в місті проводиться своєчасно; заборгованості з їх виплати не має.



Протягом 2020 року за призначенням державної соціальної допомоги до управління праці та соціального захисту населення звернулася 2990 сім'я. Загальна сума наданої допомоги склала 54,4 млн.грн.



У 2020 р. субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії призначено 4386 домогосподарствам міста. Загальна сума призначених субсидій за цей період склала 39,7 млн.грн.



Середній розмір субсидій цього виду, призначеної у січні — грудні на одне господарство, становив 791,0 грн.



У січні — грудні 2020 року субсидії для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива готівкою було призначено 195 господарствам міста. Загальна сума призначених субсидій за цей період склала 573,2 тис. грн.



Середній розмір субсидій цього виду у 2020 році на одне господарство, становив 2935,0 грн.



Станом на 01.01.2021 р. до Єдиного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги внесені 7940 осіб.



У 2020 році звернулися із заявами на адресну грошову допомогу на тверде паливо і скраплений газ 30 осіб, загальна сума витрат на такі цілі склала 50,9 тис.грн.



Відповідно до постанови КМУ від 01.10.2014р. № 505 «Про надання щомісячної адресної грошової допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат нам проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» звернулося 57 сім'ї з числа ВПО. Призначено допомоги станом на 01.01.2021 на суму 896,2 тис. грн.



Управлінням праці та соціального захисту населення здійснюється взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Станом на 01.01.2021 р. обліковано 167 сім'ю, в яких 235 осіб, у тому числі – 48 дитина. Довідки про взяття на облік у 2020 році отримали 4 переміщених громадян.



На даний час в місті Каховці обліковано 260 багатодітних родин, в яких виховується 884 дитини.



Станом на 01.01.2021 р. на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради перебуває: 71 осіб з інвалідністю в наслідок війни; 423 учасників бойових дій, АТО - 260; 1150 особи із інвалідністю, з них: 452 особи з інвалідністю з дитинства, 154 особи з інвалідністю по зору; 186 дитині з інвалідністю.



Складено 57 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених громадян та осіб з інвалідністю, матеріальну допомогу за рахунок коштів державного бюджету отримали 32 особи на суму 26,8 тис. грн., за рахунок коштів міського бюджету — 572 особи, на суму 1000,3 тис. грн.



Протягом 2020 року 309 осіб з інвалідністю отримали технічні засоби реабілітації у кількості 727 одиниць, 13 законних представників дітей з інвалідністю отримали ТЗР та протезно-ортопедичні вироби у кількості 16 одиниць. Видано 788 направлень на забезпечення протезно-ортопедичними виробами та технічними засобами реабілітації.



Гуманітарна політика. Освіта. Захист прав дітей.



Гуманітарна політика. Освіта.



За напрямком «розвиток освіти і науки» здійснювалися заходи, спрямовані на створення рівного доступу громадян міста до здобуття якісної освіти, а саме:



У 2020 році заклади дошкільної освіти відвідують 1439 дошкільників, які об’єднані у 57 груп. Усі відомості занесено до єдиної електронної бази «ІСУО».



Показник охоплення дітей всіма формами дошкільної освіти віком з 3 до 6 років а також дітей 5-ти річного віку по місту становить 100%. Електронна (перспективна) черга на влаштування дітей до дошкільних закладів працює в усіх 8-ми дошкільних навчальних закладах міста. Станом на 01 лютого 2021 року черга на влаштування дітей до закладів дошкільної освіти відсутня.



У 2019/20 навчальному році для забезпечення дошкільною освітою дітей з особливими освітніми потребами відкрито 8 інклюзивних груп. (на 2 більше, ніж у минулому навчальному році).



Оптимізовано мережу загальноосвітніх шкіл міста. У 2020 році у 158 класах повну загальну середню освіту здобуватимуть 4023 учнів. Відкрито 11 інклюзивних класів (на 4 більше, ніж у минулому році). В ЗОШ №3 для дітей з особливими освітніми потребами функціонує ресурсна кімната, яку обладнано відповідно до усіх вимог.



У зв’язку з введенням карантинних заходів організовано дистанційне навчання учнів.



Якісно працює інклюзивно-ресурсний центр для обслуговування дітей з особливими освітніми потребами. У зв’язку з карантином дистанційно отримує корекційні послуги 51 дитина.



В навчально-виховному процесі закладів загальної середньої освіти використовується 376 комп’ютерів, 18 мультимедійних проекторів. В класах інформатики налічується 292 комп’ютери, на базі яких створено 12 навчально-комп’ютерних комплексів.



В дошкільних навчальних закладах використовується 25 комп’ютерів. Усі загальноосвітні, позашкільні та дошкільні навчальні заклади підключені до мережі Інтернет.



У 117-х гуртках Центру дитячої творчості, Станції юних натуралістів, Станції юних техніків, Дитячо-юнацької спортивної школи за 19-ма напрямками діяльності - науково-технічного, експериментально-дослідницького, декоративно-прикладного, еколого-природничого, художньо-естетичного, легкої атлетики, баскетболу, футболу, волейболу, боксу, дзюдо, академічного веслування, тенісу здобуває позашкільну освіту 1651 дітей.



