ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

6

Дата реєстрації:

21.05.2019

Проголосовано:

30.05.2019 09:36:27

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 6



Заслухавши інформацію начальника відділу економіки, комунального майна та землі Перемежка А.В. «Про хід виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки на 2019 рік за підсумками першого кварталу 2019 року», керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада





В И Р І Ш И Л А:



1. Інформацію начальника відділу економіки, комунального майна та землі Перемежка А.В. про хід виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку міста Каховки на 2019 рік за підсумками першого кварталу 2019 року взяти до відома (додається).



2. З метою забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку міста відділу економіки, комунального майна та землі (Перемежко А.В.) проводити:



2.1 комплексний аналіз виконання показників програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки на 2019 рік;



3. Управлінню праці та соціального захисту населення (Скрипніченко А.В.):



3.1 тримати під особистим контролем питання ліквідації заборгованості із заробітної плати по підприємствах м. Каховки до повного її погашення;



3.2 включити до плану діяльності Робочої групи по контролю за створенням та легалізацією робочих місць заходи щодо перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, в яких не забезпечено дотримання законодавства щодо рівня нарахованої заробітної плати.



3.3 забезпечити системну роботу по здійсненню контролю за дотриманням на підприємствах міста законодавства щодо оплати праці, в частині рівня нарахованої заробітної плати.



4. Рекомендувати керівникам підприємств та організацій міста, усіх форм власності:



4.1 вжити заходів щодо забезпечення беззбиткової роботи підприємств;



4.2 забезпечити прозорість роботи підприємств, не допускати випадків використання нелегальної роботи працівників.



5. Відповідальність за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Гончарову І.А.



6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісії з питань планування, бюджету, фінансів та оподаткування (Мовчан А.Ю.), з питань економіки, промисловості, будівництва, торгівлі, зв’язку та підприємництва (Тернавський О.В).













Міський голова А.А. Дяченко





























































Додаток



до рішення сесії



__________ № _______



Підсумки



виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку м. Каховки за І квартал 2019 року





Діяльність міської ради зосереджувалась у тому числі і на виконанні Програми економічного і соціального розвитку м.Каховки на 2018 рік, затвердженої рішенням міської ради від 31.01.2019 року № 1475/72.



За січень–лютий 2019р. промисловими підприємствами м.Каховки реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 1027,7 млн.грн., що становить 21,2% загальнообласного обсягу реалізованої продукції (за цей же період 2018 року 907,6 тис. грн. — 21,5% загальнообласного обсягу).



Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення по місту у січні — лютому 2019 року становив 28452,1 грн.



Обсяг експорту товарів підприємствами та організаціями м.Каховки за січень–лютий 2019 р. становив 2893,8 тис.дол. США, що склало 95,5% відповідного періоду 2018 року (3030,0 тис.дол. США) і становить 6,3% загальнообласного обсягу, імпорту – 4970,6 тис.дол. США що склало 69,8 % відповідного періоду 2018 року (7125,0 тис.дол. США) і становить 11,8 % загальнообласного обсягу. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами м.Каховки становило 2076,9 тис.дол. США (у січні–лютому 2018 р. сальдо було теж від’ємним і становило 4095,0 тис.дол.).



Зовнішньоторговельні операції товарами підприємства м. Каховки здійснювали з партнерами 41 країни світу.



Найбільші обсяги експортних поставок здійснювались до Білорусі – 16,7% до загального обсягу експорту, Казахстану — 15,6%, Туреччини – 12,4%,



Литви– 8,0%, Німеччини — 5,0%. Найбільшу питому вагу у загальному обсязі імпорту мали: Туреччина – 34,73%, США – 12,5%, Німеччина — 9,09%, Ізраїль – 8,3%, Франція — 7,7%, Польща — 7,2%.



Основу товарної структури експорту м. Каховки складали готові харчові продукти (56,02% до загального обсягу експорту міста), продукти рослинного походження (14,4 %) пластмаси, полімерні матеріали (8,3%); в імпорті товарів найбільша питома вага припадала на поставки полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них (39,5% до загального обсягу імпорту міста) та продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (16,43%).



Обсяги виконаних будівельних робіт за січень–березень 2019 року склали 4698 тис.грн., що в 1,85 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року (2538 тис грн), питома вага міста в обсягах будівельних робіт по області складає 3,1%.



Станом на 01.04.2019 р. введено в експлуатацію 5 об'єктів будівництва, із них:



- 1 новий житловий будинок;



- 2 реконструйованих житлових будинки;



- будівництво господарських будівель і споруд для обслуговування злітно-посадкової смуги за адресою: Семенівське шосе, 4, (Авіаційно-технічний спортивний клуб "ПРОФАВІА");



- реконструкція частини приміщень адміністративної будівлі під лабораторію, за адресою: вул. Південна, 4 (ТОВ "ТерраТарса Україна").



