ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

10

Дата реєстрації:

18.02.2021

Проголосовано:

18.02.2021 10:33:33

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 10



З метою захисту конституційних прав громадян на життя та здоров’я, виходячи з того, що в Україні не вжито належних заходів щодо початку вакцинації громадян від коронавірусної хвороби COVID-19, керуючись статтею 140 Конституції України, статтями 10, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламентом Каховської міської ради VIІI скликання, міська рада







вирішила:





1. Підтримати звернення депутатів Каховської міської ради VIІI скликання до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності невідкладного інформування населення Херсонської області про початок вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.



2. Доручити секретарю міської ради І. ГОНЧАРОВІЙ направити звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України.



3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, законності, депутатської етики та регламенту (О. РАДІОНОВА).









Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ









Додаток до рішення сесії міської ради



від_________________ № ________





Президенту України



В. ЗЕЛЕНСЬКОМУ





Кабінету Міністрів України





Звернення Каховської міської ради



щодо необхідності невідкладного інформування населення



Херсонської області про початок вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19





Ми, депутати Каховської міської ради висловлюємо свою стурбованість відсутністю конкретної інформації щодо того, якою саме вакциною почнуть робити щеплення українцям від коронавірусу, в які терміни та у якій кількості така вакцина буде поставлятись до Херсонської області.



Попри гучні заяви влади про постачання вакцини від COVID-19, Україна досі її не має. Водночас майже усі європейські країни уже розпочали масові щеплення своїх громадян від коронавірусу.



В той же час в умовах відсутності специфічного лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, широкомасштабна вакцинація населення є єдиною можливою опцією подолання наслідків пандемії.



Відсутність інформації про вид вакцини не дозволяє належним чином підготувати холодовий ланцюг для зберігання вакцин; відсутність інформації про дати поставки та кількість вакцин, які надійдуть до області не дозволяє належним чином розпочати підготовку до процесу вакцинації.



Як наслідок не визначено пріоритетні групи населення, які підлягають першочерговій вакцинації в Херсонській області, не поведено аудит наявних та необхідних потужностей для зберігання та транспортування вакцин, не визначено перелік місць для вакцинації населення області, та кількості медичного персоналу, відсутній єдиний графік постачання вакцин, не визначено перелік суб’єктів, що будуть надавати послуги з транспортування та зберігання вакцин, місць їх зберігання, закладів охорони здоров’я та медичних працівників, залучених до проведення вакцинації; не розпочато проведення тренінгів для персоналу, який залучатиметься до проведення вакцинації;



Тому, Каховська міська рада, як представницький орган територіальної громади, звертається до Президента України узяти під особистий контроль питання отримання Україною вакцини від Covid-19, та Кабінету Міністрів України щодо невідкладного інформування населення Херсонської області щодо того якою вакциною, в якій кількісті та в які терміни буде забезпечена наша область.





З повагою –



секретар ради Ірина ГОНЧАРОВА