У 2020 році в закладах освіти проведено ремонтні роботи на суму :








































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































№ п



Зміст робіт



Вартість



1



Придбання канцтоварів ДЮСШ



4000,00



2



Електричні вимірювання контурів заземлення: ЗОШ№1,СЗОШ№2,ЗОШ№3,ЗОШ№4,ЗОШ№5,ЗОШ№6,НВК Гімназія



18948,00



3



Придбання посуду ЗОШ№3



1788,00



4



Придбання меблів для обладнання робочих місць працівників централізована бухгалтерія



7700,00



5



Придбання меблів для обладнання робочих місць працівників апарат



15000,00



6



Придбання будівельних матеріалів ЗОШ№6



1760,00



7



Заправка картриджа централізована бухгалтерія



2000,00



8



Послуги по програмному обслуговуванню



2430,00



9



Технічне обслуговування вогнегасників ДЗО№9



1533,00



10



Технічне обслуговування вогнегасників ЗОШ№5



5506,00



11



Послуги з надання пакетів оновлень програмного комплексу «КУРС» для використання в закладах загальної середньої освіти



10550,00



12



Інформаційні послуги в газеті «Каховські новини» по закладам



4000,00



13



Поточний ремонт підлогового покриття підвального приміщення ДЮСШ



82028,00



14



Придбання канцтоварів централізована бухгалтерія



14016,00



15



Придбання конструкційних матеріалів ігрового елементу для облаштування ігрового будиночку ДЗО№6



10000,00



16



Придбання обладнання для ігрових майданчиків ДЗО№5



45000,00



17



Придбання бойлеру ДЗО№9



2300,00



18



Придбання медичних масок по закладам



3217,50



19



Придбання цементу по всім дитячим закладам освіти



22825,00



20



Придбання комплекту учнівського 1-місного, який складається з столу та стільця ЗОШ№4



47765,00



21



Виготовлення проектно-кошторисної документації “Капітальний ремонт з оновленням інтер’єру в приміщеннях Каховської ЗОШ №1 за адресою - Херсонська область м.Каховка вул.Велика Куликовська,77



99982,89



22



Виготовлення проектно-вишукувальної документації “Капітальний ремонт з оновленням інтер'єру коридору Каховської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 по вул. Велика Куликовська, 78 в м. Каховка Херсонської області”



60727,11



23



Виготовлення проектно-вишукувальної документації “Капітальний ремонт коридору, класів та інших приміщень Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 по вул. Освіти,2 в м. Каховка Херсонської області”



59306,05



24



Співфінансування будівництва мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту Каховської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3



174068,18



25



Субвенція з місцевого бюджету на будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту Каховської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету



499640,00



26



Придбання склопакетів ЗОШ№4



1456,80



27



Придбання Будівельних матеріалів ДЮСШ



167900,00



28



Пломбування лічильника ДЮСШ



320,80



29



30



Послуги по прочистки каналізаційних колодязів ЗОШ№6



1242,26



31



Послуги по ремонту водопровідної лінії СЗОШ№2



24311,69



32



Пломбування лічильника ДЗО№5



320,80



33



Послуги по прочистки каналізаційних колодязів ЗОШ№6



4409,58



34



Пломбування трьох лічильників СЗОШ№2



738,70



35



Інформаційні послуги в газеті «Каховські новини» по закладам



58000,00



36



37



Технічне обслуговування вогнегасників ДНЗ №7



1928,00



38



Комп’ютерні послуги в сфері інформатизації ЦБ



2910,00



39



Ветеринарні послуги СЮН



21664,00



40



Поточний ремонт кабінету №307 ЗОШ№3



62556,00



41



Придбання картриджа ЗОШ№4



4918,00



42



Придбання туалетного паперу по закладам



7333,20



43



Продукція для чищення, туалетний папір по закладам



33651,58



44



Автозапчастини госп.група



2295,00



45



Здійснення технічного нагляду по будівництву мультифункціонального спортивного майданчика на території ЗОШ№3



9613,18



46



Будівництво мультифункціонального спортивного майданчика на території ЗОШ№3



250387,00



49



Поточний ремонт асфальтного покриття ЗОШ№3



49643,00



50



Благоустрій території ДНЗ№5



24800,00



51



Поточний ремонт приміщень з частковою заміною вікон ДЮСШ



91495,00



52



Канцтовари по закладам



46475,00



53



Господарчі товари по закладам



30780,05



54



Брикети з лушпинням соняшника МНВК



199 001,00



55



Корм для тварин СЮН



28863,00



56



Пігмент залізо-окисний (зелений) ДЮСШ



32000,00



57



Субвенція з місцевого бюджету на будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту Каховської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету



25275,00



58



Придбання комп'ютерної техніки та обладнання для апарату управління освіти



29700,00



59



Придбання баскетбольного обладнання зі встановленням для ДЮСШ



49800,00



60



Придбання кип’ятильника неперервної дії ЕКГ для ДНЗ №6 «Сонечко»



9980,00



61



Придбання холодильника для ДНЗ №4 “Горобинка”



19880,00



62



Придбання м’ясорубки електричної для ДНЗ№10 "Казка"



