ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

18

Дата реєстрації:

17.02.2021

Проголосовано:

25.02.2021 10:44:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 18



Відповідно до статей 2, 169, 172, 175-176, 327 Цивільного кодексу України, статей 24, 78-781 Господарського кодексу України, статей 6, 10, 16-17, пунктів 29-30 частини першої статті 26, частини третьої статті 50, статті 60, пункту 61 Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 4, 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», враховуючи рішення 3 сесії Каховської міської ради VIII скликання від 22 грудня 2020 року № 68/3 «Про припинення Малокаховської сільської ради Каховського району Херсонської області, Роздольненської сільської ради Каховського району Херсонської області та Коробківської сільської ради Каховського району Херсонської області, в результаті реорганізації шляхом приєднання до Каховської міської ради та припинення виконавчого комітету Роздольненської сільської ради Каховського району Херсонської області, в результаті реорганізації шляхом приєднання до Виконавчого комітету Каховської міської ради», міська рада





ВИРІШИЛА:



1. Каховській територіальній громаді в особі Каховської міської ради (код ЄДРПОУ 26433050) ввійти до складу засновників Малокаховського сільського комунального підприємства (код ЄДРПОУ 30903929, місцезнаходження: Україна, 74823, Херсонська область, Каховський р-н, село Малокаховка, вулиця Водопровідна, будинок 23), заснованого розформованою територіальною громадою в особі Малокаховської сільської ради Каховського району Херсонської області, у порядку правонаступництва та прийняти усі повноваження, майнові та немайнові права та обов’язки засновника, в тому числі прийняття рішень щодо зміни найменування, внесення змін до статуту та затвердження його в новій редакції, внесення будь-яких змін до інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стосовно вищевказаної юридичної особи, а також вчиняти необхідні дії згідно чинного законодавства для проведення державної реєстрації перелічених та будь-яких інших змін.



2. Враховуючи вищевикладене виключити із складу засновників Малокаховського сільського комунального підприємства — Малокаховську сільську раду Каховського району Херсонської області (код ЄДРПОУ 26518817).



3. Внести вказані зміни до Статуту Малокаховського сільського комунального підприємства шляхом викладення та затвердження його у новій редакції (додається).



4. Уповноважити керівника (директора) комунального підприємства підписати Статут у новій редакції та здійснити дії щодо державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, а саме про зміну засновника юридичної особи - відповідно до вимог чинного законодавства.



5. Виконавчому комітету Каховської міської ради утворити комісію з прийняття до комунальної власності Каховської міської територіальної громади об'єктів комунальної власності — майнового комплексу комунального підприємства, зазначеного в пункті 1 цього рішення, та надати акт приймання-передачі на затвердження сесії Каховської міської ради.



6. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Лобунько Г.П.)



7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту (Особа О.Б.).









Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ



ЗАТВЕРДЖЕНО:



Рішенням ____ сесії ______ скликання



Каховської міської ради



№ _____ від _____________________



















С Т А Т У Т





Малокаховського сільського комунального



підприємства



(нова редакція)































с. Малокаховка



2021 рік







1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.









    1. Малокаховське сільське комунальне підприємство (далі Підприємство) утворене для надання житлово-комунальних послуг з водопостачання та вивозу побутових відходів в селі Малокаховка, надання інших послуг за договорами з юридичними та фізичними особами, а також з метою експлуатації та обслуговування комунального майна в селі Малокаховка.




    2. Засновником Підприємства є Каховська територіальна громада в особі Каховської міської ради (далі - Засновник), код ЄДРПОУ 26433050, місцезнаходження: Україна, 74800, Херсонська область, місто Каховка, вулиця Велика Куликовська, будинок 103.




    3. Найменування Підприємства та його місцезнаходження:





      1. Повне – Малокаховське сільське комунальне підприємство




      2. Скорочене – Малокаховське СКП.




      3. Місцезнаходження: Україна, 74823, Херсонська область, Каховський район, село Малокаховка, вулиця Водопровідна, будинок 23.




      4. Юридична адреса: Україна, 74823, Херсонська область, Каховський район, село Малокаховка, вулиця Водопровідна, будинок 23.






    4. Підприємство підпорядковане, підзвітне і підконтрольне Каховській міській раді та входить до сфери управління виконавчого комітету Каховської міської ради.











2. МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА.









