ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXXVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу

Номер:

1

Дата реєстрації:

14.11.2019

Проголосовано:

15.11.2019 09:50:30

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    15

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1



Відповідно до Конституції Украйни, статей 43, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Регламенту Каховської міської ради VII скликання, Каховська міська рада





ВИРІШИЛА:





1.Підтримати депутатське звернення депутатів Каховської міської ради VII скликання до Голови Верховної Ради України та Прем’єр міністра України щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади міста Каховки Херсонської області. Депутатське звернення додається.



2.Направити депутатське звернення Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. та Прем'єр-міністру Гончаруку О.В .



3.Опублікувати дане рішення разом з додатками на офіційному веб-сайті Каховської міської ради.



4.Відповідальність за виконання цього рішення покласти на секретаря міської ради В.В.Мироненко.



5.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, етики, засобів масової інформації, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (О.А. Глущенко ).







Міський голова А.А. Дяченко







Голові Верховної Ради України



Разумкову Д.О.





Прем’єр-міністру України



Гончаруку О.В.





ЗВЕРНЕННЯ



депутатського корпусу VII скликання Каховської міської ради



щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади міста Каховки Херсонської області





Прийнято на _____ сесії Каховської міської ради



(рішення № _______ від ______)





Поданий Урядом проект Державного бюджету на 2020 рік зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності громад. Передбачений місцевим бюджетам ресурс не дозволить органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання послуг громадянам.



Тому, для недопущення суттєвого обмеження доступу громадян міста Каховки в медичному обслуговуванні, соціальному захисті та освіті, закликаємо Вас:





В проекті Змін до Бюджетного кодексу України:





1. Видатки на післядипломну освіту (підвищення кваліфікації вчителів) здійснювати за рахунок освітньої субвенції, а не власних коштів міського бюджету.



2. Продовжити оподаткування акцизним податком реалізацію суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального з метою недопущення втрат місцевих бюджетів в частині акцизного податку на пальне.



3. Забезпечити зарахування податку на доходи фізичних осіб, який нарахований та утриманий з найманих працівників як відокремлених, так і виробничих структурних, і функціональних структурних підрозділів юридичних осіб (тобто незалежно від організації структури юридичної особи-податкового агента), до місцевих бюджетів за місцем розташування та/або здійснення діяльності таких підрозділів, що забезпечить повноту надходження зазначеного податку до місцевих бюджетів за належністю.



4. Запровадити прозорий формульний розподіл дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров’я між бюджетами місцевого самоврядування.



5. Спрямувати 20 % коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах до бюджетів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад та передбачити формульний підхід щодо розподілу таких коштів між цими бюджетами.





До законопроекту «Про Державний бюджет України на 2020 рік»:





1). Збільшити обсяг освітньої субвенції (по місту Каховка - 13,3 млн.грн.) на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки». У разі відсутності ресурсу на підвищення заробітної плати в освітній субвенції пропонуємо скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 822 або відтермінувати її дію.



2). Збільшити розмір додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров’я, та запровадити прозорий формульний розподіл такої дотації між бюджетами місцевого самоврядування.



3). Передбачити додаткову субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» та від 10.07.2019 року № 695 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року № 22», а також підвищення заробітної плати тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 р. № 755 «Деякі питання оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл».



У разі відсутності такого компенсаторного ресурсу пропонуємо скасувати такі постанови або відтермінувати їх дію. (додаткові видатки по місту Каховка - 1,3 млн.грн).



4). Спрямувати 20 % коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах безпосередньо до бюджетів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад.



5). Списати заборгованість за середньостроковими позиками та безвідсотковими позичками, наданими місцевим бюджетам за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку у 2009-2014 роках.



6). Законодавчо встановити з 2020 року та наступних років оплату з державного бюджету гарантованих державою пільг, зокрема пільг на проїзд та послуг зв'язку. Передбачити субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам.