ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXVI

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

47

Дата реєстрації:

27.03.2019

Проголосовано:

28.03.2019 11:42:15

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 47





У зв’язку з можливою ліквідацією дитячого будинку інтернатного типу «Радість» Херсонської обласної ради та з метою захисту інтересів громади міста, сесія міської ради





ВИРІШИЛА:







  1. Затвердити текст звернення до голови Херсонської обласної ради В. М. Мангера, депутатів Херсонської обласної ради, голови Херсонської обласної державної адміністрації А. А. Гордєєва (додається).




  2. Міському голові А. А. Дяченку направити текст звернення зазначеним адресатам.




  3. Опублікувати дане звернення в засобах масової інформації.





4. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради І. А. Гончарову.







Міський голова А. А. Дяченко







Голові Херсонської обласної ради



Мангеру В. М.





Депутатам Херсонської обласної ради





Голові Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєву А. А.







ЗВЕРНЕННЯ





Беручи до уваги, що найближчим часом обласна рада і обласна державна адміністрація будуть розглядати питання щодо визначення подальшої долі дитячого будинку інтернатного типу «Радість» Херсонської обласної ради, Каховська міська рада заявляє про намір повернути у власність громади міста будівлю, яка 2005 року була передана у спільну власність територіальних громад області для розміщення вищезазначеного закладу.



Фахівцями виконавчого комітету Каховської міської ради були напрацьовані наступні напрями використання приміщень та майна дитячого будинку «Радість» у разі його передачі на баланс м. Каховки:





  1. Враховуючи курс Уряду на розвиток інклюзивної освіти, зростаючий попит дітей на корекційні послуги, що надаються Каховським міським інклюзивно-ресурсним центром, передбачається на першому поверсі будівлі створити належні умови для ефективного функціонування даної установи. Наявна кількість приміщень дає змогу якісно організувати роботу за такими напрямками:







  • групові корекційні консультації психологів та логопедів;




  • групова психологічна підтримка батьків дітей з особливими освітніми потребами;




  • індивідуальні корекційні заняття логопедів, психологів, дефектолога, реабілітолога;




  • проведення фахових круглих столів, конференцій і семінарів для батьків та педагогічних працівників.





На сьогодні Каховський міський інклюзивно-ресурсний центр надає консультаційні та корекційні послуги дітям з м. Каховки, м. Таврійська, Бериславського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Чаплинського, Каховського, Нововоронцовського, Горностаївського районів (зокрема, і з об’єднаних територіальних громад).





  1. Для забезпечення впровадження Регіонального плану поетапного створення додаткових місць у закладах дошкільної освіти Херсонської області на 2018-2020 роки, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21.12.2017 р. № 994, передбачається на базі другого поверху будівлі, протягом 2019-2020 років, відкрити дві нових групи на 50 дітей віком від 3-х років. (Будівля дитячого будинку є одним з корпусів діючого дошкільного навчального закладу № 10 «Казка» Каховської міської ради).





Для реалізації даних цілей важливим є збереження наявної матеріальної бази дитячого будинку (враховуючи, що певна його частина була придбана і подарована закладу підприємцями м. Каховки). Будемо вдячні, якщо громаді міста для реалізації вищезазначених завдань буде передано обладнання їдальні, спальні, тверді та м’які меблі, комп’ютерне обладнання, спортивні тренажери, футбольний майданчик зі штучним покриттям тощо.





Каховська міська рада готова забезпечити ефективне використання переданого майна та приміщень, спрямувавши певні фінансові ресурси на утримання та збереження будівлі для реалізації вищезазначених ініціатив.







Депутати Каховської міської ради.







______ березня 2019 року.