    1. Метою діяльності Підприємства є задоволення потреб населення села Малокаховка комфортними комунальними послугами і організація ефективної господарської діяльності для отримання прибутку та реалізації соціально – економічних інтересів Підприємства у:





      1. Забезпеченні водою населення, виробничих, кооперативних, громадських організацій, комунально – побутових, комунально – освітніх та інших об’єктів, що знаходяться в зоні діяльності Підприємства;









2.1.2. Забезпеченні своєчасного збору плати за надані послуги з водопостачання та водовідведення;









      1. Задоволенні потреб юридичних та фізичних осіб в послугах, роботах відповідних до предмету діяльності Підприємства;




      2. Одержанні прибутку для задоволення соціально – побутових потреб у розвитку Підприємства;




      3. Своєчасному, якісному виконанні зобов’язань по договорах;




      4. Створенні робочих місць для забезпечення права працівників на працю;




      5. Інших роботах та послугах з метою отримання прибутку, забезпечення соціальних та економічних потреб трудового колективу Підприємства та інтересів Засновника.













3. ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА.





Предметом діяльності Підприємства є:







    1. Експлуатація комунальних водопровідних мереж;




    2. Надання комунальних послуг жителям села Малокаховка з питань водопостачання, ремонту внутрішньо – дворових і внутрішньо будинкових водомереж та інших видів житлово – комунальних послуг відповідно до тарифів, затверджених виконкомом Каховської міської ради;




    3. Забір, очищення та постачання води;




    4. Каналізація, відведення й очищення стічних вод;




    5. Збирання безпечних відходів;




    6. Збирання небезпечних відходів;




    7. Інша діяльність щодо поводження з відходами;




    8. Організування поховань і надання суміжних послуг;




    9. Надання ландшафтних послуг;




    10. Надання іншіх індивідуальних послуг, н.в.і.у;




    11. Електромонтажні роботи;




    12. Технічне обслуговування автомобілів та ремонт автотранспортних засобів;




    13. Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування;




    14. Будівництво житлових і нежитлових будівель;




    15. Надання населенню побутових послуг перукарнями та салонами краси;




    16. Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;




    17. Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н.в.і.у;




    18. Надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів;




    19. Надання в оренду вантажних автомобілів;




    20. Надання комбінованих офісних адміністративних послуг;




    21. Ремонт побутових приладів, домашнього та садового обладнання;




    22. Загальне прибирання будинків;




    23. Інші види діяльності із прибирання;




    24. Інша діяльність із прибирання будинків і промислових об’єктів;




    25. Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення;




    26. Надання послуг таксі;




    27. Інший пасажирський наземний транспорт;




    28. Вантажний автомобільний транспорт;




    29. Допоміжне обслуговування наземного транспорту;




    30. Вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів;




    31. Заготівля та реалізація сільськогосподарської продукції;




    32. Надання послуг по обробітку землі, посіву та збору врожаю власникам земельних часток;




    33. Укладання договорів по обробітку землі з її власником, крім того Підприємство може брати участь у будь – якій іншій діяльності, що не суперечить чинному законодавству.




    34. Прісноводне рибальство;




    35. Прісноводне рибництво.









Види діяльності, що потребують ліцензування, Підприємство здійснює лише після отримання відповідної ліцензії у встановленому законом порядку.





4. ЮРИДИЧНИЙ СТАТУС ПІДПРИЄМСТВА.









    1. Підприємство є юридичною особою, що працює на принципах повного господарського розрахунку та самофінансування, користується правом господарського відання щодо закріпленого за ним майна, має право від свого імені укладати договори, набувати майнові і немайнові права та нести обов'язки, бути позивачем та відповідачем у судах, займатися діяльністю, яка відповідає напрямкам, передбаченим цим Статутом.




    2. Підприємство має самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку, штамп, бланки зі своїм найменуванням тощо. Права і обов'язки юридичної особи Підприємство набуває з дня його державної реєстрації.




    3. Підприємство не відповідає по зобов’язанням Каховської міської ради, Каховська міська рада не відповідає по зобов’язанням Підприємства.




    4. У своїй діяльності Підприємство керується Конституцією та Законами України, нормативно – правовими актами Президента України і Кабінету Міністрів України, рішеннями Каховської міської ради, розпорядженнями Каховського міського голови та іншими нормативно – правовими актами та цим Статутом.




    5. Підприємство має право вступати до організацій та об’єднань підприємств лише за згодою Каховської міської ради.









5. МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА









    1. Майно Підприємства належить до комунальної власності Каховської територіальної громади і закріплюється за Підприємством на праві господарського відання.




    2. Майно Підприємства складають матеріальні та нематеріальні активи, основні фонди та оборотні засоби, а також інші цінності, вартість яких відображена на його самостійному балансі.




