ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XCVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

6

Дата реєстрації:

20.05.2020

Проголосовано:

28.05.2020 09:20:36

Автор:

Каменєва Алла Анатоліївна, начальник відділу економіки, комунального майна та землі

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 6



Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Перемежка А.В «Про хід виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки на 2020 рік за підсумками першого кварталу 2020 року», керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада





В И Р І Ш И Л А:



1. Інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Перемежка А.В про хід виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку міста Каховки на 2020 рік за підсумками першого кварталу 2020 року взяти до відома (додається).



2. З метою забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку міста відділу економіки, комунального майна та землі (Камєнєва А.А.) проводити:



2.1 комплексний аналіз виконання показників програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки на 2020 рік;



3. Управлінню праці та соціального захисту населення (Скрипніченко А.В.):



3.1 тримати під особистим контролем питання ліквідації заборгованості із заробітної плати по підприємствах м. Каховки до повного її погашення;



3.2 включити до плану діяльності Робочої групи по контролю за створенням та легалізацією робочих місць заходи щодо перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, в яких не забезпечено дотримання законодавства щодо рівня нарахованої заробітної плати.



3.3 забезпечити системну роботу по здійсненню контролю за дотриманням на підприємствах міста законодавства щодо оплати праці, в частині рівня нарахованої заробітної плати.



4. Рекомендувати керівникам підприємств та організацій міста, усіх форм власності:



4.1 вжити заходів щодо забезпечення беззбиткової роботи підприємств;



4.2 забезпечити прозорість роботи підприємств, не допускати випадків використання нелегальної роботи працівників.



5. Відповідальність за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Перемежка А.В



6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісії з питань планування, бюджету, фінансів та оподаткування (Радченко О.В.), з питань економіки, промисловості, будівництва, торгівлі, зв’язку та підприємництва (Тернавський О.В).







Міський голова                                                                                                                             А.А. Дяченко







Додаток



до рішення сесії



__________ № _______



Підсумки



виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки за І квартал 2020 року





Діяльність міської ради зосереджувалась у тому числі і на виконанні Програми економічного і соціального розвитку м.Каховки на 2020 рік, затвердженої рішенням міської ради від 05.12.2019 р. № 1957/89.



На 1 березня 2020 р. на території м.Каховка, проживало 35711 осіб. Упродовж січня–лютого 2020 р. чисельність наявного населення зменшилась на 84 особи. Зменшення кількості населення відбулося за рахунок природного скорочення на 65 осіб, водночас міграційний приріст становив 19 осіб. За звітний період народилось 34 немовляти, померло 99 осіб.



Станом на 01.04.2020 р. введено в експлуатацію 12 об'єктів будівництва, із них:



5 - нових житлових будинків;



3 - реконструйованих житлових будинків;



1 - нове будівництво господарської будівлі;



3 - об'єкта будівництва іншого призначення.



З метою поліпшення бізнес-клімату та впровадження процесів дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг у місті функціонує Центр надання адміністративних послуг Каховської міської ради. Протягом І кварталу 2020 року адміністраторами даного центру розглянуто 5486 звернень, в тому числі 1486 звернень суб'єктів господарювання.



За інформацією Головного управління статистики у Херсонській області згідно державних статистичних спостережень станом на 01.04.2020 року по місту Каховка заборгованість із виплати заробітної плати складає 8268,5 тис. грн. (689 особа), яку мають два підприємства міста:



- ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», сума боргу – 8241,0 тис. грн. (683 осіб).



- ДП «Каховське лісове господарство», сума боргу – 27,5 тис. грн. (6 осіб).



За інформацією голови правління ПрАТ «КЗЭСО» борги із виплати заробітної плати на підприємстві існують через затримку оплати покупців за поставлену продукцію, що також призвело до затримки оплати за матеріали та комплектуючих, необхідних для виробництва готової продукції по наступним контрактам. Через це підприємство затримує прийомку та відвантаження 4-х зварювальних комплексів КСМ-007 для контрагента АТ «Укрзалізниця»). Після відвантаження КСМ-007 у квітні ПрАТ «КЗЕСО» отримає залишок розрахунку за поставлену продукцію.



При перших надходженнях коштів на розрахункові рахунки підприємства заборгованість із заробітної плати перед працівниками буде повністю погашена.



За інформацією керівництва ДП «Каховське лісове господарство» борги із виплати заробітної плати виникли в зв’язку з відсутністю державного фінансування казначейського рахунку даного підприємства щодо видатків на оплату праці.



За інформацією керівництва при надходженні коштів з державного бюджету на рахунки підприємства будуть направленні на погашення заборгованості із заробітної плати.



Щомісяця через засоби масової інформації та Facebook громадськість міста інформується про факти боргів із заробітної плати на підприємствах міста.



За січень - березень 2020 року робочою групою щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення було перевірено 98 приватних підприємців міста, виявлено 6 підприємів, які порушували норми трудового законодавства, складено 6 актів. Управлінням праці та соціального захисту населення матеріали на порушників трудового законодавства виявлених фактів порушень передаються до Каховського відділення Новокаховської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області та до Головного управління держпраці у Херсонській області для подальшого опрацювання.



За складеними актами роботи робочої групи Каховською ОДПІ донараховано 1,02 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб та єдиного податку від здійснення підприємницької діяльності які повністю та своєчасно надійшли в бюджет, оформлено 4 найманих працівників, залучено до реєстрації 2 приватних підприємців.



Протягом І кварталу 2020 року до Каховського міськрайонного центру зайнятості звернулося 958 чоловік (у 2019 році за аналогічний період – 930 чоловік) мешканців м. Каховки. Станом на 01 квітня 2020 року на обліку в Каховському міськрайонному центрі зайнятості перебуває 823 мешканця м. Каховка, з них 325 чоловік мають статус безробітного.



Протягом І кварталу 2020 року були працевлаштовані за допомогою центру зайнятості 91 мешканець м. Каховки. Станом на 01 квітня 2020 року жоден мешканець м. Каховки не виявив бажання скористатися правом отримання одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю. З метою тимчасового вирішення питання працевлаштування 30 мешканців м. Каховки взяли участь у роботах тимчасового характеру.



Однією з найважливіших проблем працевлаштування безробітних є невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних потребі робочої сили. Для вирішення цієї проблеми в Каховському міськрайонному центрі зайнятості існує системна профорієнтаційна робота, професійне навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації незайнятого населення. На протязі звітного періоду пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за допомогою центру зайнятості 11 безробітних громадян – мешканців м. Каховки.



Профорієнтаційними послугами було охоплено 1263 чол. Протягом І кварталу 2020 року було проведено:





  1. 12 семінарів з «Техніки пошуку роботи»









        1. 29 інформаційних семінарів











2 семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність.



Система соціального захисту у місті спрямована на поліпшення матеріального забезпечення соціально вразливих верств населення, подолання бідності та зниження розшарування населення міста за рівнем доходів. Призначення та виплата всіх видів державної соціальної допомоги в місті проводиться своєчасно; заборгованості з їх виплати не має.



Протягом І кварталу 2020 року року за призначенням державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми до управління праці звернулася 668 сімей. Загальна сума наданої допомоги склала 12,9 млн.грн.



У І кварталі 2020 року субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії призначено 4392 домогосподарств міста. Загальна сума призначених субсидій за цей період склала 14,1 млн.грн.



Середній розмір субсидій цього виду, призначеної у січні — березні на одне господарство, становив 1085,0 грн.



У січні — березні 2020 року субсидії для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива готівкою було призначено 170 господарствам міста на суму 653,7 тис. грн.



Середній розмір субсидій цього виду у січні — березні 2020 року на одне господарство, становив 3845,00 грн.



Реформування відносин власності.



На території м. Каховка з орендодавцями комунального майна укладено 91 договір оренди. В оренді знаходиться 10094,77 кв.м комунального майна. Надходження до місцевого бюджету за користування комунальним майном станом на 01.04.2020 р. становлять 23,9 тис.грн.



Рішенням сесії міської ради затверджено перелік земельних ділянок (21 ділянка) для набуття права на їх оренду на земельних торгах у 2020 році.



За січень-березень 2020 року проведено викуп 3 земельних ділянок на суму 796,938 тис. грн площею 0,7336 га.