20000,00



63



Придбання спеціальних засобів корекції в групах інклюзивною формою навчання у закладах дошкільної освіти Субвенція ДБ



70000,00



64



Співфінансування видатків з реалізації проекту "Ремонт обладнання та придбання обладнання для їдалень"(харчоблоків закладів загальної середньої освіти )(Каховська ЗОШ ступенів №1)



12857,00



65



Субвенція на реалізацію проекту з ремонту обладнання та придбання обладнання для їдалень"(харчоблоків закладів загальної середньої освіти )(Каховська ЗОШ ступенів №1) ДБ



30000,00



66



67



Придбання інвентарю для відпочинку та дозвілля для ЗОШ №6



27750,00



68



Співфінансування на придбання комп'ютерного обладнання для початкових класів “Нова українська школа” МБ



50400,00



69



Закупівля комп'ютерного обладнання для початкових класів за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” ДБ



117600,00



70



Послуги з передплати періодичних видань ЗОШ№4



1154,05



71



Послуги з передплати періодичних видань СЗОШ№2



946,48



72



Журнали для апарату



3218,00



73



Журнали ЗОШ№5



983,00



74



Журнали хоз.група



2988,00



75



Журнали ДЗО№3



2256,00



76



Журнали ДЗО№5



2246,00



77



Журнали ЗОШ№1



983,00



78



Журнали ДЗО№4



508,00



79



Журнали ДЗО№6



2316,00



80



Передплата періодичних видань ДЗО№9



2444,48



81



Передплата періодичних видань НВК «Гімназія»



1031,85



82



Передплата періодичних видань ДЗО№10



1806,44



83



Передплата періодичних видань ДЗО№7



2460,46



84



Передплата періодичних видань ДЗО№4



607,00



85



Передплата періодичних видань ДЗО№8



2192,25



86



Благоустрій території з облаштування полімерного покриття ДЮСШ



48600,00



87



Поточний ремонт внутрішнього водостоку ЗОШ№3



35986,00



88



Оновлення зелених насаджень ЗОШ№3



43924,96



89



Поліуретанове зв’язуюче ДЮСШ



49000,00



90



Гумовий гранулятор ДЮСШ



31825,00



91



Автозапчастини хоз.група



4327,00



93



Світильник ЦДТ



1350,00



94



Паперові рушники заклади



10196,70



95



Термометр безконтактний заклади



13913,83



96



Пігмент залізо-червоний ДЮСШ



16000,00



97



Розчинник ДЮСШ



33600,00



98



Фарба розміточна ДЮСШ



33750,00



99



Крихта гумова (гранул) ДЮСШ



17100,00



100



Двері міжкімнатні металопластикові ЗОШ№4



2592,24



101



Рукавички оглядові нестерильні сади



2040,00



102



Септофан засіб для дезінфекції рук сади



23124,00



103



Засіб дезінфікуючий, саніліст сади



11400,00



104



Пломбування лічильника ЗОШ№1



641,60



105



Пломбування лічильника ДНЗ№6



320,80



106



Санітарно-бактеріологічне обстеження працівників сади



15230,97



107



Послуги із проведення бактеріологічного дослідження води питної, піску з пісочниці сади



12089,67



108



Навчання працівників апарат



4500,00



109



Ремонтні роботи ДЗО№9



2095,03



110



Ремонтні роботи по монтажу котлів ДНЗ№6



21458,16



111



Ремонт автоматики управління двох модулів в ДЗО№8



3081,32



112



Ремонт автоматики управління та безпеки двох котлів в котельні СЮТ



10368,74



113



Роботи по запуску та налагодженню котельного обладнання ДЗО№9



7918,40



114



Перевезення пасажирів на замовлення заклади



70600,00



115



Підрізання дерев ДЗО№9



32000,00



116



Навчання у сфері здійснення публічних закупівель хозгрупа



7128,00



117



Поточний ремонт асфальтного та бетонного покриття подвір’я ЗОШ№1



32800,00



118



Поточний ремонт подвір’я з улаштуванням бетонного покриття ЗОШ№1



17100,00



119



Послуги з ремонту і технічного обслуговування обладнання для ігрових майданчиків закладів



48872,00



120



Виготовлення документів про базову середню освіту, повну загальну середню освіту та їх дублікатів школи



10440,00



121



Свідоцтва про освіту школи



1628,64



122



Пластифікатор 5л ЗОШ№1



5900,00



123



Господарські товари ДЮСШ



2925,00



124



Шланг поливний ДЮСШ



3600,00



125



Господарські товари ДЗО№6



2648,00



126



Рушники паперові сади



5208,00



127



Лавки ЗОШ№1



16400,00



128



Опорний елемент стовп металевий ЗОШ№1



18625,00



129



Мотокрос ЗОШ№3



4827,00



130



Датчик витрати повітря МНВК



1680,00



131



Лічильник ДНЗ№4, НВК «Гімназія»



