ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

5

Дата реєстрації:

26.04.2017

Проголосовано:

27.04.2017 13:09:53

Автор:

Соколовська Галина Єрнстівна

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 5



Заслухавши інформацію директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Соколовської Г.Е. про виконання у 2016 році міської Програми „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом на період 2016- 2018 р.р.", схваленої рішенням сесії міської ради №199/11 від 28.04.2016 р., керуючись статтею 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада





ВИРІШИЛА:



1. Виконання у 2016 році міської Програми „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом на період 2016 - 2018 р.р." визнати виконаною на добре. Інформація додається.

2. Фінансовому управлінню (О.А. Гончаров), відділу у справах дітей (О.С. Назарова), МЦСССДМ (Г.Е. Соколовська), відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла (М.С. Шимолін), відділу контролю за використанням комунального майна та землі (Жизнєв І.В.), балансоутримувачам житла продовжити виконання заходів міської програми.

3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Федченко В.В.).

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я.

Міський голова                   А.А. Дяченко





Додаток



до рішення сесії



від____________№_______







ІНФОРМАЦІЯ



про виконання у 2016 році міської Програми „Щодо забезпечення дітей-сиріт



та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом



на період 2016 - 2018 р.р.”





Станом на 20.12.2016 року на квартирному обліку у відділі міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради перебуває 52 особи, з них: 6 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком до 18 років, 28 осіб віком від 18 до 23 років та 18 осіб віком від 23 років. Зовсім не мають житла 7 осіб, всі інші мають право користування житлом.



Одним із шляхів вирішення житлової проблеми вищевказаної категорії дітей та осіб, які відповідно до законодавства визнані такими, що потребують соціального захисту, є забезпечення їх житлом з житлового фонду соціального призначення.





Обсяг фінансування на реалізацію заходів прийнятої програми у 2016 році склав 600 тисяч гривен за рахунок коштів з бюджету розвитку.



Відповідно до затверджених заходів програми відділ у справах дітей потягом року забезпечував ведення та оновлення обліку (в тому числі електронного) нерухомого майна, яке на праві власності та праві користування належить дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування



У червні 2016 року комісією, склад якої затверджений розпорядженням міського голови №98-р від 31.05.2016 року “Про створення інвентаризаційної комісії для перевірки стану збереження та інвентаризації житлових приміщень, яке належить дітям — сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа” проведено інвентаризацію житла, яке належить на праві користування (власності) станом на 01.06.2016р.

































Регіон



Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку, з них





Кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з інших територіально-адміністративних одиниць



Кількість здійснених перевірок та складених відповідних актів



(сума рядка 5 повинна дорівнювати рядкам 2 та 4)



Кількість дітей зазначеної категорії, які проживають на території первинного обліку



Кількість дітей зазначеної категорії первинного обліку, які проживають в іншій територіально-адміністративній одиниці



1



2



3



4



5



м.Каховка



53



8



4



57








за результатами інвентаризації:
























































За результатами інвентаризації встановлено, що житло



Встановлено, що у житловому приміщенні, яке належить дитині на праві користування



Кількість вжитих заходів за результатами інвентаризації





належить дитині зазначеної категорії на праві користування



належить дитині (або частка житла) зазначеної категорії на праві власності



Проживають біологічні батьки (родичі) дитини, які ведуть аморальний спосіб життя







Про



живають інші особи, які є роди



чами дити



ни







придатне для проживання



не придатне для проживання



потребує ремонту



придатне для проживання



не придатне для проживання



потребує ремонту



передане в оренду



1



2



3



4



5



6



7



8



9



10



53



0



0



14



0



0



0



1



46



Накладено заборону на відчуження житла, право користування яким має 1 дитина, вживаються заходи щодо оформлення спадщини на ім’я дитини, позбавленої батьківського піклування (відкрито спадкову справу).






Отримано інформації від інших служб у відношенні 8 дітей вказаної категорії щодо інвентаризації їхнього житла, яке знаходиться в іншому регіоні.



У 1 дитини, позбавленої батьківського піклування, протягом 2016 року померли близькі родичі, виникла необхідність протягом липня — серпня після сплину необхідного, відповідно до чинного законодавства часу, оформити спадщину на житловий будинок на ім’я дитини.



У 1 дитини мати, яка позбавлена батьківських прав та веде аморальний спосіб життя, рішенням суду накладено заборону на відчуження житлового приміщення, право користування яким має дитина, з матір’ю проведено профілактичну роботу.



Під час проведення засідання комісії у справах дітей розроблено плани заходів, спрямованих на усунення проблем, з’ясованих під час перевірки.



На підставі правовстановлювальних документів підтверджено право власності на житло чи частку житла 14 дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у всіх випадках призначено опікуна над житлом.



В результаті інвентаризації житла осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яке належить їм на праві користування (власності) станом на 01.06.2016р. (додається).



































































Регіон



Кількість осіб з числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які проживають в регіоні



Кількість здійснених перевірок та складених відповідних актів





В результаті перевірок встановлено, що житло



Встановлено, що у житловому приміщенні, яке належить особі на праві користування



Кількість вжитих заходів за результатами інвентаризації





Належить особі на праві користування



Належить особі (або частка житла) на праві власності



придатне для проживання



не придатне для проживання



потребує ремонту



придатне для проживання



не придатне для проживання



Потребує ремонту







Проживають біологічні батьки (родичі)особи, які ведуть аморальний спосіб життя









Проживають інші особи, які є родичами дитини







1



2



3



4



5



6



7



8



9



10



11



12



м. Каховка



33



33



23



0



0



11



0



0



0



30



8






Протягом 2016 року МЦСССДМ та відділом у справах дітей проводилася роз’яснювальна робота серед опікунів, піклувальників, прийомних батьків стосовно дотримання чинного законодавства в частині захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вжиття відповідних заходів щодо забезпечення їх житлом після закінчення терміну перебування дітей зазначеної категорії під опікою, у прийомній сім’ї.



Проводилася інформаційна та роз’яснювальна робота серед осіб з числа дітей-сиріт, які навчаються в навчальних закладах різних ступенів, з приводу їх прав щодо забезпечення житлом, шляхів розв’язання житлових проблем, послуг, що надають центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.



Міською Програмою „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом на період 2016 - 2018 р.р.”, затвердженою рішенням сесії Каховської міської ради №199/11 від 28.04.2016 р. на 2016 рік було передбачено 600 тисяч гривень для придбання двох квартир на вторинному ринку житла для осіб вищевказаної категорії.



Рішенням виконавчого комітету Каховської міської ради № 295 від 14.11.2016 року був створений житловий фонд соціального призначення з двох придбаних квартир, а саме:



квартира за адресою: м. Каховка, вул. Ентузіастів, 3, кв.34 (однокімнатна,



житлова площа 17,0 кв. м., загальна площа 30,2 кв. м.) та



квартира за адресою: м. Каховка, вул. Миру, 3, кв.8 (трикімнатна, житлова площа 37,0 кв. м., загальна площа 53,9 кв. м.)



Обсяг фінансування заходів Програми на 2017 рік складає 600 тисяч гривен за рахунок коштів міського бюджету розвитку.







Директор МЦСССДМ             Г.Е. Соколовська