За І квартал 2020 року укладено 9 договорів оренди земельних ділянок з юридичними та фізичними особами загальною площею 10,3804 га на 511,117 тис. грн.



Передано у власність фізичним особам 27 земельних ділянок площею 2,5839 га.



Станом на 01.04.2020 року з 49 розповсюджувачем реклами укладено договори про тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів (до бюджету надійшло 179,9 тис.грн).



Житлово-комунальне господарство.



За І квартал 2020 р. виконані роботи з капітального ремонту доріг по вул.Кенжиєва, Чернишевського, Б.Ружинського, Шевченка, Першотравнева загальною вартістю — 952,88 тис.грн. Поточний ремонт доріг вул. Мелітопольська, Герцена, Панкеєвська, Пушкіна, Першотравнева, на суму — 300 тис.грн.



Виконані роботи з влаштування вуличного освітлення по вул. Миру, Жовтнева, Айвазовського, Чернишевського, Довженка, Мелітопольська, Герцена, Декабристів на суму — 240 тис. грн.



Розпочаті роботи з влаштування вуличного освітлення в межах вул. Лугова та Соборності (Барське село).



У гуманітарній сфері забезпечено збереження мережі закладів охорони здоров’я, освіти та культури.



За напрямком «розвиток освіти і науки» здійснювалися заходи, спрямовані на створення рівного доступу громадян міста до здобуття якісної освіти, а саме:



У 2020 році заклади дошкільної освіти відвідують 1439 дошкільники, які об’єднані у 57 груп. Усі відомості занесено до єдиної електронної бази «ІСУО».



Показник охоплення дітей всіма формами дошкільної освіти віком з 3 до 6 років а також дітей 5-ти річного віку по місту становить 100%. Електронна (перспективна) черга на влаштування дітей до дошкільних закладів працює в усіх 8-ми дошкільних навчальних закладах міста. Станом на 01 травня 2020 року черга на влаштування дітей до закладів дошкільної освіти відсутня.



У 2019/20 навчальному році році для забезпечення дошкільною освітою дітей з особливими освітніми потребами відкрито 8 інклюзивних груп. (на 2 більше, ніж у минулому навчальному році).



Оптимізовано мережу загальноосвітніх шкіл міста. У 2020 році у 158 класах повну загальну середню освіту здобуватимуть 4023 учнів. Відкрито 11 інклюзивних класів (на 4 більше, ніж у минулому році). В ЗОШ №3 для дітей з особливими освітніми потребами функціонує ресурсна кімната, яку оснащено відповідно до усіх вимог.



У зв’язку з введенням карантинних заходів організовано дистанційне навчання учнів.



Якісно працює інклюзивно-ресурсний центр для обслуговування дітей з особливими освітніми потребами. У зв’язку з карантином дистанційно отримує корекційні послуги 51 дитина.



В навчально-виховному процесі закладів загальної середньої освіти використовується 376 комп’ютерів, 18 мультимедійних проекторів. В класах інформатики налічується 292 комп’ютери, на базі яких створено 12 навчально-комп’ютерних комплексів.



В дошкільних навчальних закладах використовується 25 комп’ютерів. Усі загальноосвітні, позашкільні та дошкільні навчальні заклади підключені до мережі Інтернет.



У 117-х гуртках Центру дитячої творчості, Станції юних натуралістів, Станції юних техніків, Дитячо-юнацької спортивної школи за 19-ма напрямками діяльності - науково-технічного, експериментально-дослідницького, декоративно-прикладного, еколого-природничого, художньо-естетичного, легкої атлетики, баскетболу, футболу, волейболу, боксу, дзюдо, академічного веслування, тенісу здобуває позашкільну освіту 1651 дітей.



У 2020 році в закладах освіти проведено ремонтні роботи на суму :



















































































































































№ з/п



Зміст робіт



Вартість



1.



Придбання канцтоварів ДЮСШ



4000,00



2.



Електричні вимірювання контурів заземлення: ЗОШ№1,СЗОШ№2,ЗОШ№3,ЗОШ№4,ЗОШ№5,ЗОШ№6,НВК Гімназія



18948,00



3.



Придбання посуду ЗОШ№3



1788,00



4.



