ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

20

Дата реєстрації:

20.01.2021

Проголосовано:

28.01.2021 10:07:25

Автор:

Кашулін Андрій Геннадійович, начальник відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 20









      1. Заслухавши звіт начальника відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Кашуліна А.Г. про підсумки виконання міської Програми “Призовна дільниця” за 2016 - 2020 роки, затвердженої рішенням сесії міської ради від 29.01.2016 № 91/7 “Про міську Програму “Призовна дільниця” на 2016 - 2020 роки” (додається), з метою забезпечення фінансування всебічної підготовки молоді до захисту Батьківщини, проведення призову громадян на строкову військову службу, згідно статті 43 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, керуючись статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Каховська міська рада











  1. ВИРІШИЛА:









  1. Звіт про підсумки виконання міської Програми “Призовна дільниця” за 2016 - 2020 роки, затвердженої рішенням сесії міської ради від 29.01.2016 року № 91/7 “Про міську Програму “Призовна дільниця” на 2016-2020 роки” затвердити.




  2. Відповідальність за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.




  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, молоді, спорту і туризму (голова комісії В.Мясникян).





























                  1. Міський голова Віталій НЕМЕРЕЦЬ




















  1. Додаток




  2. до рішення сесії міської ради




  3. від “___“ ____ 202__ року № ___










  4. Звіт




  5. про підсумки виконання міської Програми “Призовна дільниця” за 2016 — 2020




  6. роки, затвердженої рішенням сесії міської ради від 29.01.2016 № 91/7 “Про міську Програму “Призовна дільниця” на 2016 - 2020 роки







Міська Програма “Призовна дільниця” на 2016-2020 роки (далі - Програма) була розроблена на підставі Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу”. Військова служба в Збройних Силах України є державною службою особливого характеру, що полягає в професійній діяльності придатних до неї по стану здоров'я і віку громадян України, пов'язаної з захистом Батьківщини. Збройні Сили України комплектуються військовослужбовцями через військові комісаріати шляхом призову громадян на військову службу на підставі військового обов'язку та мобілізаційних заходів Держави.



Основною метою Програми було поліпшення взаємодії і спільної роботи місцевих органів влади, Каховського об’єднаного міського військового комісаріату, підприємств та організацій міста, громадських та волонтерських організацій, учасників подій в зоні ОСС на Сході України по підготовці громадян до військової служби, приписці громадян до призовних дільниць і призову їх на військову службу та матеріально-технічне забезпечення заходів.



Протягом 2016 - 2020 років виконання програми здійснювалось реалізацією наступних заходів:



- відвідування допризовною молоддю місць бойової слави, зустрічі молоді з ветеранами Другої Світової війни, Збройних Сил, учасниками бойових дій;



- проведення місячнику оборонно-масової роботи, відвідування бойових частин Збройних сил України;



- проведення заходів, присвячених Дню Перемоги, Дню визволення України та міста Каховки від нацистських та фашистських загарбників, Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Дню Захисника Вітчизни, Дню Українського козацтва, Дню прикордонника, Дню Збройних сил України;



- висвітлення на сайті міської ради та в ЗМІ матеріалів щодо організації патріотичного виховання, участі громадян в бойових діях в період проведення Операції об’єднаних сил на Сході України;



- організації проведення молодіжних спартакіад, спортивних змагань серед молодіжних організацій та активістів громадського та волонтерського руху міста, участь у міських та обласних туристичних та історико-краєзнавчих змаганнях серед учнівської молоді;



- проведення медичного огляду молоді, що проходить приписку до призовної дільниці, інших дій в рамках заходів програми.



Заходи програми виконувались за рахунок власних коштів, які заплановані кошторисами підприємств, установ та організацій в рамках виконання покладених на них повноважень.



Фінансове забезпечення Програми здійснено за рахунок міського бюджету лише в частині виділення коштів на перевезення призовників та інших військовозобов'язаних на обласну призовну та медичну комісію, на обласний збірний пункт для відправки призовників та інших військовозобов'язаних до лав Збройних сил України, на відправку мобілізованих громадян до військових частин, на ротацію військовослужбовців Збройних сил України, які несуть військову службу на території міста Каховки, на вивезення допризовної молоді, призовників інших військовозобов'язаних до військових стрільбищ, а також на перевезення молоді по історичних місцях Херсонщини, України, в тому числі по місцях бойової та козацької слави нашої Держави.



Рішенням 104 сесії VІІ скликання Каховської міської ради від 08 вересня 2020 року № 2353/104 до Програми внесені зміни в частині фінансування заходів проведення медичного обліку військовозобов'язаних та юнаків під час проведення приписки до Каховського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.



Загалом на реалізацію заходів Програми протягом 2016 - 2020 років з міського бюджету із запланованих 255 000, 00 грн. витрачено 215 400,00 грн., залишок коштів повернено до міського бюджету.



За час функціонування за цільовим призначенням Програма довела свою необхідність та ефективність. Запроваджена патріотична робота серед громадян міста, в тому числі і серед молоді та громадян, які направлятись на службу до лав Збройних Силах України, знайомство з історичними місцями Херсонщини, України, в тому числі і з місцями бойової та козацької слави, організоване перевезення призовників до обласної призовної комісії та обласного військового комісаріату.











Начальник відділу міського



господарства, надзвичайних



ситуацій, обліку житла міської ради Андрій КАШУЛІН