4440,00



132



Меблі для початкових класів школи



444576,00



133



Марки хозгрупа



1050,00



134



Рукавички нестерильні сади



1700,00



135



Септофан засіб для дезінфекції рук сади



4930,00



136



Сітка армуюча ЗОШ№1



10941,50



137



Геотекстиль голкопробивний ЗОШ№ 1



30600,00



138



Грунт фудзіцидний концентрований ЗОШ№1



10780,00



139



Сітка армуюча ЗОШ№1



33240,00



140



Пісок-щебінь та гран відсів ЗОШ№1



49500,00



141



Фарба розміточна ЗОШ№1



25000,00



142



Пігмент залізо-окисний зелений ЗОШ№1



32000,00



143



Цемент ЗОШ№1



49640,00



144



Камінь будівельний ДЗО№5



22000,00



145



Будівельні матеріали ДЮСШ



1475,00



146



Надання освітніх послуг по закладам



15056,40



147



Улаштування огорожі ЗОШ№1



17800,00



148



Штукатурні роботи ЗОШ№1



19200,00



149



Покрівельні роботи даху, ганку зі встановленням водовідводу ЗОШ№1



48100,00



150



Гель-мило заклади



5505,25



151



Рушники паперові заклади



67494,00



152



Маска захисний екран школи



860,00



153



Тканина ЗОШ№6



9352,00



154



Класні журнали заклади



34415,00



155



Меблі для початкових класів ЗОШ№1



51744,00



156



Термометр безконтактний заклади



16856,00



157



Будівельний матеріал ДЗО№8



12970,00



158



Будівельний матеріал ДЗО№4



6100,00



159



Будівельний матеріал ЗОШ№1



7346,00



160



Розчинник ЗОШ№1



34440,00



161



Труби ЗОШ№1



18288,00



162



Металопластикові вікна ЗОШ№1



48792,00



163



Корзина анкерна ЗОШ№1



17400,00



164



Матеріал кровельний профлист ЗОШ№1



19800,00



165



Брус дошка ЗОШ№1



12550,00



166



Саморіз ЗОШ№1



1600,00



167



Жавілар заклади



3800,00



168



Саніліст заклади



5950,00



169



Септофан дез.засіб



44080,00



170



Рукавички нестерильні заклади



8782,00



171



Фарба розміточна гумова ЗОШ№1



8000,00



172



Оксид заліза червоний ЗОШ№1



16000,00



173



Поліуретанове зв’язуюче ЗОШ№1



48750,00



174



Гумовий гранулятор ЗОШ№1



48925,00



175



Заміна водомірних водопровідних вузлів СЗОШ№2



3970,12



176



Пломбування лічильника води ЗОШ№1



320,80



177



Ремонт водомірного вузла ДЗО№6



1893,11



178



Облаштування огорожі подвір’я ЗОШ№1



28320,00



179



Секції огорожі ЗОШ№1



35720,00



180



Ліхтар ЗОШ№6



349,00



181



Засоби навчання та обладнання для початкових класів школи



210960,00



182



Меблі ЗОШ№5



15000,00



183



Меблі ДЗО№7



14000,00



184



Господарчі товари заклади



42320,00



185



Металопластикові вікна ЗОШ№1



48792,00



186



Кріплення для секцій ЗОШ№1



10400,00



187



Саморіз покрівельний ЗОШ№1



1350,00



188



Труба профільна ЗОШ№1



6120,00



189



Профнастіл стіновий ЗОШ№1



14400,00



190



Кутник до профнастилу ЗОШ№1



6804,00



191



Засіб для дезинфекції рук заклади



26520,00



192



Засіб дезинфікуючий бланідас



37999,00



193



Перевірка ваги електронні заклади



15314,88



194



Ремонт котельного обладнання ДЗО№8



49386,60



195



Заправка картриджа заклади



10405,00



196



Технічне обслуговування вузлів обліку природного газу з перевіркою приладдя заклади



54600,00



197



Навчання персоналу котелень та відповідальних осіб по ПБСГ заклади



2400,00



198



Журнали школи



2232,00



199



Технічне обслуговування вогнегасників заклади



41063,00



200



Благоустрій території з облаштуванням полімерного покриття частини подвір’я ЗОШ№1



49350,00



201



Штукатурні роботи приміщення бібліотеки ЗОШ№1



37200,00



202



Відро ЗОШ№6



1200,00



203



Посуд ДНЗ№6



6134,00



204



Щит баскетбольний, кільце баскетбольне ЗОШ№1



17698,00



205



Тонометр школи



2109,60



206



Вимикач автоматичний ЗОШ№5



1315,00



207



СГБ Лелека 2 заклади



8010,00



208



Напоромір сади



4790,00



209



Канцтовари заклади



66694,00



210



Будматеріали ЗОШ№1



49280,00



211



Друкована продукція ММК



1050,00



212



Розвивальні ігри школи



1000,00



213



Дезінфекція рук АХД заклади



17136,00



214



Будівельні матеріали ЗОШ№1



140410,00



215



Будівельні матеріали СЮН



19268,40



216



Медогляд працівників



21147,84






Захист дітей. Станом на 01 січня 2021 року на обліку відділу у справах дітей Каховської міської ради перебуває 66 дітей, які мають юридичний статус: 22 дитина-сирота та 44 дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 66 влаштовані до сімейних форм виховання. З 01 січня 2020 року надано статус 11 дітям, з них 3 - дитини-сироти та 8 дітей, позбавлених батьківського піклування.



