ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXXIX

Скликання:

VII

Вид:

За основу

Номер:

46

Дата реєстрації:

28.11.2019

Проголосовано:

05.12.2019 10:50:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 46



Розглянувши проект міської Програми підтримки діяльності Каховського міського громадського формування з охорони громадського порядку "Щит" на 2020 рік, керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, сесія міської ради



















                1. ВИРІШИЛА:



















1. Затвердити міську Програму підтримки діяльності Каховського міського громадського формування з охорони громадського порядку "Щит" на 2020 рік (додається).



2. Головним розпорядником коштів, передбачених на ресурсне забезпечення міської Програми, визначити виконавчий комітет Каховської міської ради.



3. Фінансовому управлінню (Гончаров О.А.) забезпечити фінансування міської Програми підтримки діяльності Каховського міського громадського формування з охорони громадського порядку "Щит" в межах коштів, передбачених у міському бюджеті на 2020 рік.



4. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кожем'якіна О.В.



5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань регламенту, етики, засобів масової інформації , зв'язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (Глущенко О.А.).







Міський голова А.А.Дяченко


 

ПРО МІСЬКУ ПРОГРАМУ ПІДТРИМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДСЬКОГО ФОРМУВАННЯ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ “ЩИТ” НА 2020 РІК





Розглянувши Програму підтримки діяльності громадського формування з охорони громадського порядку „Щит" на 2020 рік, керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити міську Програму підтримки діяльності громадського формування з охорони громадського порядку "Щит" на 2020 рік (додається).

2. Головним розпорядником коштів, передбачених на ресурсне забезпечення міської Програми, визначити виконавчий комітет Каховської міської ради.

3. Фінансовому управлінню (Гончаров О.А.) забезпечити фінансування 

Програми в межах коштів, передбачених у міському бюджеті на 2020 рік.

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Кожем’якін О.В.).

5. Контроль за виконанням рішення покласти на голову комісії з питань регламенту, етики, засобів масової інформації, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (Глущенко О.А.).





Міський голова            А.А. Дяченко







 





 





 





 





 





 





 





 



ЗАТВЕРДЖЕНО



рішення сесії міської ради



_______________№_________





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





Міська Програма підтримки діяльності Каховського міського



громадського формування з охорони громадського порядку “Щит”



на 2020 рік





 





 





 







 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 



І. Загальні положення





Міська Програма підтримки діяльності громадського формування з охорони громадського порядку “Щит” на 2020 рік (далі – Програма) розроблена на підставі Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”, Постанови Кабінету Міністрів України № 1872 від 20.12.2000 року “Про затвердження Типового статуту громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, опису зразків бланка посвідчення члена такого формування”, у відповідності до статті 91 ч. 1 п. 1-1 Бюджетного Кодексу України та на підставі п. 22 ч. 1 першої ст. 26 та ст. 38 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.



Стан правопорядку в місті Каховці суттєво впливає на його соціально-економічний розвиток. Забезпечення правопорядку здійснюється шляхом виявлення винних у вчиненні протиправних дій осіб та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності, а також запровадження форм і методів профілактики правопорушень з метою усунення причин та запобігання виникненню умов, що сприяють їх вчиненню.



Здійснення заходів з профілактики злочинності протягом попередніх років дало змогу певною мірою покращити стан правопорядку в місті Каховці та удосконалити систему профілактики правопорушень



На криміногенну ситуацію в місті значним чином впливають соціально-економічні фактори, які звужують можливість існування громадян за рахунок легальних джерел та сприяють поширенню протиправних форм здобуття доходів.



Однією з складових цих факторів є кризові явища в економіці, які загострилися у поточному році і які є базисом та певною мірою першопричиною інших складових. Суттєво вплинули на соціальне становище громадян й здорожання широкого спектру товарів та послуг.



