ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

CIV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

29

Дата реєстрації:

07.09.2020

Проголосовано:

08.09.2020 10:05:26

Автор:

Камєнєва Алла Анатоліївна, начальник відділу економіки, комунального майна та землі

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    16

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 29



Розглянувши звіти про проведення незалежної оцінки об’єкта комунального майна територіальної громади м. Каховка: вбудованого нежитлового приміщення загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41; комплексу, виробничі будівлі загальною площею 465,0 кв.м., що розташовані за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1 та відповідну рецензію на звіт, враховуючи норми Постанови Кабінету міністрів України від 10.08.1995 р. №629 “Про затвердження методики оцінки вартості об’єктів оренди, Порядку викупу орендарем необоротних матеріальних засобів та порядку надання в кредит орендареві коштів та цінних паперів”, керуючись ст. ст. 26, 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада





 



ВИРІШИЛА:



1. Затвердити висновки про вартість об'єкта незалежної оцінки та звіти про проведення незалежної оцінки об'єкта комунального майна.:



- вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41 у сумі 709413,00 грн. (сімсот дев'ять тисяч чотириста тринадцять гривень, 00 копійок) без урахування ПДВ;



- комплекс, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 кв.м., що розташовані за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1 у сумі 1558237,00 грн. (один мільйон п'ятсот п'ятдесят вісім тисяч двісті тридцять сім гривень 00 копійок) без урахування ПДВ.



2. Затвердити протокол аукціонної комісії від 07 вересня 2020 року щодо продажу об'єктів малої приватизації (додається) :



3. Затвердити умови продажу об'єктів малої приватизації (додаються):



- вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41.



- комплекс, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 кв.м., що розташовані за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1.



4. Затвердити дату проведення аукціону:



05 жовтня 2020 року вбудованого нежитлового приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41;



06 жовтня 2020 року комплексу, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 кв.м., що розташовані за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1.



Час проведення аукціону встановлюється електронною торговою системою відповідно до вимог Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу.



5. Доручити відділу економіки, комунального майна та землі протягом 10 робочих днів підготувати та опублікувати інформаційне повідомлення про приватизацію об'єктів на офіційному веб-сайті Каховської міської ради та електронній торговій системі.



6. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Перемежко А.В.



7. Контроль за виконанням рішення покласти на депутатську комісію з питань містобудування, земельних відносин, приватизації та використання майна територіальної громади міста (Гончарова Т.С.).





 





 



Міський голова А.А. Дяченко



Затверджено



рішенням сесії міської ради



від _______№_____





ПРОТОКОЛ №2



засідання аукціонної комісії  з продажу об’єкта малої приватизації – вбудованого нежитлового приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41; комплекс, виробничі будівлі загальною площею 465 кв.м. за адресою м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1



м.Каховка



07 вересня 2020 року



виконком, зал засідань 401  



о 13.30 год.



Присутні члени комісії:



1. Перемежко А.В. – голова комісії, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.



2. Мовчан А.Ю. - заступник голови комісії, секретар Каховської міської ради.



3. Тишковець В.В.- секретар комісії, головний спеціаліст відділу економіки, комунального майна та землі.



4. Заремба Ю.О.- член комісії, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.



5. Джепарова С.Р. - член комісії, начальник відділу містобудування та архітектури Каховської міської ради, головний архітектор міста.



6. Чиркіна Л.Ю. - член комісії, начальник юридичного відділу Каховської міської ради.



7. Камєнєва А.А. – член комісії, начальник відділу економіки, комунального майна та землі.



Голова комісії Перемежко А.В. привітав усіх присутніх та доповів про



Порядок денний:



1. Визначення умов  продажу об’єктів малої приватизації:



- вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41;



- комплекс, виробничі будівлі загальною площею 465 кв.м. за адресою м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1.