За спеціально складеним графіком комісія у складі спеціалістів відділу у справах дітей, Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, соціальних педагогів загальноосвітніх шкіл, де навчаються діти зазначеної категорії, не рідше ніж один раз на рік відвідують сім’ї, де виховуються діти під опікою/піклуванням, з метою перевірки умов проживання дітей, забезпечення їх сезонним одягом, шкільним приладдям, речами повсякденного вжитку.



З квітня по червень 2020 року відповідно до розпорядження міського голови №94-р від 29.05.2020 року “Про проведення інвентаризації житла дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які проживають на території м. Каховка” здійснювала свою роботу комісія з інвентаризації. Відповідно до поставлених перед членами комісії завдань була здійснена детальна інвентаризація та оцінка придатності для проживання житла, яке належить на праві власності або користування дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, а також наявності документації, яка підтверджує ці права. За результатами перевірок складено 56 актів обстеження стану утримання житла, з них у відношенні 55 дітей, які проживають у м. Каховка і мають житло на території первинного обліку, 1 дитина з іншої адміністративно-територіальної одиниці, проте має житло у м. Каховка, 4 дітей з первинного обліку мають житло в інших адміністративно-територіальних одиницях у зв'язку з чим було отримано інформацію від інших служб. На підставі правовстановлюючих документів підтверджено право власності на житло чи його частку 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 48 дітей вказаної категорії мають право користування житлом, не придатного для проживання житла не виявлено.



Відповідно до ст. 34 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” двічі на рік всі підопічні проходять поглиблене медичне обстеження. Останній огляд за графіком відбувся в червні 2020 року. За висновками медичного огляду інвалідність мають 7 дітей з опікунських сімей, всі інші соматично здорові. Опікунам/піклувальникам надаються медичні консультації стосовно стану здоров’я підопічних дітей, за необхідності діти отримують безкоштовне лікування на рівні встановленого мінімального стандарту медичного обслуговування дітей зазначеної категорії. Захворювань, які спричинені несприятливими соціально-побутовими домашніми умовами, не виявлено.



З березня 2018 року у місті Каховка функціонують 2 родини патронатних вихователів, що забезпечують потребу у тимчасовому влаштуванні дітей, які проживають у родині, що опинилась у складних життєвих обставинах або залишилися без батьківського піклування. За час їх роботи послугами патронату були охоплені 17 дітей, з них 5 перебувають під патронатом на даний час.



Відділом ведеться облік дітей, які проживають в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, в тому числі постраждали від насилля, станом на 31.12.2020 р. на обліку перебувало 27 дітей.



З січня 2020 р. в загальноосвітніх закладах міста проведено 2 “Дні права”, які мали на меті підвищення правової освіти школярів. В заходах взяли участь представники відділу у справах дітей, Міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Каховського міськрайонного суду, відділу поліції, Каховського МРУ ГУ ДСНС, Центру зайнятості населення, які підготували для учнів невеликі доповіді про напрямки роботи та послуги установи/організації, яку вони представляють, нагадали про права та обов'язки дітей, правила безпечної поведінки в навчальному закладі та у поза шкільний час, роз'яснили про основні види булінгу і кібербулінгу та методи боротьби з ними.



Таким чином, працівники відділу здійснюють прийом громадян з питань, що стосуються соціального захисту дітей, надають консультації, проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу, своєчасно виявляють дітей, які залишились без батьківського піклування, сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах; здійснюється контроль за захистом прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, постійною є участь спеціалістів відділу в судових засіданнях щодо захисту прав дітей, постійно ведеться профілактична робота з малолітніми та неповнолітніми мешканцями міста, які вчинили злочини; спільно з Міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і залученням благодійних організацій надаються якісні соціальні послуги, спрямовані на підтримку сім'ї, попередження соціального сирітства, влаштування дітей в інтернатні заклади за заявами батьків тощо. В місцевих установах, організаціях, на офіційних сайті та сторінці міської ради в мережі Facebook та міських ЗМІ триває інформаційна компанія щодо підвищення ролі сімейних форм виховання.



Культура.



Протягом 2020 року відділом культури Каховської міської ради забезпечена реалізація культурно-мистецьких заходів та просвітницьких проектів, благодійних концертів, інших культурно-дозвіллєвих заходів. Організовано та проведено 128 масштабних заходів для різновікових категорій населення, з них 80 згідно Програми розвитку культури і духовності.



Спорт і молодіжна політика.



Станом на 01.01.2021 року в місті налічується 87 фізкультурно-спортивних споруд, у т. ч. – 2 стадіони (з футбольним полем та легкоатлетичним ядром), 10 спортивних залів, 45 площинних спортивних споруд (25 спортивних майданчиків, 5 тенісних кортів, 4 футбольних поля в закладах освіти, 6 майданчиків з нестандартним спортивним обладнанням та 5 майданчики з тренажерним обладнанням), 26 приміщень, для фізкультурно-оздоровчих занять, 3 тири та 1 веслувально-спортивна база. Кількісне забезпечення населення відкритими площинними спорудами, спортивними залами, приміщеннями для фізкультурно-оздоровчих занять в цілому відповідає державним стандартам, але матеріально-технічний стан більшості споруд, на жаль, не відповідає сучасним вимогам (потребують ремонту, реконструкції, модернізації), що негативно впливає на якість та обсяг фізкультурно-оздоровчих послуг. Спортивні споруди комунальної власності надаються для занять фізичною культурою і спортом громадянам міста, дітям, підліткам та спортсменам-інвалідам на пільгових умовах та безоплатно.