    3. Джерелами формування майна Підприємства є:









  • майно та кошти, передані Засновником або уповноваженим органом;




  • доходи від господарської діяльності;




  • кредити банків та інших кредиторів;




  • трансфери з селищного бюджету;




  • внески громадських фондів, інших юридичних та фізичних осіб;




  • інші джерела, передбачені чинним законодавством України.









    1. Підприємство володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним Засновником – Каховською міською радою;




    2. Підприємство має право без згоди Засновника (Власника) або уповноваженого







ним органу продавати або передавати іншим юридичним та фізичним особам,



обмінювати, здавати в оренду, надавати безоплатно в тимчасове користування або в позику належні йому інвентар та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу у встановленому порядку.







    1. У випадках передбачених чинним законодавством Підприємство одержує необхідні дозволи (ліцензії, сертифікати та інші документи) на заняття окремими видами діяльності та починає здійснення відповідного виду діяльності тільки після отримання необхідного дозволу.




    2. Статутний капітал Підприємства становить 300,00 грн. (триста гривень 00 коп.)




    3. Вкладами до статутного капіталу Підприємства можуть бути будинки, споруди, приміщення, обладнання та інші матеріальні цінності, цінні папери, право користування землею, водою та іншими природними ресурсами, будинками, спорудами, приміщеннями, обладнанням, а також інші майнові права (включаючи майнові права на об’єкти інтелектуальної власності), грошові кошти місцевого бюджету з урахуванням вимог бюджетного законодавства та інші кошти.









6. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА









    1. Права Підприємства:





      1. Підприємство в межах річних та перспективних планів фінансово – господарської діяльності самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію і основні напрямки свого розвитку, відповідно до галузевих науково – технічних прогнозів та пріоритетів, кон'юктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг, тарифів та економічної ситуації;




      2. Підприємство самостійно визначає фонд заробітної плати в межах Примірної структури та граничної чисельності;




      3. Підприємство має право користуватися банківським кредитом, може давати банку по договору право користування своїми вільними грошовими коштами та встановлювати відсоток за їх використання;




      4. Підприємство має право відкривати розрахунковий та інші рахунки та здійснення усіх видів розрахункових та касових операцій за місцем реєстрації або у будь – якому банку України у порядку, передбаченому діючим законодавством;




      5. Підприємство має право отримувати субсидії, субвенції, дотації;




      6. Підприємство може створювати дочірні підприємства, філії, представництва відділення та інші відособленні підрозділи з правом відкриття поточних і розрахункових рахунків, забезпечує їх основними засобами та обіговими коштами і затверджує Положення про них з дозволу Засновника ;




      7. Підприємство має право реалізовувати продукцію (виконувати роботи, надавати послуги), вироблену (виконані, надані) за цінами (тарифами), що встановлюються на довіреній основі в межах чинного законодавства України;




      8. Підприємство при здійсненні фінансово – економічної та іншої діяльності має право самостійно приймати рішення, що не суперечать діючому законодавству України і цьому Статуту.















    1. Обов'язки підприємства:





      1. Підприємство забезпечує своєчасну сплату податків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджету та інших відрахувань, згідно з чинним законодавством України;




      2. Підприємство забезпечує цільове використання закріпленого за ним комунального майна та виділених бюджетних коштів;




      3. Підприємство здійснює реконструкцію, модернізацію, а також поточний ремонт основних фондів, забезпечує своєчасне освоєння нових виробничих потужностей та якнайшвидше введення в експлуатацію придбаного обладнання;




      4. Підприємство здійснює оперативну діяльність по матеріально – технічному забезпеченню виробництва, купуючи необхідні матеріальні ресурси у підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності, а також у фізичних осіб;




      5. Підприємство створює належні умови для високопродуктивної праці, забезпечує додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;




      6. Підприємство здійснює заходи по вдосконаленню організації заробітної плати працівників з метою посилення їх матеріальної зацікавленості, як в результатах особистої праці, так і в загальних підсумках роботи Підприємства, забезпечує економне і раціональне використання фонду споживання і своєчасні розрахунки з працівниками Підприємства;




      7. Підприємство виконує норми і вимоги щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.




      8. Підприємство виконує норми і вимоги щодо охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.











7. УПАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ









    1. Поточне (оперативне) управління Підприємством здійснює директор Підприємства, який призначається Засновником шляхом укладання з ним контракту міським головою.