СЛУХАЛИ:



Перемежко Антона Васильовича – голову аукціонної комісії, який доповів, що відповідно до рішення сесії Каховської міської ради від 23 січня 2020 року № 2027/92 “Про затвердження переліку об’єктів малої приватизації, що підлягають приватизації у 2020 році” та рішення сесії Каховської міської ради від 10 липня 2020 року № 2273/101 “Про приватизацію об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Каховка”, необхідно підготувати  умови продажу об’єктів малої приватизації - вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41; комплекс, виробничі будівлі загальною площею 465 кв.м. за адресою м. Каховка, Семенівське шосе 1/1 без урахування ПДВ та з наступним їх затвердженням на сесії Каховської міської ради.



Голова комісії ознайомив присутніх із звітом про проведення незалежної оцінки комунального майна від 11 серпня 2020 року оцінювача Маховик О.В. та рецензію на звіт про оцінку майна оцінювача Орлик Л.В. про проведення незалежної оцінки об’єкта комунального майна вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41 вартістю 709413,00 грн. (сімсот дев'ять тисяч чотириста тринадцять гривень, 00 копійок) без урахування ПДВ, звітом про проведення незалежної оцінки комунального майна від 11 серпня 2020 року оцінювача Маховик О.В. та рецензію на звіт про оцінку майна оцінювача Орлик Л.В. про проведення незалежної оцінки об’єкта комунального майна комплекс, виробничі будівлі загальною площею 465 кв.м. за адресою м. Каховка, Семенівське шосе 1/1, вартістю 1558237,00 грн. (один мільйон п'ятсот п'ятдесят вісім тисяч двісті тридцять сім гривень 00 копійок)без урахування ПДВ.



Голова комісії зауважив, що дана оцінка об'єктів комунальної власності зроблена без урахування ПДВ.



В результаті обговорення членами аукціонної комісії підготовлено умови  продажу об’єктів малої приватизації - вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41; комплекс, виробничі будівлі загальною площею 465 кв.м. за адресою м. Каховка, Семенівське шосе 1/1 без урахуванням ПДВ, що додаються.



Запропоновано членами аукціонної комісії  винести питання щодо затвердження вказаних умов продажу та протоколу засідання аукціонної комісії  на розгляд сесії Каховської міської ради.



ВИРІШИЛИ:



1. Погодити умови продажу об’єктів малої приватизації - вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41; комплекс, виробничі будівлі загальною площею 465 кв.м. за адресою м. Каховка, Семенівське шосе 1/1 (додаються).



2. Винести питання про затвердження вказаних умов продажу та протоколу засідання аукціонної комісії на розгляд сесії Каховської міської ради.



Голосували: «за» - 7, «проти»- немає, «утримались» - немає.



РІШЕННЯ ПРИЙНЯТО.



Голова комісії:             _______________                       А.В. Перемежко



Заступник голови комісії ____________ А.Ю. Мовчан



Секретар комісії:         _______________                       В.В. Тишковець



Члени комісії:             _______________ Ю.О. Заремба



______________                       Л.Ю. Чиркіна



                                      _______________                      С.Р. Джепарова



                                      _______________                      А.А. Камєнєва





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 



Додаток



до протоколу засідання аукціонної комісії



з продажу об'єкта малої приватизації -



вбудоване нежитлове приміщення, загальною                                                площею 98,70 кв.м. що розташоване на цокольному                                                поверху багатоповерхового житлового будинку за                                                адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця                                                Набережна, будинок 3, приміщення 41.





Умови продажу об'єкта малої приватизації — вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м. що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41.



Дані умови розроблені у відповідності до положень статті 15 Закону України від 18 січня 2018 року № 2269- VIII “Про приватизацію державного і комунального майна”, постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 “Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу ( із змінами згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 579 від 18 липня 20187 року).



1) Організатор аукціону:



Каховська міська рада м. Каховка, Херсонської області (74800, Херсонська область, м. Каховка, вулиця Велика Куликовська, будинок 103, код ЄДРПОУ 26433050).