Поруч із подорожчанням "споживчої корзини" пересічного громадянина відбуваються й інші кризові процеси, пов’язані із політичним напруженням, зниженням рівня реальної заробітної плати, наявністю заборгованості по її виплаті.



До певної міри це пояснює достатньо високий рівень злочинів проти власності.



На підставі аналізу криміногенної ситуації у 2019 році, проведеної Каховським ВП ГУНП в Херсонській обл., вбачається, що у 2020 році передбачається ймовірність збільшення звернень громадян до поліції.



З метою організації допомоги правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку та профілактики злочинності у місті в 2004 році створено міське громадське формування охорони громадського порядку «Щит». МГФОГП «Щит» функціонує на території міста тривалий час, постійно співпрацює з правоохоронними органами, міською радою та її виконавчими органами, комунальними підприємствами міста тощо.



Кількість членів Громадського формування протягом 2019р. -14 осіб,



З початку 2019 року співробітниками Каховського МГФОГП «Щит» була проведена певна робота по профілактиці та припиненню правопорушень та злочинів в м. Каховка. Разом з працівниками Каховського РВ УМВС/ Каховського ВП ГУНП в Херсонській обл. проводиться патрулювання вулиць згідно щоденно. Спільно з працівниками Каховського РВ УМВС/ВП ГУНП в Херсонській обл. здійснено 112 рейдів. За різні правопорушення та за підозрою в скоєні злочинів затримано 86 осіб. Спільно з працівниками поліції розкрито 19 злочинів. Здійснена охорона громадського порядку на 86 масових заходах. Щоденно здійснюється патрулювань вулиць у вечірній та нічний час. Профілактовано 185 осіб. Спільно зі спеціалістами відділу у справах дітей міськвиконкому та МЦДСССМ здійснено 50 рейдів по профілактиці дітей з неблагополучних сімей. Складено 30 адмінпротоколів / за ст. 152КУпАП- 28 та 2 адмінпротоколи за ст. 154 КупАП/. Інформовано громадян про недопустимість скоєння правопорушень та злочинів 165.



На території міста функціонує пункт охорони порядку, який підпорядкований громадському формуванню з охорони громадського порядку “Щит”.





ІІ . Мета Програми.





Програма спрямована на вдосконалення здійснення узгоджених заходів правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та громадськості щодо профілактики правопорушень та усунення причин, що зумовили вчинення протиправних дій на території м. Каховки.



Метою Програми є підвищення ефективності та якості здійснення контролю за забезпеченням громадського порядку у місцях проведення зборів, мітингів, маніфестацій та демонстрацій, спортивних, видовищних та інших загальноміських масових заходів, а також в повсякденних умовах життєдіяльності м. Каховки.



Досягненню цієї мети будуть сприяти заходи, направлені на :



-організаційне забезпечення діяльності міського громадського формування з охорони громадського порядку “Щит”;



-охорону громадського порядку в місті Каховці спільно з підрозділами Каховського ВП ГУНП в Херсонській області;



- вдосконалення системи профілактики і реагування на сигнали та повідомлення про правопорушення які готуються або вчиняються;



- сприяння поліції у виявленні та розкритті злочинів, розшуку осіб, які їх вчинили;



-забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав, свобод та законних інтересів;



- створення перешкод штучному поширенню збудників інфекційних хвороб;



- здійснення контролю за дотриманням Статуту територіальної громади м. Каховки, затвердженого рішенням 15 сесії 24 скликання №175/15 від 28 травня 2003 року та Правил благоустрою м. Каховки, які затверджені рішенням сесії Каховської міської ради від 22.07.2009 № 834/50 ( з наступними змінами).







ІІІ. Організаційне забезпечення діяльності громадського формування з охорони порядку “Щит”.





1. Здійснювати комплексний аналіз стану оперативної обстановки на території м. Каховки та визначати райони та об’єкти, де ускладнюється ситуація, з метою проведення оперативно-профілактичних операцій та відпрацювань.





Каховський ВП ГУНП в Херсонській обл.