На балансі відділу у справах молоді та спорту знаходиться структурний підрозділ – спортивний комбінат «Олімпійський». На с/к «Олімпійський» протягом звітного року проводились спортивні змагання міського і районного (259), обласного і всеукраїнського (29) рівня. Загалом на с/к «Олімпійський» у 2020 році відбулось 288 змагань (2019 – 235), в яких взяли участь 6,27 тис. учасників та 979 навчально-тренувальних заходів (13,98 тис. чол.) з різних видів спорту серед осіб різних вікових категорій. На базі спорткомбінату проводять навчально-тренувальну та змагальну діяльність групи ДЮСШ з футбол, міська футбольна команда СК «Каховка», футбольна збірна ветеранів м. Каховки, члени ГО «Тенісний клуб «Каховка», ГО «ВПК «Сокіл», ГО «КМРСК «Спорт П.Р.А.Й.Д.», займаються фізпідготовкою самодіяльні аматорські групи та окремі громадяни різного віку з тенісу, волейболу, волейболу пляжного, міні-футболу, ЗФП та іншими видами фізичної культури. Завантаженість спорткомбінату «Олімпійський» у 2020 році склала 78,76 тис. чол. (у 2019 році – 77,69 тис. чол.). На даний час спорткомбінат також є містом масового відпочинку громадян міста.



Стадіон «Авангард» (ПрАТ «КЗЕСО») надається для занять фізичною культурою і спортом всім бажаючим громадянам міста, вихованцям ДЮСШ, спортсменам-інвалідам, для проведення уроків фізичної культури та шкільних змагань учням ЗЗСО № 1, ЗЗСО № 5 та ДНЗ «КПЛСП», ГО «Тенісний клуб «Каховка», іншим громадянам, а також для тренувань міської футбольної команди СК «Каховка», міських самодіяльних аматорських футбольних команд, для проведення міських спортивних заходів. На стадіоні проводились змагання чемпіонату області з футболу серед юнаків різних вікових категорій, міські змагання з футболу серед юнаків «Шкіряний м’яч» (серед різних вікових категорій), матчі чемпіонату Каховського району з футболу, змагання Кубку м. Каховки з футболу, тощо. Загальна завантаженість стадіону «Авангард» (ПрАТ «КЗЕСО») у 2020 році склала 15,17 тис. осіб. На жаль, на даний час стадіон, як комплексна спортивна споруда, не відповідає сучасним вимогам та потребує модернізації (реконструкції).



В ДЮСШ Каховської міської ради станом на кінець 2020 року займаються 452 учні, що складає 12 % - від загальної кількості дітей віком 6-18 років (2019 – 368 учнів (8,4 %). Заняття проводять 15 тренерів-викладачів (у т. ч. штатних - 11).



Станом на 01.01.2021 року в місті налічується 49 штатних працівника галузі фізичної культури та спорту. Загальний рівень забезпечення штатними фахівцями складає по м. Каховці 1,4 особи на 1 тис. населення (державний стандарт – 2,3 особи на 1 тис. населення).



Фізичною культурою та спортом у 2020 році в м. Каховці загалом було охоплено 9598 осіб (у т.ч. спортивною роботою – 870 осіб) різних вікових категорій.



Протягом року проводились навчально-тренувальні заходи та чемпіонати, першості і кубки міста, інші міські змагання і турніри з олімпійських та неолімпійських видів спорту серед осіб різних вікових категорій. Загальна кількість у 2020 році спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів і змагань різного рівня з олімпійських видів спорту (у т.ч. відряджень на змагання вищого рангу) – 102 (2019 – 185). Загальна кількість осіб, які брали участь у всіх змаганнях (без урахування глядачів) – 2,44 тис. чол. (2019 - 4,96 тис. чол.). З міського бюджету у 2020 році за Програмою розвитку фізичної культури та спорту в м. Каховці на 2018-2022 роки на фізкультурно-оздоровчі та спортивно-масові заходи з олімпійських видів спорту було виділено відділу у справах молоді та спорту – 83,797 тис. грн. (2019 - 110,0 тис. грн.). За рахунок цих коштів було повністю або частково профінансовано 24 змагання (заходи) міського та обласного рівня (у т.ч. відрядження на змагання) (2019 – 58), в яких взяли участь – 1,31 тис. чол. (2019 - 1,37 тис. чол.).