1.1 Координати організатора:



адреса: 74800, Херсонська область, м. Каховка, вулиця Велика Куликовська, будинок 103; контактні дані:+38(05536)41301



контактна особа — Каховський міський голова Дяченко Андрій Андрійович, електрона адреса: maino.spec@kakhovka-rada.gov.ua



Час та місце огляду об'єкта малої приватизації комунальної власності територіальної громади міста Каховка, а саме: вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., понеділок — п'ятниця з 08.00 год. по 16.00 год. за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41.



2) Інформація про об'єкт малої приватизації комунальної власності:



2.1. Опис об'єкта приватизації комунальної власності:



-вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41(фотографічне зображення та план об'єкту додається).



- реєстраційний номер об'єкта: 551390365104, форма власності — комунальна, дата реєстрації права комунальної власності — 17.01.2015 р.



2.2. Балансоутримувачем нежитлової будівлі, є комунальне підприємство “Каховська керуюча компанія”, код ЄДРПОУ 37871349, адреса: 74800, Херсонська область, м. Каховка, проспект Європейський, будинок 6, телефон +38(05536) 55426.



Об'єкт малої приватизації комунальної власності — вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку, яке знаходиться в парковій зоні міста впродовж набережної Каховського водосховища, на відстані 600 м від об'єктів адміністративного управління міста.



Опис об'єкту відповідно до технічного паспорту 12 серпня 2020 року, виготовленого ФОП Корнієнко О.Р.:



- фундамент будівлі- бетонні блоки;



- стіни будівлі — з цегли, зовні під розшивку швів, стіни зі сторони входу оштукатурені та покрашенні кольоровим кольором.



- міжповерхові перекриття — залізобетонні, оштукатурені, побілені.



- перегородки — цегляні.



- підлога — настил із деревяноволокнистий; в підсобному приміщенні підлога бетонна;



Продаж об'єкту здійснюється без земельних ділянок.



3) Інформація про аукціон:



Із врахуванням прийнятого рішення сесії Каховської міської ради від 10.07.2020 року № 2273/101 “Про приватизацію об'єктів комунальної власності територіальної громади міста Каховка”, керуючись Законом України від 18 січня 2018 року № 2269- VIII “Про приватизацію державного і комунального майна”, постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 “Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу ( із змінами згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 579 від 18 липня 20187 року) визначені наступні способи проведення аукціону.



3.1. Способи проведення аукціону:



а) Аукціон з умовами:



Дата проведення аукціону: 05.10.2020 року, година о котрій починається аукціон, встановлюється ЕТС для кожного електронного аукціону окремо в проміжку часу з 09-00 до 18-00 години;



Стартова ціна об'єкта: 709413 грн. 00 коп. (сімсот дев'ять тисяч чотириста тринадцять гривень, 00 копійок) без урахування ПДВ.



Крок аукціону на рівні 1 % стартової ціни, що становить:7094 грн. 13 коп. (сім тисяч дев'яносто чотири гривні 13копійок) без урахування ПДВ.



Розмір гарантійного внеску становить: 10 відсотків стартової ціни продажу об'єкта — вбудованого нежитлового приміщення, а саме: 70941грн. 30 коп. (сімдесят тисяч дев'ятсот чотириста одна гривня 30 копійок) без урахування ПДВ.



Розмір реєстраційного внеску становить: 0,2 розміру мінімальної заробітної плати станом на 01 січня поточного року, а саме 944,60 грн. 00 коп. (дев'ятсот сорок чотири гривні 60 копійок).



На ціну продажу об'єкта, що складається за результатами аукціону, нараховується податок на додану вартість у розмірі 20%.



Умовами для проведення вищевказаного аукціону визначається один аукціон без зниження стартової ціни.



Заява на участь в електронному аукціоні повинна містити закриту цінову пропозицію та подається протягом всього часу з моменту опублікування інформаційного повідомлення в електронній торговій системі до закінчення кінцевого строку прийняття заяв/закритих цінових пропозицій. Кінцевий строк подання заяв на участь в електронному аукціоні з умовами встановлюється електронною торговою системою автоматично в проміжок часу з 19:30 год. до 20:30 год. дня, що передує дню проведення електронного аукціону.