З метою поліпшення бізнес-клімату та впровадження процесів дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг у місті функціонує Центр надання адміністративних послуг Каховської міської ради. Протягом І кварталу 2019 року адміністраторами даного центру розглянуто 2375 звернень, в тому числі 254 звернень суб'єктів господарювання.



За інформацією Головного управління статистики у Херсонській області згідно державних статистичних спостережень за ф. № 1-ПВ (місячна) станом на 01.03.2019 року заборгованість із виплати заробітної плати по місту Каховка складала 2612,8 тис.грн.(734 особи), яку мали два підприємства :



-ПрАТ “Каховський завод електрозварювального устаткування”- борг в сумі 2391,0 тис.грн.



- ДП “Каховське лісове господарство” бог у сумі - 221,8 тис.грн.



За інформацією керівництва ПрАТ “Каховський завод електрозварювального устаткування” станом на 25.03.2019 року заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками повністю погашена.



Підприємство ДП “Каховське лісове господарство” перебуває у кризовому стані, надходження коштів від реалізації лісопродукції відсутнє, лише дотаційна допомога, якої не вистачає.



Станом на 01.04.2019 року робочою групою щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення було перевірено 120 приватних підприємців міста, виявлено 18 підприємців, які порушували норми трудового законодавства, складено 6 актів.



Управлінням праці та соціального захисту населення матеріали на порушників трудового законодавства виявлених фактів порушень передаються до Каховського відділення Новокаховського управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономної Республіці Крим та м. Севастополі та до Головного управління держпраці у Херсонській області для подальшого опрацювання.



За складеними актами роботи робочої групи Каховського відділення Новокаховського управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономної Республіці Крим та м. Севастополі за січень — березень 2019 року донараховано 1,53 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб та єдиного податку від здійснення підприємницької діяльності, які повністю та своєчасно надійшли в бюджет, оформлено - 2 найманих працівника, залучено до реєстрації - 2 приватних підприємця.



Протягом І кварталу 2019 року до Каховського міськрайонного центру зайнятості звернулось 958 осіб (у 2018 році – 755 чоловік) мешканців м. Каховки. Станом на 01 квітня 2019 року на обліку в Каховському міськрайонному центрі зайнятості перебуває 779 мешканців м. Каховка, з них 355 чоловіка мають статус безробітного.



Протягом І кварталу 2019 року року були працевлаштовані за допомогою центру зайнятості 92 мешканця м. Каховки. Станом на 01 квітня 2019 року жоден мешканець м. Каховки не виявив бажання скористатися правом отримання одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.



Однією з найважливіших проблем працевлаштування безробітних є невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних потребі робочої сили. Для вирішення цієї проблеми в Каховському міськрайонному центрі зайнятості існує системна профорієнтаційна робота, професійне навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації незайнятого населення. На протязі І кварталу 2019 року пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за допомогою центру зайнятості 47 безробітних громадян – мешканців м. Каховки.



Профорієнтаційними послугами було охоплено 1290 осіб. Протягом звітного періоду було проведено:



- 42 семінари з «Техніки пошуку роботи»;



- 5 інформаційних семінарів;



- 2 семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність.



Система соціального захисту у місті спрямована на поліпшення матеріального забезпечення соціально вразливих верств населення, подолання бідності та зниження розшарування населення міста за рівнем доходів. Призначення та виплата всіх видів державної соціальної допомоги в місті проводиться своєчасно; заборгованості з їх виплати не має.



Протягом І кварталу 2019 року року за призначенням державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми до управління праці звернулася 951 сімей. Загальна сума наданої допомоги склала 12,4 млн.грн.



У І кварталі 2019 року субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії призначено 5937 домогосподарств міста. Загальна сума призначених субсидій за цей період склала 31,2 млн.грн.



Середній розмір субсидій цього виду, призначеної у січні — березні на одне господарство, становив 2513,0 грн.



У січні — березні 2019 року субсидії для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива готівкою було призначено 211 господарствам міста на суму 749,1 тис. грн.



Середній розмір субсидій цього виду у січні — березні 2019 року на одне господарство, становив 3550,00 грн.



Рівень сплати населення за житлово-комунальні послуги по місту за січень-березень 2019 року складав 80,3% від нарахованих до сплати 52643,2 тис.грн.