Загальна кількість у 2020 році спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів і змагань різного рівня з неолімпійських видів спорту (у т.ч. відряджень на змагання вищого рангу) – 55 (2019 – 115). Загальна кількість осіб, які брали участь у всіх змаганнях (без урахування глядачів) – 1,79 тис. чол. (2019 - 4,12 тис. чол.). На спортивно-масові заходи з неолімпійських видів спорту у 2020 році з міського бюджету за Програмою розвитку фізичної культури і спорту в м. Каховці на 2018-2022 роки було виділено 51,395 тис. грн. (2019 - 70,0 тис. грн.), за рахунок цих коштів було повністю або частково профінансовано 33 змагання (заходи) міського та обласного рівня (у т.ч. відрядження спортсменів на змагання) (2019 – 55), в яких взяли участь 0,95 тис. учасників (2019 - 1,51 тис. чол.).



Забезпечувалась підтримка ветеранського спорту. Проводяться фізкультурно-оздоровчі та спортивно-масові заходи серед ветеранів, спортсмени-ветерани беруть участь у спортивних змаганнях з різних видів спорту нарівні з діючими спортсменами, та в обласних і всеукраїнських змаганнях серед ветеранів.



Проводиться робота щодо підтримки розвитку фізичної культури і спорту серед осіб з обмеженими функціональними можливостями. У 2020 році спортсмени-інваліди міста загалом брали участь у 19 спортивних заходах (у т.ч. – відрядження на змагання) міського, обласного та всеукраїнського рівня (2019 – 20), всього – 225 учасників (2019 – 258 чол.). За рахунок виділених за міською Програмою розвитку фізичної культури і спорту коштів на заходи зі спорту серед осіб з інвалідністю (6,0 тис. грн.) було профінансовано 15 змагань (2019 – 14), в яких взяли участь 197 чол. (2019 – 211 чол.).



З метою реалізації основних напрямків державної молодіжної політики діє міська комплексна Програма “Молодь” на 2017-2021 роки, затверджена рішенням сесії міської ради 24 листопада 2016 року за № 420/23. Згідно напрямків діяльності, визначених міською комплексною Програмою “Молодь” на 2017-2021 роки, протягом 2020 року відділом у справах молоді та спорту спільно з іншими відділами та управліннями міської ради, громадськими організаціями міста, ініціативними групами та активістами молодіжного життя міста було проведено 105 заходів та акцій стосовно дітей та молоді, в яких взяло участь 15288 чол. На проведення цих заходів з міського бюджету в 2020 році було виділено 310 969 грн.



З метою розвитку і утвердження Українського козацтва як громадської сили, здатної зробити певний внесок у розвиток та консолідацію громадського суспільства, діє міська Програму розвитку Українського козацтва на 2017-2021 роки, затверджена рішенням сесії міської ради від 22.12.2016 за № 479/26. Згідно основних напрямів Програми за звітний період відділом у справах молоді та спорту спільно з іншими відділами, управліннями, громадськими організаціями (в тому числі і козацькими), ініціативними групами та активістами козацького життя було проведено 50 заходів, в яких взяло участь 3267 чол. На міську Програму розвитку Українського козацтва в 2020 році було виділено 37698 грн.



В 2020 році на міську Програму “Стипендії міської ради для обдарованої молоді” було виділено 63490,0 грн. Згідно рішення комісії по призначенню персональних стипендій Каховської міської ради для обдарованої молоді на 2020 рік (протокол № 1 від 09.12.2019) стипендіатами Каховської міської ради стали 10 чоловік в 4-х номінаціях, а саме: в номінації “Освіта” - Волощук Ангеліна Юріївна та Майстренко Софія Олексіївна; в номінації “Спорт” - Беднін Дмитро Євгенійович, Міхеєнко Ангеліна Степанівна та Немерець Аліна Віталіївна; в номінації “Культура” – Пішта Вікторія Іванівна та Червяк Віолета Олександрівна; у номінації “Молодіжна політика” – Нечитовський Костянтин Вікторович, Скляр Юрій Олексійович та Сошнікова Софія Сергіївна.



Бюджет. За 2020 рік до загального фонду міського бюджету з урахуванням обсягів міжбюджетних трансфертів мобілізовано 251402,7 тис.грн податків і зборів, що становить 99,6% до плану (252546,7 тис.грн), в тому числі власні доходи загального фонду надійшли в сумі 184211,7 тис.грн при плані 183406,1 тис.грн, перевиконання склало 805,5 тис.грн або 0,4%.



Фактичне виконання доходів спеціального фонду(без трансфертів) за 2020 рік складає 119,8% при плані- 9070,7 тис.грн, фактично надійшло 10862,8тис.грн, надходження збільшились на 1792,1тис.грн



За 2020 рік власних та закріплених доходів загального фонду надійшло у сумі 184211,7 тис.грн (73,3 % всіх доходів), виконання їх становить 100,4 %. Додатково отримано 805,6 тис.грн. У порівнянні з 2019 роком надходження збільшились на 10735,7 тис.грн., або -6,2 %.









У порівнянні з фактом 2019 року надходження загального фонду зросли на 10735,7 тис.грн (факт 2019 року 173476 тис.грн, факт 2020року 184211,7 тис.грн) або на 6,2%.



