ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XCII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

42

Дата реєстрації:

22.01.2020

Проголосовано:

23.01.2020 10:35:58

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 42



Відповідно до Конституції України, статей 43, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Регламенту Каховської міської ради VII скликання, Каховська міська рада



ВИРІШИЛА:





1. Схвалити депутатське звернення депутатів Каховської міської ради про підтримку міського голови в питанні звільнення Гончара М.В. з посади начальника управління освіти Каховської міської ради в зв“язку з недовірою (звернення додається).



2.Опублікувати дане рішення разом з додатком на офіційному веб-сайті Каховської міської ради.



3.Відповідальність за виконання цього рішення покласти на секретаря міської ради В.В.Мироненко.



4.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, етики, засобів масової інформації, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (О.А. Глущенко ).







Міський голова А.А. Дяченко







Додаток



рішення сесії міської ради



____________2020 р № _____







Звернення



депутатського корпусу Каховської міської ради про підтримку міського голови в питанні звільнення Гончара М.В. з посади начальника управління освіти Каховської міської ради в зв“язку з недовірою





Гончар Михайло Васильович перебував на посаді начальника управління освіти Каховської міської ради з 03.12.2013 року до 27.11.2019 року.



Згідно Положення про управління освіти Каховської міської ради, посадової інструкції начальник управління «розпоряджається коштами, що виділяються на утримання управління, є головним розпорядником коштів структурних підрозділів та закладів освіти», тобто на нього покладаються вагомі повноваження, а відповідно і велика відповідальність. Згідно вищезазначеного Положення та посадової інструкції начальник управління несе відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання посадових обов“язків, несе відповідальність згідно чинного законодавства, а саме - дисциплінарну, адміністративну або кримінальну, що передбачено Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування».



Перебуваючи на посаді начальника відділу (управління) освіти Каховської міської ради Гончар М.В. неналежним чином виконував посадові обов“язки, в зв“язку з чим відносно нього Каховським відділом поліції ГУНП України в Херсонській області було відкрито кримінальне впровадження. На посаді начальника відділу освіти Каховської міської ради, тобто будучи розпорядником бюджетних коштів, він скоїв службову недбалість, що потягла за собою втрату для місцевого бюджету територіальної громади м.Каховки - бюджетні кошти в сумі 175 363,15 грн. Потім декілька років тривав судовий розгляд по кримінальній справі №658/8/16-к, в якій Гончар М.В. був обвинуваченим про статті 367 Кримінального кодексу України по вищезазначеному злочину.



Депутати міської ради неодноразово піднімали питання щодо неможливості перебування Гончара М.В. на посаді начальника відділу/ управління освіти, враховуючи кримінальне впровадження щодо нього, але в зв“язку з відсутністю остаточного судового рішення підстав для звільнення Гончара М.В. не було.



Рішенням Каховського міськрайонного суду від 01.04.2019 року по справі 658/8/16-к Гончар М.В. був визнаний винним за частиною 2 статті 367 Кримінального Кодексу України (службова недбалість), а саме - за неналежне виконання ним своїх обов“язків, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді втрати місцевим бюджетом територіальної громади м.Каховки бюджетних коштів в сумі 175 363,15 грн, та 30.07.2019 року рішення набрало чинності.



Дане рішення стало останнім аргументом у питанні щодо неможливості подальшої роботи Гончара М.В. на посаді начальника міського управління освіти та підставою для втрати довіри до нього з боку керівництва та громади міста.



Розпорядженням міського голови від 27.11.2019 року №441-к Гончар Михайло Васильович був звільнений з посади начальника управління освіти Каховської міської ради за статтею 41 пунктом 2 - в зв“язку з втратою довіри до нього.



Рішення міського голови Дяченка А.А. щодо звільнення Гончара М.В. було схвально прийнято мешканцями міста, які неодноразово зверталися до депутатів міської ради зі скаргами та зауваженнями щодо роботи Гончара М.В. на посаді керівника освітянської сфери міста.



Начальник управління освіти, як посадова особа місцевого самоврядування, повинен дотримуватися принципів, на яких базується служба в органах місцевого самоврядування, в тому числі - верховенство права, демократизм і законність; гуманізм і соціальна справедливість; професіоналізм, компетентність, ініціативність, чесність, відданість справі. Крім дотримання зазначених принципів, людина, яка займає головну посаду в сфері освіти міста повинна бути прикладом для усього великого освітянського колективу.



Згідно Конституції України місцева рада представляє спільні інтереси територіальної громади. В даній ситуації ми, як депутати Каховської міської ради, маємо намір висловити спільну позицію щодо посадовця, який керував особливо важливою галуззю в місті - освітою наших дітей.



Враховуючи вищевикладене, підтримуємо міського голову Дяченка А.А. в питанні звільнення Гончара Михайла Васильовича з посади начальника управління освіти Каховської міської ради в зв“язку з втратою довіри, яку він втратив не тільки з боку керівництва, а й з боку громади міста.