На 1 березня 2019 р. на території м.Каховка, проживало 35953 осіб. Упродовж січня–лютого 2019 р. чисельність наявного населення зменшилась на 30 осіб. Зменшення кількості населення відбулося за рахунок природного скорочення на 72 особи, водночас міграційний приріст становив 42 особи.



Реформування відносин власності.



На території м. Каховка з орендодавцями комунального майна укладено 92 договори оренди. В оренді знаходиться 9885,27 кв.м комунального майна. Надходження до місцевого бюджету за користування комунальним майном станом на 01.04.2019 становлять 120,465 тис.грн.



Рішенням сесії міської ради затверджено перелік земельних ділянок (18 ділянок) для набуття права на їх оренду на земельних торгах у 2019 році.



За січень-березень 2019 року укладено 28 договорів оренди земельних ділянок з юридичними та фізичними особами загальною площею 14,13 га на 537,6 тис. грн.



Станом на 01.04.2019 року з 49 розповсюджувачем реклами укладено договори про тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів (до бюджету надійшло 100,4 тис.грн).



Житлово-комунальне господарство.



Виконання і фінансування заходів з розвитку і реформування житлово-комунального господарства міста щорічно враховуються в Програмі економічного і соціального розвитку міста і міським бюджетом на відповідний рік.



Мета полягає в здійсненні заходів щодо підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунального господарства, забезпечення його сталого розвитку для задоволення потреб населення і господарського комплексу міста Каховки в житлово-комунальних послугах відповідно до встановлених нормативів і стандартів.



За І квартал 2019 р. виконані роботи з будівництва, реконструкції, та експлуатаційного утримання вулиць і доріг комунальної власності по м.Каховка на сумму 1500,0тис.грн.



На виконання заходів з благоустрою — 1000,0 тис.грн.



Рішенням сесії Каховської міської ради № 253/15 від 05 липня 2016 року прийнято міську програму Про Положення про дольову участь співвласників квартир (квартиронаймачів) у капітальному ремонті (реконструкції, модернізації) багатоквартирних житлових будинків м. Каховка, згідно якої передбачено кошти на капітальний ремонт 3 - х покрівель у сумі 1004,1 тис.грн.



У гуманітарній сфері забезпечено збереження мережі закладів охорони здоров’я, освіти та культури.



За напрямком «розвиток освіти і науки» здійснювалися заходи, спрямовані на створення рівних умов для здобуття якісної освіти, а саме:



Затверджено попередню мережу навчальних закладів міста на 2019/20 навчальний рік.



Заклади дошкільної освіти відвідували 1517 дошкільників, які об’єднані у 57 груп. Проведений облік дітей дошкільного віку по відповідним мікрорайонам. Усі відомості внесено до єдиної електронної бази «Дошкілля».



Показник охоплення дітей всіма формами дошкільної освіти віком з 3 до 6 років а також дітей 5-ти річного віку по місту становив 100%. Електронна черга на влаштування дітей до дошкільних закладів працює в усіх 8-ми дошкільних навчальних закладах міста.



У 2018/19 навчальному році році для забезпечення дошкільною освітою дітей з особливими освітніми потребами відкрито 6 інклюзивних груп. Оптимізовано мережу загальноосвітніх шкіл міста. У 2018/19 навчальному році у 155 класах повну загальну середню освіту здобувають 3912 учнів. Відкрито 7 інклюзивних класів.



Створено інклюзивно-ресурсний центр для обслуговування дітей з особливими освітніми потребами.



В навчально-виховному процесі використовується 376 комп’ютерів, 18 мультимедійних проекторів. В класах інформатики налічується 292 комп’ютери, на базі яких створено 12 навчально-комп’ютерних комплексів.



В дошкільних навчальних закладах використовується 29 комп’ютерів. Усі загальноосвітні, позашкільні та дошкільні навчальні заклади підключені до мережі Інтернет.



У 2019 році у 115-х (на 6 більше, ніж у попередньому році) гуртках Центру дитячої творчості, Станції юних натуралістів, Станції юних техніків, Дитячо-юнацької спортивної школи за 19-ма напрямками діяльності - науково-технічного, експериментально-дослідницького, декоративно-прикладного, еколого-природничого, художньо-естетичного, легкої атлетики, баскетболу, футболу, волейболу, боксу, дзюдо, академічного веслування, тенісу здобуває позашкільну освіту 1635 дітей, що становить 45 % від загальної кількості учнівської молоді. Вжито заходів щодо організації гарячого харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, покращилося виконання натуральних норм харчування. Так, в загальноосвітніх навчальних закладах різними видами харчування охоплено 3912 учнів, що становить 100% від їх загальної кількості. Гарячим харчуванням охоплено 50 % учнів.