Виконання дохідної частини міського бюджету м. Каховка



(без урахування міжбюджетних трансфертів) (тис.грн.)











































Показник



Загальний фонд



Спеціальний фонд



Всього



Факт 2019 рік



173476



10928,4



184404,4



Затверджено на 2020 рік



183406,1



9070,7



192476,8



Фактичні надходження 2020 року



184211,7



10862,8



195074,5



% виконання (факт 2020 рік до плану 2020 року)



100,4



119,8



101,3



Темп росту 2020/2019 %



106,2



99,4



105,8






 



Динаміка збільшення надходжень спостерігається по основних податках і зборах, які зараховуються до міського бюджету.





Традиційно в структурі доходів загального фонду міського бюджету м. Каховка найбільшу питому вагу займає податок та збір на доходи фізичних осіб 64,9%.



За 2020 рік надходження по податку та збору на доходи фізичних осіб виконані на 100,9%, при плані 118450,7 тис.грн., фактично надійшло 119503,5 тис.грн., місцевим бюджетом додатково отримано 1052,8 тис.грн, до факту 2019 року (115576,6 тис.грн) виконання складає 103,4% надходження до бюджету збільшились на 3926,9 тис.грн.



Найбільшу питому вагу в структурі податку та збору на доходи фізичних осіб 93,7% займає податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати, за 2020 рік при плані 110920,7 тис.грн., фактично надійшло 111937,1 тис.грн, бюджетом додатково отримано 1016,4тис.грн, до факту 2019 року надходження збільшились на 4532,3 тис.грн, в тому числі в відрахуванні 60% від ЗАТ «Чумак» на 6758,5тис.грн, Управління освіти Каховської міської ради на 1983,8 тис.грн, ТОВ «Скандітекс» на 1059,5 тис.грн, КФ ТОВ «АТ Каргілл» на 824,3 тис.грн та інші, виконання до факту 2019 року склало 104,2% за рахунок збільшення розміру мінімальної заробітної.



Найбільша сума надходжень податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати в відрахуванні (60% за 2020 рік надійшла від ЗАТ «Чумак» - 20143,4 тис.грн, що складає 18,0 % питомої ваги в загальній сумі надходжень податку (111937,1тис.грн), від Міського управління освіти – 11059,3 тис.грн - 9,9% питомої ваги, від ЗАТ АТ «Каргілл»- 6012,3 тис.грн – 5,4% питомої ваги, ВАТ КЗЕЗУ 5567,2 тис.грн, що складає 5,0% питомої ваги, КНП «Каховська ЦРЛ» -3815,5 тис.грн -3,4% питомої ваги, ТОВ «Уніфер» 2908,3 тис.грн – 2,6% питомої ваги, АТ «Херсонобленерго» 2841,8тис.грн -2,5% питомої ваги.









План по місцевим податкам в цілому виконаний на 101,6%, при плані 46321тис.грн., фактично надійшло 47069,4 тис.грн, бюджетом додатково отримано 748,4 тис.грн, до факту 2019 року (39713 тис.грн) виконання склало 118,5% надходження, збільшились на 7356,4 тис.грн.



Найбільшу питому вагу в структурі місцевих податків і зборів 62,9 % займає єдиний податок.



За 2020 рік фактичні надходження єдиного податку (29594,3 тис.грн) до плану (29111,0 тис.грн) склали 101,7%, додатково отримано 483,3тис.грн, а до факту 2019 року (26270,2 тис.грн) надходження збільшились на 3324,1 тис.грн, виконання складає 112,6%, завдяки збільшенню розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового року на 9,4%, мінімальної заробітної плати на 13,2% та доходу отриманого суб’єктами господарювання протягом податкового періоду.



План по платі за землю за 2020 рік в цілому виконаний на 101,2%, при плані 12073,2 тис.грн фактично надійшло 12216,3 тис.грн, бюджетом додатково отримано 143,1 тис.грн. Фактичні надходження по платі за землю за 2020 рік до факту 2019 року зменшились на 877,7 тис.грн, або на 6,7%.





Аналіз виконання плати за землю



(тис.грн)

























































Фактичні



надходження



2019 року



План



2020 року



Фактичні



надходження



2020 року



Відхилення



факту 2020 р. від факту 2019 р.



Темп росту 2020 року до 2019 р.



Земельний податок з юридичних осіб



2891,7



2973,2



2974,8



83,1



102,9



Орендна плата з юридичних осіб



7216,5



6700



6834,5



-382



94,7



Земельний податок з фізичних осіб



440,1



450



473,5



33,4



107,6



Орендна плата з фізичних осіб



2545,7



1950



1933,5



-612,2



75,9



Всього плата за землю



13094



12073,2



12216,3



877,7



93,3






Зменшення надходжень пояснюється прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», Зазначеним Законом внесені зміни до Податкового кодексу України, відповідно до яких уточнюються положення норм, якими органи місцевого самоврядування були позбавлені надходжень по платі за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за березень 2020 року.



Видатки загального фонду міського бюджету за 2020 рік виконано на 97,8% (при плані 254423,0 тис. грн, фактично виконано 248805,2 тис. грн).



У 2020 році фінансування видатків міського бюджету проводилося згідно поданих заявок від головних розпорядників коштів міського бюджету та лише після зареєстрованих в Управлінні Державної казначейської служби України у Каховському районі фінансових зобов’язань.









Заступник міського голови з питань



діяльності виконавчих органів ради Іван Орєхов