юридичний відділ міської ради,



ГФОГП “Щит”,



протягом року





2. Керівнику ГФОГП “Щит” проводити наради з членами громадського формування “Щит”, на яких обговорювати результати роботи щодо покращення стану правопорядку в місті. На основі ґрунтовного аналізу стану правопорядку разом з підрозділами Каховського ВП ГУНП розробляти та вживати відповідних заходів.



ГФОГП “Щит”,



Каховський ВП ГУНП,



щомісяця





3. Вносити на розгляд виконавчого комітету міської ради пропозиції щодо покращення спільної роботи громадськості та підрозділом Національної поліції міста у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні адміністративним правопорушенням.



Каховський ВП ГУНП



юридичний відділ міської ради,



ГФОГП “Щит”,



протягом року







4. Під керівництвом офіцерів Каховського ВП ГУНП в Херсонській області проводити з членами громадського формування “Щит” інструктаж по правовій та спеціальній підготовці згідно з затвердженою тематикою.



ГФОГП Щит”,



Каховський ВП ГУНП в Херсонській обл.,



щотижня





5. Зараховувати до складу громадського формування “Щит” нових членів лише після проходження ними випробування.





Керівник ГФОГП “Щит”,



протягом року







ІV. Охорона громадського порядку.





1. Надавати щоденну допомогу Каховському ВП ГУНП в Херсонській області, патрульній поліції шляхом спільного відпрацювання у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, у запобіганні адміністративним правопорушенням і злочинам.



2. Забезпечувати щоденну ефективну роботу громадського пункту охорони правопорядку. За ГФОГП закріпити по два основні та одному додатковому маршруту патрулювання. Разом з офіцерами Каховського ВП ГУНП в Херсонській обл. вдосконалити систему єдиної дислокації групи патрульної поліції з метою оновлення діючих маршрутів патрулювання.



3. Інформувати Каховський ВП ГУНП та його підрозділи про вчинені або що готуються злочини на території м. Каховки.



4. Доставляти до органів внутрішніх справ або громадського пункту охорони правопорядку осіб, які вчинили злочини або адміністративні порушення та вживати до них заходів згідно з чинним законодавством. Вести у ГФОГП особистий облік громадян, затриманих за правопорушення.



5. Щотижня під час прийому з особистих питань громадян м. Каховки дільничними офіцерами поліції у приміщенні громадського пункту охорони правопорядку надавати допомогу в організації такого прийому та вживати необхідних заходів згідно з діючим законодавством.



6. Керівнику громадського формування з охорони громадського порядку “Щит” до Каховського ВП ГУНП та юридичного відділу міськради надавати інформацію про показники спільної роботи членів громадського формування та підрозділів поліції, надавати пропозиції щодо покращання цієї співпраці.



7. Забезпечувати разом із працівниками поліції громадський порядок під час проведення культурних, спортивних, політичних та інших масових заходів у м. Каховці.





8. Забезпечити проведення індивідуально-профілактичної роботи з особами, схильними до скоєння правопорушень.





V. Взаємодія громадського формування з іншими структурними підрозділами органу Національної поліції.





1. Забезпечити взаємодію громадського формування з охорони громадського порядку “Щит” зі структурними підрозділами відділу поліції згідно з діючим законодавством та Інструкцією з організації роботи органів внутрішніх справ з громадськими формуваннями.



2. Надавати щоденну допомогу підрозділу поліції по боротьбі з незаконним обігом наркотиків з метою виявлення джерел постачання та розповсюдження наркотичних засобів, а також виявлення та взяття на облік осіб, які вживають наркотичні засоби.



3. Посилити профілактичну роботу по виявленню злочинів корисливої спрямованості, у тому числі грабежів, шахрайств, викрадання автотранспорту, правопорушень на ринках та торгових майданчиках.



