ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

8

Дата реєстрації:

30.01.2019

Проголосовано:

31.01.2019 11:31:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 8



Заслухавши інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради Скрипніченко А.В. про хід виконання рішення сесії міської ради від 27.06.2018 № 1135/57 «Про Програму зайнятості населення м. Каховки на період до 2020 року» за 11 місяців 2018 року міська рада





ВИРІШИЛА:







  1. Інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Скрипніченка А.В. та директора Каховського міськрайцентру зайнятості Радченко О.В. взяти до відома (додається).





2. Управлінням, відділам міської ради, установам, організаціям продовжити виконання заходів Програми зайнятості населення м. Каховки на період до 2020 року.



3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Орєхова І.М.



4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я (Скрипніченко М.М.).









Міський голова А.А.Дяченко



ЗАТВЕРДЖЕНО



рішення міської ради



__________ № _____





ІНФОРМАЦІЯ



про хід виконання рішення сесії



від 27.06.2018 № 1135/57



«Про Програму зайнятості населення м. Каховки на період до 2020 року»



за 11 місяців 2018 року



На виконання зазначеного рішення проведена робота:







Протягом січня-листопада 2018 року до Каховського міськрайонного центру зайнятості звернулось 1418 осіб (у 2017 році – 1308) м. Каховки. Станом на 01 грудня 2018 року на обліку в Каховському міськрайонному центрі зайнятості перебуває 275 безробітних громадян мешканців м. Каховки.



У 2018 році були працевлаштовані за допомогою центру зайнятості 560 громадян – мешканців м. Каховки.



Протягом 2018 року 3 мешканця м. Каховки скористалися правом отримання одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.



Станом на 01.12.2018 року до Каховського міськрайонного центру зайнятості з заявами про компенсацію витрат на сплату єдиного внеску звернулися 8 роботодавців, за працевлаштованих 12 осіб, яким надано статус безробітного, з них 9 безробітних мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню на нові робочі місця.



У 2018 році в тимчасових та громадських роботах, до вирішення питання зайнятості, взяли участь 40 мешканців м. Каховки. Роботи тимчасового характеру були організовані в КМГФ «Щит», Управлінні праці та соціального захисту населення Каховської міської ради, ПП «Шато», СФГ «Акант», ФГ «Олимп Агро», ФГ «Юг», ТОВ «Стафф Експерт», ТОВ «Тачанка Сад», ПРАТ «Чумак», КП «Каховська керуюча компанія», Харчокомбінат Каховського РайСТ.



Індивідуальними та груповими профінформаційними послугами скористалися 46 осіб з інвалідністю, які взяли участь у семінарах за різноманітною тематикою, в т.ч. з «Техніки пошуку роботи». 23 особи з інвалідністю отримали індивідуальну професійну консультацію щодо реалізації професійних планів, намірів з урахуванням медичних рекомендацій. 12 особам з інвалідністю були надані індивідуальні консультації з професійного навчання. 1 особа з інвалідністю пройшла курси підвищення кваліфікації. Інформацію щодо можливості навчання за направленням державної служби зайнятості отримали 12 осіб з інвалідністю, профорієнтаційні семінари на тему «Оволодій новою професією», які спрямовані на підвищення рівня обізнаності безробітних щодо можливості професійного навчання за направленням державної служби зайнятості, відвідали 13 осіб.



Протягом 2018 року 1 особа з інвалідністю пройшла професійне навчання за направленням Каховського МРЦЗ (підвищення кваліфікації за напрямом «Дотримання безпечного ведення робіт при експлуатації та обслуговуванні котлів, що працюють на газовому паливі»).



У 2018 році в Каховський центр зайнятості звернулись 39 чол. категорії «вивільнені», які отримали різноманітні інформаційні та профконсультаційні послуги (семінари за різноманітною тематикою, індивідуальні консультації, в т.ч. із застосуванням профдіагностування).



Протягом 2018 року була проведена профорієнтаційна робота з учасниками антитерористичної операції, які отримали 190 профінформаційних та профорієнтаційних послуг, пройшли тестування 5 чол.



У 2018 році до Каховського МРЦЗ звернулись 10 внутрішньо переміщених осіб, 3 з них були працевлаштовані: ФОП Зібіньова В.О. «продавець продовольчих товарів», ПрАТ «Чумак» «комплектувальник» та ФОП Колеснікова Е.Р. «бармен».



Управлінням праці та соціального захисту населення міської ради з Каховською приватною автомобільною школою товариства сприяння обороні України укладено договір на навчання 4 учасників бойових дій, які приймали участь в АТО, за спеціальностями: «Водій категорії В» та «Водій категорії Е» - пройшли навчання та отримали відповідні посвідчення 4 учасника АТО.



У 2018 році за направленням Каховського МРЦЗ двоє учасників АТО проходили професійне навчання, один чоловік навчався в ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти ДСЗ» за направленням «Основи підприємницької діяльності», а інший учасник АТО пройшов стажування на робочому місці за професією «комірник».



З початку року пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за допомогою центру зайнятості 63 безробітних громадян – мешканців м. Каховки.



Профорієнтаційними послугами було охоплено 4898 чол. Протягом січня-листопада 2018 року було проведено:





  • 145 семінарів з «Техніки пошуку роботи»




  • 298 інформаційних семінарів




  • 13 семінарів з орієнтації на підприємницьку діяльність.





На протязі 2018 року здійснювалась системна профорієнтаційна робота з молоддю для посилення мотивації до праці та свідомого обрання робітничих професій, що користуються попитом на ринку праці. Всього профорієнтаційними послугами було охоплено 386 чол. категорії «молодь до 35 років», які отримали 1678 послуг профінформаційного та профконсультаційного характеру. Пройшли тестування 71 чол. Для безробітної молоді були проведені 9 семінарів «Особливості зайнятості молоді» (семінари проходили за участю представників Каховського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді та Каховського об’єднаного військового комісаріату).



В Каховському міськрайонному центрі зайнятості на протязі 11 місяців 2018 року проводилась системна профорієнтаційна робота з учнівською молоддю, а саме: з метою свідомого та правильного вибору професії для учнів загальноосвітніх шкіл м. Каховки було проведено 87 профорієнтаційних заходів (взяли участь 2256 чол., з них випускників 1336 чол.), а також 27 профорієнтаційних заняття з використанням профорієнтаційного мотиваційного терміналу – (випускників 826 чол.).



За січень-листопад 2018 року робочою групою щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення було перевірено 673 приватних підприємців міста, виявлено 61 підприємець, які порушували норми трудового законодавства, складено 26 актів. Управлінням праці та соціального захисту населення матеріали на порушників трудового законодавства виявлених фактів порушень передаються до Каховського відділення Новокаховської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області та до Головного управління держпраці у Херсонській області для подальшого опрацювання.



За складеними актами роботи робочої групи Каховською ОДПІ донараховано 76,5 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб та єдиного податку від здійснення підприємницької діяльності, які повністю та своєчасно надійшли в бюджет, оформлено 12 найманих працівників, залучено до реєстрації 11 приватних підприємців.



Управлінням праці та соціального захисту населення у 2018 році проводилась робота щодо реєстрації колективних договорів підприємств, установ та організацій міста. В місті налічується 109 діючих колективних договорів. Під час реєстрації звертається увага на дотримання вимог трудового законодавства та зайнятості населення.







Начальник управління праці та



соціального захисту населення А.В.Скрипніченко





Директор Каховського



міськрайцентру зайнятості О.В.Радченко