У разі якщо об'єкт, який пропонувався до продажу на аукціоні не продано, проводиться повторний аукціон на тих самих умовах.



Період між аукціонами складає 21 календарний день від дати опублікування інформаційного повідомлення електронною торговою системою про приватизацію об'єкта малої приватизації.



3.2 Аукціон проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 “Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу (із змінами згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 579 від 18 липня 2018 року).



До участі в аукціонні не допускаються особи, на яких поширюються обмеження визначені частиною 2 статті 8 Закону України Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”.



Відповідальність за недостовірність, неповноту поданих документів, а також обов'язок довести відсутність ознак, передбачених частиною 2 статті 8 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”, покладається на покупця.



Для участі в електронному аукціоні особа, яка має намір взяти участь у ньому через свій особистий кабінет здійснює подання заяви на участь в електронному аукціоні шляхом заповнення електронної форми і завантаження електронних копій документів та сплачує реєстраційний та гарантійний внески.



Особи, які мають намір взяти участь в електронному аукціоні, сплачують реєстраційний та гарантійний внески на рахунок оператора електронного майданчика, через який подається заява на участь електронному аукціоні.



3.3 Приймання та реєстрація заяв на участь в аукціоні проводиться відповідно до частини 7 статті 14 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна” та Порядку продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 (зі змінами).



До заяви на участь у приватизації об'єкта малої приватизації подаються:



1) для потенційних покупців — фізичних осіб (громадян України) — копія паспорта громадянина України;



2) для іноземних громадян - копія документа, що посвідчує особу;



3) для потенційних покупців — юридичних осіб:



- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань України — для юридичних осіб — резидентів;



- документ про реєстрацію у державі її місцезнаходження (витяг із торговельного, банківського або судового реєстру тощо,) засвідчений згідно із законодавством держави його видачі, перекладений українською мовою — для юридичних осіб — нерезидентів;



- інформація про кінцевого бенефіціарного власника і про причину його відсутності;



- остання річна або квартальна фінансова звітність;



4) документ, що підтверджує сплату реєстраційного внеску, а також документ, що підтверджує сплату гарантійного внеску в розмірі 10 відсотків стартової ціни з рахунка потенційного покупця, відкритого в українському або іноземному банку (крім банків держав, внесених FATF до списку держав, що не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом).



5) письмова згода потенційного покупця щодо взяття на себе зобов'язань, визначених умовами продажу.



4). Умови продажу:



4.1 Сплата покупцем послуг нотаріуса при укладанні договору купівлі — продажу відповідно до статті 26 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”;



4.2 Прийняття об'єкта малої приватизації у триденний термін після сплати в повному обсязі ціни продажу об'єкта за актом приймання — передачі;



4.3 Подальше використання визначає покупець;



4.4 Дотримання санітарно-екологічних та протипожежних норм експлуатації обєкта, утримання прилеглої території у належному санітарному стані.



5). Укладання договору купівлі — продажу:



5.1 За результатом проведення аукціону, вбудоване нежитлове приміщення, загальною площею 98,70 кв.м., що розташоване на цокольному поверху багатоповерхового житлового будинку за адресою: Херсонська область, м. Каховка, вулиця Набережна, будинок 3, приміщення 41, без земельної ділянки, укладається договір купівлі — продажу.



5.2 З моменту переходу права власності на об'єкт приватизації покупець, який придбав об'єкт малої приватизації, зобов'язаний виконати всі умови договору купівлі - продажу об'єкта приватизації, ( у відповідності до статті 26 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”).