Безоплатними обідами стовідсотково охоплено учнів з особливими освітніми потребами, дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених родин. Встановлено пільги за харчування для дітей, батьки яких є учасниками АТО та учасниками бойових дій на території Афганістану.



У І кварталі 2019 року виконано капітальний ремонт системи внутрішнього водогону та каналізації в ДНЗ №4 на суму 181,1 тис.грн.



капітальний ремонт системи електроживлення в ЗОШ №1 на суму 200 тис.грн.



Протягом І кварталу 2019 року забезпечена реалізація культурно-мистецьких заходів та просвітницьких проектів, благодійних концертів, інших культурно-дозвіллєвих заходів. Організовано та проведено 30 масштабних заходів для різновікових категорій населення, з них 19 згідно Програми розвитку культури і духовності. Серед яких :



Січень 2019 р.: Заходи до святкування «Новорічної дискотеки» біля РБК; Концертна святкова програма «Різдвяні зустрічі з ансамблями танцю»; Благодійний концерт з нагоди дня народження Миколи Мозгового «Любов останньою ніколи не буває»; До Дня пам’яті захисників Донецького аеропорту виставка «Героїзм захисників аеропорту»; Концерт українського співака і композитора Олександра Кварти; Година історичної правди: «Соборна Україна: від ідеї до життя»; Патріотична книжкова виставка: «Україно! Твоя доля – єдність, злагода і воля»; Урочистий мітинг з нагоди 100 річчя Соборності та Свободи України; До Дня пам’яті Героїв Крут Книжкова виставка-роздум: «Героїзм юних українців в обороні Батьківщини»; Концерт Наталії Фаліон та гурту «Лісапетний батальон».



Лютий 2019 р.: Концерт Дмитра та Назарія Яремчуків; Урочистості присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших Держав та 30 річниці виведення радянських військ з Афганістану; ІІ півфінал на Кубок Каховської Відкритої Ліги КВК сезону 2018/2019 до Міжнародного Дня Закоханих; Мітинг-реквієм до Дня Героїв Небесної сотні; До Міжнародного Дня рідної мови книжкова виставка-запитання: «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?»; До Дня Героїв небесної сотні показ документального фільму «Зима, що нас змінила»; Демонстрація кінофільму режисера О.Шапарєва «Крути 1918»; Концерт народної артистки України Алли Кудлай.



Березень 2019 р.: Свято зустрічі весни «Зустічаймо Масницю!»; До Дня народження Т.Г.Шевченка Книжкова виставка-портрет: «Син української землі, який належить людству»; Концерт присвячений святу 8 березня «Дорогим матусям і бабусям» (концерт Лауреатів обласних,Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів); Урочистості та концертна програма аматорів до Міжнародного жіночого дня; Видовищно-театралізоване масове гуляння у рамках акції «Щедра Масляна»; Флешмоб з читання віршів Тараса Шевченка «Якби ти нас, Тарасе, чув…» (до 205 річчя від дня народження Т.Г.Шевченка); Тематичний вечір до Дня українського добровольця «Вони для нас виборюють життя». Показ кінострічки «Донбас»; Відкритий фестиваль східного танцю «Звабливий вітер сходу»; До Всесвітнього Дня поезії: вечір поетичних зізнань «Поезія-слово! Поезія-пісня! Поезія-вільна душа!»; Лялькова вистава «Намисто і Здравоярії, або план резидента Гриппа», від театрально-концертної студії інвалідів «Добробут та злагода» м.Київ; Міський тур Всеукраїнського конкурсу “Книгоманія - 2019” в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.



Для покращення матеріально-технічної бази структурних підрозділів відділу культури протягом звітного проведено такі заходи:



МПК «Меліоратор»: з метою впровадження інновацій в галузі культури, сучасного оформлення та проведення міських культурно-мистецьких заходів у березні 2019 р. для продуктивної роботи студії «Каховська школа кіно і телебачення» придбано технічне обладнання на суму 159,22тис.грн.



Каховській школі мистецтв: у березні придбано канцелярські товари на суму 5317,42 грн.



Міська універсальна бібліотека: придбано люмінесцентні лампи (600 грн.).



Мережа існуючих спортивних закладів міста, а також плідна співпраця відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради з іншими суб’єктами господарювання фізкультурно-оздоровчого напрямку, на даний час дає змогу на достатньому рівні здійснювати заходи з впровадження фізкультурно-оздоровчої роботи серед громадян міста. Спортивні споруди комунальної власності загальнодоступні та надаються для занять фізичною культурою громадянам міста (у т.ч. дітям, підліткам та спортсменам-інвалідам) безоплатно або на пільгових умовах.