Придбання меблів для обладнання робочих місць працівників централізована бухгалтерія



7700,00



5.



Придбання меблів для обладнання робочих місць працівників апарат



15000,00



6.



Придбання будівельних матеріалів ЗОШ№6



1760,00



7.



Заправка картриджа централізована бухгалтерія



2000,00



8.



Послуги по програмному обслуговуванню



2430,00



9.



Технічне обслуговування вогнегасників ДЗО№9



1533,00



10.



Технічне обслуговування вогнегасників ЗОШ№5



5506,00



11.



Послуги з надання пакетів оновлень програмного комплексу «КУРС» для використання в закладах загальної середньої освіти



10550,00



12.



Інформаційні послуги в газеті «Каховські новини» по закладам



4000,00



13.



Поточний ремонт підлогового покриття підвального приміщення ДЮСШ



82028,00



14.



Придбання канцтоварів централізована бухгалтерія



14016,00



15.



Придбання конструкційних матеріалів ігрового елементу для облаштування ігрового будиночку ДЗО№6



10000,00



16.



Придбання обладнання для ігрових майданчиків ДЗО№5



45000,00



17.



Придбання бойлеру ДЗО№9



2300,00



18.



Придбання медичних масок по закладам



3217,50



19.



Придбання цементу по всім дитячим закладам освіти



22825,00



20.



Придбання комплекту учнівського 1-місного, який складається з столу та стільця ЗОШ№4



47765,00



21.



Виготовлення проектно-кошторисної документації “Капітальний ремонт з оновленням інтер"єру в приміщеннях Каховської ЗОШ №1 за адресою - Херсонська область,м.Каховка вул.Велика Куликовська,77



99982,89



22.



Виготовлення проектно-вишукувальної документації “Капітальний ремонт з оновленням інтер'єру коридору Каховської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 по вул. Велика Куликовська, 78 в м. Каховка Херсонської області”



60727,11



23.



Виготовлення проектно-вишукувальної документації “Капітальний ремонт коридору, класів та інших приміщень Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 по вул. Освіти,2 в м. Каховка Херсонської області”



59306,05



24.



Співфінансування будівництва мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту Каховської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3



174068,18



25.



Субвенція з місцевого бюджету на будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту Каховської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету



499640,00



26.



Придбання склопакетів ЗОШ№4



1456,80



27.



Придбання Будівельних матеріалів ДЮСШ



167900,00






Протягом І кварталу 2020 року відділом культури Каховської міської ради забезпечена реалізація культурно-мистецьких заходів та просвітницьких проектів, благодійних концертів, інших культурно-дозвіллєвих заходів. Організовано та проведено 46 масштабних заходів для різновікових категорій населення



Для покращення матеріально-технічної бази структурних підрозділів відділу культури протягом звітного періоду проведено такі заходи:



Міський Палац культури «Меліоратор»:



Березень: придбано канцелярські товари на суму - 1200,00 грн., придбано господарські товари на суму - 4300,00 грн. ;



Квітень: Капітальний ремонт частини фундаменті фасаду будівлі МПК «Меліоратор» - 200249,00 грн.; Технічний нагляд та контроль за виконанням робіт з капітального ремонту частини фундаменту фасаду будівлі МПК «Меліоратор» - 2713,00 грн.; Капітальний ремонт ганку з улаштуванням пандусу МПК «Меліоратор» - 135126,00 грн.



Каховська школа мистецтв:



Січень: придбано канцелярські товари на суму – 1330, 50 грн.



Лютий: придбано канцелярські товари на суму – 1764, 00 грн.



Протягом І кварталу відділом у справах молоді та спорту спільно з іншими відділами міської ради та громадськими організаціями міста було проведено 29 заходів (акцій) стосовно дітей та молоді, а також розвитку Українського козацтва в місті.



За І квартал 2020 року фактичні доходи загального фонду міського бюджету з урахуванням обсягів міжбюджетних трансфертів склали 60673,9тис.грн. або 102,2% до плану (59357,1тис.грн.), в тому числі власні доходи загального фонду склали 41132,2тис.грн. при плані 39984,1тис.грн., перевиконання плану складає 1148,1тис.грн. або 2,9%.