5.3 Виключними умовами для розірвання договору купівлі — продажу об'єкта приватизації в порядку, передбаченому законодавством, є:



1) несплата протягом 60 днів коштів за об'єкт приватизації з дня укладення договору купівлі - продажу відповідно до його умов;



2) невиконання умов продажу об'єкта і зобов'язань покупця, визначених договором купівлі — продажу, в установлений таким договором строк;



3) подання неправдивих відомостей;



4) сплата за об'єкт приватизації коштів, отриманих з порушенням вимог законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;



5) продаж або в інший спосіб відчуження покупцем приватизованого об'єкта особам, визначеним частиною 2 статті 8 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”, протягом виконання зобов'язань за договором купівлі — продажу.



Договір купівлі-продажу повинен містити положення щодо відповідальності (звільнення від відповідальності) у разі виникнення форс — мажорних обставин (стихійне лихо, обставини непереборної сили тощо).



5.4 На вимогу однієї із сторін договір купівлі-продажу може бути розірвано, у тому числі за рішенням суду, в разі невиконання іншою стороною зобов'язань, передбачених договором купівлі-продаж, у визначені строки або визнано недійсним за рішенням суду.



У разі розірвання в судовому порядку договору купівлі-продажу у зв'язку з невиконанням покупцем договірних зобов'язань приватизований об'єкт підлягає поверненню в комунальну власність.







Голова комісії _______________ А.В. Перемежко





Заступник голови комісії ______________ А.Ю. Мовчан





Секретар комісії _______________ В.В. Тишковець





Члени комісії _______________ Ю.О. Заремба





_______________ С.Р. Джепарова





_______________ Л.Ю. Чиркіна





_______________ А.А. Камєнєва

















































Додаток



до протоколу засідання аукціонної комісії



з продажу об'єкта малої приватизації -



комплексу, виробничі будівлі, загальною площею                                                465,0 кв.м, що знаходяться за адресою: Херсонська                                                область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1





Умови продажу об'єкта малої приватизації — комплекс, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 кв.м., що знаходяться за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1.





Дані умови розроблені у відповідності до положень статті 15 Закону України від 18 січня 2018 року № 2269- VIII “Про приватизацію державного і комунального майна”, постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 “Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу ( із змінами згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 579 від 18 липня 20187 року).



1) Організатор аукціону:



Каховська міська рада м. Каховка, Херсонської області (74800, Херсонська область, м. Каховка, вулиця Велика Куликовська, будинок 103, код ЄДРПОУ 26433050).



1.1 Координати організатора:



адреса: 74800, Херсонська область, м. Каховка, вулиця Велика Куликовська, будинок 103; контактні дані:+38(05536) 41301



контактна особа — Каховський міський голова Дяченко Андрій Андрійович, електрона адреса: maino.spec@kakhovka-rada.gov.ua



Час та місце огляду об'єкта малої приватизації комунальної власності територіальної громади міста Каховка, а саме: комплекс, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 кв.м,: понеділок — п'ятниця з 08.00 год. по 16.00 год. за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1.



2) Інформація про об'єкт малої приватизації комунальної власності:



2.1. Опис об'єкта приватизації комунальної власності:



- комплекс, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 кв.м., що знаходиться за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1. (фотографічне зображення та план об'єкту додається).



- реєстраційний номер об'єкта: 2076419465104, форма власності — комунальна, дата реєстрації права комунальної власності — 30.04.2020 р.



Об'єкт малої приватизації комунальної власності — комплекс, виробничі будівлі, які розташовані в східній частині міста, у пішохідній доступності до пам'ятника “Дівчина в шинелі”.



Опис об'єкту відповідно до технічного паспорту 25 вересня 2019 року, виготовленого ФОП Корнієнко О.Р.:



- комплекс, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 складається з окремо стоячими одноповерховими нежитловими будинками складу, сараю, контори, майстерні, навісу, замощення, використовуваного по прямому функціональному призначенню;



- фундамент будівлі- бутовий камінь;



- стіни будівлі — цегляні;



- покрівля — шифер;



- перекриття будівлі- дерев'яні балки;



- підлога — бетонна;



- прорізи — металеві ворота;



- внутрішнє оздоблення — стіни частково поштукатурені.