    2. Директор Підприємства самостійно вирішує питання діяльності Підприємства, за винятком тих, що віднесенні цим Статутом до компетенції Засновника;




    3. Директор підприємства:





      1. Несе повну відповідальність за стан і діяльність Підприємства, дотримання фінансової, договірної та трудової дисципліни згідно законодавства України;




      2. Діє без довіреності від імені Підприємства, представляє його в усіх підприємствах, установах, закладах та організаціях;




      3. Розпоряджається майном та коштами, відповідно з діючим законодавством і цим Статутом;




      4. Несе відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів і звітності, протягом встановленого терміну, але не менше трьох років;




      5. Укладає трудові угоди, договори, контракти, видає доручення, відкриває в установах банків розрахункові та інші рахунки;




      6. Видає накази, обов'язкові для виконання всіма підрозділами та працівниками підприємства;




      7. Затверджує штатний розпис, визначає конкретні розміри посадових окладів, тарифних ставок і відрядних розцінок працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород;




      8. Несе повну відповідальність за організацію роботи по охороні праці на Підприємстві, згідно Закону України «Про охорону праці»;




      9. Приймає на роботу і звільняє працівників Підприємства згідно з чинним законодавством України;




      10. Разом з трудовим колективом або уповноваженим ним органом визначає для працівників Підприємства додаткові відпустки та інші пільги, а також заохочує працівників та застосовує стягнення;




      11. Забезпечує своєчасну виплату заробітної плати працівникам Підприємства згідно з чинним законодавством України;




      12. Подає на затвердження Каховській міській раді проекти програм, планів, передбачених цим Статутом, а також звіти про їхнє виконання;






    4. Трудовий колектив підприємства складається з осіб, які беруть участь у його діяльності на основі трудового договору, а також інших форм, які регулюють трудові відносини працівників з Підприємством. Умови організації та оплати праці членів трудового колективу Підприємства, а також їх соціального захисту та страхування визначаються відповідно до вимог чинного законодавства України.




    5. Виробничі, трудові і соціально – економічні відносини між адміністрацією Підприємства та трудовим колективом регулюються колективним договором.




    6. Трудовий колектив Підприємства реалізує свої повноваження у формі рішень загальних зборів.




    7. Члени трудового колективу мають права та обов'язки згідно із законодавством України про працю.









8. ГОСПОДАРСЬКА ТА СОЦІАЛЬНА



ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА









    1. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток (дохід).




    2. Фонд розвитку виробництва спрямовується на інвестування технічного переустаткування, реконструкції, модернізації виробництва, розвиток матеріально – технічної бази Підприємства. Напрямки витрат фонду визначаються кошторисом.




    3. Фонд оплати праці створюється у розмірах, які визначаються згідно з чинним законодавством. Джерелом коштів на оплату праці працівників Підприємства є частина доходу, одержаного в результаті його господарської діяльності.







Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижче встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати.



Умови оплати праці та матеріального забезпечення директора Підприємства (заробітна плата, одноразові виплати, винагороди та інші умови) визначаються умовами відповідного контракту.







    1. Джерелом формування фінансових ресурсів Підприємства є прибуток (дохід), кошти, одержані від продажу цінних паперів, безоплатні або благодійні внески членів трудового колективу, підприємств, установ, організацій, громадян та інші надходження, включаючи централізовані капітальні вкладення та кредити.




    2. Відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями та громадянами у всіх сферах діяльності здійснюється на засадах договорів.




    3. Підприємство здійснює зовнішньо – економічну діяльність, згідно з чинним законодавством України.




    4. Контроль за фінансово – господарською діяльністю Підприємства здійснюється згідно з чинним законодавством України.




    5. Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя та здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей, регулюються колективним договором відповідно до чинного законодавства України.









9. ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА









    1. Підприємство веде податковий, оперативний та аналітичний, бухгалтерський облік результатів своєї діяльності і забезпечує подання звітності до відповідних державних органів згідно з чинним законодавством України. Директор та головний бухгалтер Підприємства несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність обліку бухгалтерської, податкової, фінансової і статистичної звітності.




    2. Фінансові результати діяльності Підприємства визначаються на підставі річного бухгалтерського балансу.









10. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО СТАТУТУ









    1. Внесення змін до Статуту Підприємства є компетенцією Засновника.




    2. Зміни вносяться до Статуту шляхом викладення його у новій редакції.









11. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА









    1. Припинення діяльності Підприємства відбувається шляхом його реорганізації або в результаті ліквідації Підприємства за рішенням Засновника або уповноваженого ним органу, а також за рішенням суду в установленому законодавством України порядку.




    2. При припиненні діяльності Підприємство звільненим працівникам гарантує додержання їхніх прав та законних інтересів відповідно до законодавства України.




    3. При ліквідації Підприємства майно та кошти, які залишаються після розрахунків із бюджетом, задоволення претензій кредиторів та членів трудового колективу, використовуються за рішенням Засновника.









Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