У порівнянні з відповідним періодом 2019 року міський бюджет отримав власних доходів загального фонду більше на 4594,6тис.грн.(факт І кварталу 2019 року 36537,6 тис.грн., факт І кварталу 2020року 41132,2тис.грн.) або на 12,6% .



Традиційно в структурі доходів загального фонду міського бюджету м. Каховка найбільшу питому вагу займає податок та збір на доходи фізичних осіб 63,8%.



За І квартал 2020 року фактичні надходження по податку та збору на доходи фізичних осіб виконані на 99%, при плані 26505тис.грн. фактично надійшло 26232,2тис.грн. місцевий бюджет недоотримав 272,8тис.грн., до факту І кварталу 2019 року (24048тис.грн.) виконання склало 109,1%



Найбільшу питому вагу в структурі податку та збору на доходи фізичних осіб 91,6% займає податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати, у І кварталі 2020 року при плані 24700тис.грн. фактично надійшло 24029,6тис.грн., бюджетом недоотримано 670,4тис.грн., а до факту І кварталу 2019 року (22203,3тис.грн.) надходження збільшились на 1826,3тис.грн., в тому числі в відрахувані 60% від ПРаТ «Чумак» на 1447,2тис.грн., Управління освіти Каховської міської ради на 295тис.грн., ЗАТ АТ «Каргілл» - на 251,6тис.грн., АТ «Херсонобленерго» на 174,1тис.грн., ТОВ «Уніфер» на 167,4тис.грн., КВУ «Каховський водоканал» на 149,4тис.грн., ТОВ АПК «ДОМ – Агро» на 101,8тис.грн., ТОВ «Сіметрія плюс» на 72,9тис.грн., ТОВ «ВВВВ» на 70тис.грн., ТОВ «Опентек» на 58,7тис.грн., ТОВ «АТБ маркет» на 53тис.грн. та інші, виконання до факту І кварталу 2019 року склало 108,2% за рахунок збільшення розміру мінімальної заробітної плати проти відповідного періоду 2019 року на 13,2% (І квартал 2019 року 4173грн., І квартал 2020 року 4723грн.).



Невиконання плану у І кварталі 2020 року по податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати у поточному році є допущення заборгованості із виплати заробітної плати підприємствами міста.



Найбільша сума надходжень податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати в відрахуванні (60%) за І квартал 2019 року надійшла від ЗАТ «Чумак» - 3979,1тис.грн.., що складає 16,6 % питомої ваги в загальній сумі надходжень податку (24029,6тис.грн ), від Міського управління освіти – 2025,7тис.грн. - 9,7% питомої ваги, від ЗАТ АТ «Каргілл»- 1451,1тис.грн. – 6,0% питомої ваги, КНП «Каховська ЦРЛ» 806,9тис.грн. – 3,4% питомої ваги, від ПрАТ «КЗЕЗУ» 742,1тис.грн. – 3,1% питомої ваги, та інші.



Надходження податку на доходи фізичних осіб, шо сплачується фізичними особами за результатами річного декларування за І квартал 2020 року склали 410,7тис.грн., що на 11,7тис.грн., або на 2,9% більше надходжень І кварталу 2019 року (399тис.грн).



Надходження податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами до фактичних надходжень І кварталу 2019 року збільшились на 115 тис.грн. або на 9,1% (факт І кварталу 2019 року 1264,1тис.грн., факт І кварталу 2020 року 1379,1тис.грн.)



Фактичні надходження податку на прибуток підприємств комунальної власності за І квартал 2020 року складають 27,8 тис.грн., що більше фактичних надходжень І кварталу 2019року (4,4тис.грн.) на 23,4 тис.грн.



Фактичні надходження акцизного податку в цілому за І квартал 2020 року склали 2658,7 тис.грн., більше фактичних надходжень І кварталу 2019 року (1034,8тис.грн.) на 1623,9тис.грн., що пояснюється відсутністю розподілу у І кварталі 2019 року частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального (13,44%) до загального фонду міського бюджету у зв’язку з більш пізнім строк прийняттям постанови КМУ від 27.03.2019 року №259, тоді як у І півріччі 2020 року постанова КМУ № 73 була прийнята в лютому 2020 року (12.02.2020 року), і в І кварталі 2020 року казначейською службою до міського бюджету було розподілено 1384,6тис.грн.