Земельна ділянка під вказаним об'єктом малої приватизації, а саме:



- площею 0,3063 га згідно витягу з Державного земельного кадастру про земельну № НВ-6507348042019 від 21.12.2019 р.



Продаж об'єкту здійснюється без земельних ділянок.



3) Інформація про аукціон:



Із врахуванням прийнятого рішення сесії Каховської міської ради від 10.07.2020 року № 2273/101 “Про приватизацію об'єктів комунальної власності територіальної громади міста Каховка”, керуючись Законом України від 18 січня 2018 року № 2269- VIII “Про приватизацію державного і комунального майна”, постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 “Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу ( із змінами згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 579 від 18 липня 20187 року) визначені наступні способи проведення аукціону.



3.1. Способи проведення аукціону:



а) Аукціон з умовами:



Дата проведення аукціону: 06.10.2020 року, година о котрій починається аукціон, встановлюється ЕТС для кожного електронного аукціону окремо в проміжку часу з 09-00 до 18-00 години;



Стартова ціна об'єкта: 1558237грн. 00 коп. (один мільйон п'ятсот п'ятдесят вісім тисяч двісті сім гривень 00 копійок) без урахування ПДВ.



Крок аукціону на рівні 1 % стартової ціни, що становить:15582 грн. 37 коп. (п'ятнадцять тисяч п'ятсот вісімдесят дві гривні 37 копійок) без урахування ПДВ.



Розмір гарантійного внеску становить: 10 відсотків стартової ціни продажу об'єкта — нежитлової будівлі, а саме: 155823 грн. 70 коп. (сто пядесят пять тисяч вісімсот двадцять три гривні 70копійок) без урахування ПДВ.



Розмір реєстраційного внеску становить: 0,2 розміру мінімальної заробітної плати станом на 01 січня поточного року, а саме 944,60 грн. 00 коп. (дев'ятсот сорок чотири гривні 60 копійок).



На ціну продажу об'єкта, що складається за результатами аукціону, нараховується податок на додану вартість у розмірі 20%.



У разі якщо об'єкт, який пропонувався до продажу на аукціоні не продано, проводиться повторний аукціон на тих самих умовах.



Заява на участь в електронному аукціоні повинна містити закриту цінову пропозицію та подається протягом всього часу з моменту опублікування інформаційного повідомлення в електронній торговій системі до закінчення кінцевого строку прийняття заяв/закритих цінових пропозицій. Кінцевий строк подання заяв на участь в електронному аукціоні з умовами встановлюється електронною торговою системою автоматично в проміжок часу з 19:30 год. до 20:30 год. дня, що передує дню проведення електронного аукціону.



У разі якщо об'єкт, який пропонувався до продажу на аукціоні не продано, проводиться повторний аукціон на тих самих умовах.



Період між аукціонами складає 21 календарний день від дати опублікування інформаційного повідомлення електронною торговою системою про приватизацію об'єкта малої приватизації.



3.2 Аукціон проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 “Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу (із змінами згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 579 від 18 липня 2018 року).



До участі в аукціонні не допускаються особи, на яких поширюються обмеження визначені частиною 2 статті 8 Закону України Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”.



Відповідальність за недостовірність, неповноту поданих документів, а також обов'язок довести відсутність ознак, передбачених частиною 2 статті 8 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”, покладається на покупця.



Для участі в електронному аукціоні особа, яка має намір взяти участь у ньому через свій особистий кабінет здійснює подання заяви на участь в електронному аукціоні шляхом заповнення електронної форми і завантаження електронних копій документів та сплачує реєстраційний та гарантійний внески.



Особи, які мають намір взяти участь в електронному аукціоні, сплачують реєстраційний та гарантійний внески на рахунок оператора електронного майданчика, через який подається заява на участь електронному аукціоні.



3.3 Приймання та реєстрація заяв на участь в аукціоні проводиться відповідно до частини 7 статті 14 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна” та Порядку продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 432 (зі змінами).