У дошкільних та загальноосвітніх закладах міста створені умови для забезпечення проведення уроків фізичної культури та позакласної і секційної роботи з фізичного виховання. Навчальні заклади м. Каховки облаштовані місцями для проведення ранкової гімнастики.



Протягом І кварталу відділом у справах молоді та спорту спільно з іншими відділами міської ради та громадськими організаціями міста було проведено 42 заходи (акції) стосовно дітей та молоді, а також розвитку Українського козацтва в місті.



За І квартал 2019 року до бюджету міста надійшло 90896,9 тис.грн, в тому числі власних та закріплених доходів загального фонду - 36537,6 тис.грн, субвенцій з державного та обласного бюджету - 51947,2 тис.грн, доходів спеціального фонду - 2412,1 тис.грн.



Власних та закріплених доходів загального фонду надійшло у сумі 36537,6 тис.грн (41,3% всіх доходів), виконання їх становить 101,7%. Додатково отримано 596,2 тис.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 4538,6 тис.грн (14,2%).



Біля 94,0 % власних надходжень до міського бюджету забезпечили чотири основних податки, а саме:



- податок та збір на доходи фізичних осіб, якого надійшло 24048,0 тис.грн, або 103,0% запланованих надходжень на звітний період. Додатково отримано 704,0 тис.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 3998,6 тис.грн (19,9%);



- плата за землю - 3104,4 тис.грн, що становить 96,6% до плану. Недоотримано 110,6 тис.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зменшились на 86,0 тис.грн. з причини переплати податку окремими суб’єктами господарювання на початок 2019 року.



- єдиний податок - 6161,0 тис.грн, що становить 101,3% до плану. Додатково отримано 78,2 тис.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 673,5 тис.грн (12,3%);



- акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, акцизний податок на пальне - 1034,7 тис.грн, або 46,4% до плану. Недоотримано 1195,2 тис.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зменшено на 1123,0 тис тис.грн, що пояснюється відсутністю розподілу у І кварталі 2019 року частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального (13,44%) до загального фонду міського бюджету (постанову КМУ №259 «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2019 році» від 27.03.2019 року).



Обсяг надходжень міжбюджетних трансфертів до загального фонду міського бюджету за 1 квартал 2019 року становить 51947,2 тис.грн, а це 58,7% від загального обсягу доходів загального фонду бюджету. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження міжбюджетних трансфертів зменшились на 20497,7 тис.грн (28,3%). Зменшено обсяг субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату ЖКП з 51701,7 тис.грн у І кварталі 2018 року до 20980,1 тис.грн у І кварталі 2019 року.



Отримано у звітному періоді субвенцій з державного бюджету на соціальні програми (допомоги сім’ям з дітьми, пільги та субсидії населенню на оплату ЖКП) - 33415,2 тис.грн, що складає 98,2% до планових призначень, освітню субвенцію - 10634,4 тис.грн (100,0% до плану), медичну субвенцію - 6741,2 тис.грн (100,0% до плану), субвенцію на здійснення заходів щодо соціально - економічного розвитку окремих територій - 512,0 тис.грн, субвенцій з державного бюджету для інклюзивного навчання учнів в школах та інклюзивно - ресурсному центрі - 644,4 тис.грн (100,0% до плану).



До спеціального фонду міського бюджету надійшло 2412,1 тис.грн (183,5 % до плану 1 кварталу 2019 року та 20,7% до річного плану), у тому числі до бюджету розвитку - 941,5 тис.грн (298,9% до плану І кварталу 2019 року та 28,0 % до річного).



Виходячи з обсягів залучених коштів, видатки міського бюджету у 1 кварталі 2019 року по загальному фонду проведено на суму 86530,6 тис.грн (84,6% до плану І кварталу та 26,4 % до річного плану), по спеціальному фонду - 1558,4 тис.грн (37,0% до плану І кварталу та 6,7 % до річного), у тому числі по бюджету розвитку - 589,5 тис.грн, що становить 18,4 % до планових призначень І кварталу 2019 року.



Із загального фонду на фінансування програм соціально - культурної сфери міста та державного управління спрямовано 75559,8 тис.грн (85,4 % від загального обсягу видатків), з них на освіту - 30493,1 тис.грн (в тому числі за рахунок освітньої субвенції - 10632,5 тис.грн), культуру - 1221,3 тис.грн, фізичну культуру та спорт - 1032,0 тис.грн, державне управління - 6799,4 тис.грн, соціальний захист та соціальне забезпечення - 36014,0 тис.грн (в тому числі за рахунок субвенцій - 33395,1 тис.грн).









Начальник відділу економіки,



комунального майна та землі А.В. Перемежко