Станом на 01.04.2020 року виконання акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів склало 118% до міського бюджету фактично надійшло 1274,1тис.грн. при плані 1080 тис.грн., бюджетом додатково отримано 194,1тис.грн., до фактичних надходжень І кварталу 2019 року (1034,7 тис.грн.) виконання складає 123,1% надходження збільшились на 239,4 тис.грн.



План по місцевим податкам в цілому виконаний на 107,8%, при плані 10458,1тис.грн. фактично надійшло 11274,5тис.грн., бюджетом додатково отримано 816,4тис.грн.



Найбільшу питому вагу в структурі місцевих податків і зборів 71,5% займає єдиний податок.



За І квартал 2020 року фактичні надходження єдиного податку (8059,9 тис.грн.) до плану (7288,9 тис.грн.) склали 110,6 %, до факту І кварталу 2019 року 6161тис.грн., надходження збільшились на 1898,9 тис.грн., виконання складає 130,8%, завдяки збільшенню розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового року на 9,4%, мінімальної заробітної плати на 13,2% та доходу отриманого суб’єктами господарювання протягом податкового періоду.



Фактичні надходження по платі за землю за І квартал 2020 року (2846тис.грн.) до плану (3080тис.грн.) виконані на 92,4%, бюджет недоотримав 234тис.грн., до фактичних надходжень І кварталу 2019 року виконання склало на 91,7% надходження зменшились на 258,5 тис.грн., що пояснюється податковим боргом перед бюджетом станом на 01.04.2020 року який допустили такі підприємства як:



ПРАТ КЗЕЗУ – 68,4тис.грн., ТОВ «С.Енержі – Херсон» -29,1 тис.грн., ТОВ «Грін Тім» -26,2 тис.грн., ТОВ «Каховське АТП 16506» -7,3 тис.грн. ФОП Горстка Ю.В. (код ЄДРПОУ 2375510193) – у І кварталі 2019 року сплатив до бюджету 205,9 тис.грн. заборгованість минулих років, з 2016 року та річну суму нараховану з березня 2019 по березень 2020 року включно. В результаті утвореної переплати в І кварталі 2020 року орендна плата до бюджету не надходила.



План по туристичному збору за І квартал 2020 року виконаний на 273,2% при плані 8,2 тис.грн. фактично надійшло 22,4 тис.грн., до факту І кварталу 2019 року (4,4 тис.грн.) надходження збільшились на 18 тис.грн., що пояснюється більшою кількістю громадян які отримали послуги з тимчасового проживання в готелях на території міста.



План по платі за оренду майнових комплексів та іншого майна, що у комунальній власності за І квартал 2020 року виконаний на 23,6% при плані 101,4 тис.грн. фактично надійшло 23,9 тис.грн., надходження до бюджету зменшились на 77,5 тис.грн., до факту І кварталу 2019 року (120,5 тис.грн.) надходження зменшились на 96,6 тис.грн., виконання складає 19,8%



Виходячи з обсягів залучених коштів, видатки міського бюджету за січень – березень 2020 року по загальному фонду проведено на суму 59538,5 тис.грн (80,6 % до плану 1 кварталу та 24,2 % до річного плану), по спеціальному фонду – 4072,3 тис.грн (46,5 % до плану 1 кварталу та 12,0 % до річного), у тому числі по бюджету розвитку – 2746,8 тис.грн, що становить 37,7 % до планових призначень 1 кварталу 2020 року та 10,0 % до річного плану.



Із загального фонду на фінансування програм соціально – культурної сфери міста та державного управління спрямовано 46462,1 тис.грн (83,4 % від загального обсягу видатків), з них на освіту – 32912,3 тис.грн, культуру – 1314,2 тис.грн, фізичну культуру та спорт – 1640,7 тис.грн, державне управління – 7694,8 тис.грн, соціальний захист та соціальне забезпечення - 2900,1 тис.грн. Фінансування проводилось виходячи з планових призначень на перший квартал 2020 року та потреби головних розпорядників коштів міського бюджету у відповідних видатках.







Заступник міського голови з питань



діяльності виконавчих органів ради                                                            А.В. Перемежко