4. Приділити особливу увагу посиленню дотримання правопорядку, прав і свобод людини, ефективній профілактичній роботі із попередження правопорушень, створення відповідних умов для дозвілля молоді у зв’язку з ростом безробіття та відсутністю робочих місць.



Каховський ВП ГУНП,



відділ у справах молоді та спорту,



ГФОГП “Щит”,



протягом року





VI. Співпраця з органами місцевого самоврядування.





1. Надавати допомогу відділам та управлінням міської ради при здійсненні ними рейдів та перевірок, проведенні масових заходів в місті.



2. За планами відділів молоді ,сім’ї та спорту та культури під час проведення масових заходів здійснювати охорону громадського порядку



3. Забезпечити додержання законності, оперативність та якість під час розгляду звернень громадян.



4. Проводити профілактичну роботу з особами, схильними до скоєння злочинів та інших правопорушень, зокрема з раніше засудженими особами, сприяти в їх ресоціалізації.



Каховський ВП ГУНП в Херсонській обл., ГФОГП «Щит»,



Каховський міськрайонний відділ кримінально виконавчої інспекції УДПтСУ в Херсонській обл.,



ГФОГП “Щит”,



міське управління праці та соціального



захисту населення,



територіальний центр соціального



обслуговування,



міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді





VІІ. Ресурсне забезпечення Програми.





Заходи програми, здійснення яких покладено на виконавчі органи міської ради, фінансуватимуться в межах асигнувань, передбачуваних у міському бюджеті на 2020 рік відповідно до Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”, Указу Президента України “Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності” від 19.07.2005 року №1119/2005 та рішення сесії Каховської міської ради від 25.02.2016 року № 121/8 “Про міську Комплексну програму профілактики злочинності та правопорушень у місті Каховці на 2016-2019 роки”.



На виконання заходів програми у міському бюджеті на 2019 рік передбачаються асигнування у сумі 800000 грн., які будуть використані: 3000 гривень — придбання канцтоварів, 3600 гривень на оплату послуг, 1800 гривень на касове обслуговування, на придбання уніформи -42000 гривень та 749600 гривень — на грошове заохочення, в тому числі ЄСВ— 135200 гривень, Кошти передбачені на грошове заохочення фінансувати щомісячно.

Матеріально - технічне та фінансове забезпечення здійснюється відповідно до кошторису і штатного розкладу Каховського міського громадського формування з охорони громадського порядку “Щит” на поточний фінансовий рік щомісячно.



Заходи програми, здійснення яких покладено на місцеві органи виконавчої влади та органи Національної поліції, фінансуватимуться в межах асигнувань, передбачуваних у Державному бюджеті України на 2020 рік відповідним міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади.





VIII. Очікувані результати виконання Програми.





В результаті здійснення цієї Програми очікується покращення профілактики правопорушень та злочинів у цілому та впершу чергу в середовищі неповно-літніх та молоді. А також збільшиться процентність розкриття правопорушень та злочинів в місті Каховка працівниками Каховського ВПГУНП за сприяння Ка-ховського МГФОГП «Щит».



Виконання Програми надасть змогу більш ефективно здійснювати заходи по контролю за дотриманням правопорядку у місцях проведення загальноміських заходів, місцях масового перебування громадян та вживати своєчасних заходів реагування на повідомлення про вчинені злочини і правопорушення та їх розкриття по “гарячих слідах”.



Виконання даної Програми сприятиме підвищенню рівня розкриття злочинів загально кримінальної спрямованості та дозволить збільшити відсоток розкриття злочинів, (у першу чергу тяжких та особливо тяжких видів) та скоєних у громадських місцях.



У результаті дії цієї Програми з’явиться стійка динаміка зменшення кількості випадків адміністративних правопорушень за порушення вимог ст.ст. 178, 173, (розпивання спиртних напоїв в громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді, дрібне хуліганство,. Спостерігатиметься зменшення скарг і нарікань мешканців м. Каховки на роботу Каховського ВП ГУНП в Херсонській області.