До заяви на участь у приватизації об'єкта малої приватизації подаються:



1) для потенційних покупців — фізичних осіб (громадян України) — копія паспорта громадянина України;



2) для іноземних громадян - копія документа, що посвідчує особу;



3) для потенційних покупців — юридичних осіб:



- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань України — для юридичних осіб — резидентів;



- документ про реєстрацію у державі її місцезнаходження (витяг із торговельного, банківського або судового реєстру тощо,) засвідчений згідно із законодавством держави його видачі, перекладений українською мовою — для юридичних осіб — нерезидентів;



- інформація про кінцевого бенефіціарного власника і про причину його відсутності;



- остання річна або квартальна фінансова звітність;



4) документ, що підтверджує сплату реєстраційного внеску, а також документ, що підтверджує сплату гарантійного внеску в розмірі 10 відсотків стартової ціни з рахунка потенційного покупця, відкритого в українському або іноземному банку (крім банків держав, внесених FATF до списку держав, що не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом).



5) письмова згода потенційного покупця щодо взяття на себе зобов'язань, визначених умовами продажу.



4). Умови продажу:



4.1 Сплата покупцем послуг нотаріуса при укладанні договору купівлі — продажу відповідно до статті 26 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”;



4.2 Прийняття об'єкта малої приватизації у триденний термін після сплати в повному обсязі ціни продажу об'єкта за актом приймання — передачі;



4.3 Покупець зобов'язаний протягом двох місяців після укладання договору купівлі — продажу об'єкта малої приватизації звернутися до власника земельної ділянки, визначеному земельним кодексом України, із заявою про оформлення земельної ділянки.



5). Укладання договору купівлі — продажу:



5.1 За результатом проведення аукціону, комплекс, виробничі будівлі, загальною площею 465,0 кв.м., за адресою: Херсонська область, м. Каховка, Семенівське шосе, будинок 1/1, без земельної ділянки, укладається договір купівлі — продажу.



5.2 З моменту переходу права власності на об'єкт приватизації покупець, який придбав об'єкт малої приватизації, зобов'язаний виконати всі умови договору купівлі - продажу об'єкта приватизації, ( у відповідності до статті 26 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”).



5.3 Виключними умовами для розірвання договору купівлі — продажу об'єкта приватизації в порядку, передбаченому законодавством, є:



1) несплата протягом 60 днів коштів за об'єкт приватизації з дня укладення договору купівлі - продажу відповідно до його умов;



         2) невиконання умов продажу об'єкта і зобов'язань покупця, визначених договором купівлі — продажу, в установлений таким договором строк;



3) подання неправдивих відомостей;



4) сплата за об'єкт приватизації коштів, отриманих з порушенням вимог законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;



5) продаж або в інший спосіб відчуження покупцем приватизованого об'єкта особам, визначеним частиною 2 статті 8 Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”, протягом виконання зобов'язань за договором купівлі — продажу.



Договір купівлі-продажу повинен містити положення щодо відповідальності (звільнення від відповідальності) у разі виникнення форс — мажорних обставин (стихійне лихо, обставини непереборної сили тощо).



5.4 На вимогу однієї із сторін договір купівлі-продажу може бути розірвано, у тому числі за рішенням суду, в разі невиконання іншою стороною зобов'язань, передбачених договором купівлі-продаж, у визначені строки або визнано недійсним за рішенням суду.



У разі розірвання в судовому порядку договору купівлі-продажу у зв'язку з невиконанням покупцем договірних зобов'язань приватизований об'єкт підлягає поверненню в комунальну власність.







Голова комісії _______________ А.В. Перемежко





Заступник голови комісії ______________ А.Ю. Мовчан





Секретар комісії _______________ В.В. Тишковець





Члени комісії _______________ Ю.О. Заремба





_______________ С.Р. Джепарова





_______________ Л.Ю. Чиркіна





_______________ А.А. Камєнєва