ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

5

Дата реєстрації:

19.12.2018

Проголосовано:

20.12.2018 10:20:58

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    3
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 5



На виконання положень Кодексу цивільного захисту України, Указу Президента України від 27.01.2003 р. № 47/2003 «Про заходи щодо вдосконалення державного управління у сфері пожежної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій», Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1999 р. № 1943 «Про стан забезпечення пожежної безпеки та заходи щодо її поліпшення», Постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2003 р. №873 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України з питань державного управління у сфері пожежної безпеки», Постанови Кабінету Міністрів України від 26.12.2003 р. № 2030 «Про затвердження Порядку обліку пожеж та їх наслідків», листа Херсонської обласної державної адміністрації від 12.11.2018 р. № 51-8188/0/18/337, пункту 22 частини 1 статті 26, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія міської ради





ВИРІШИЛА:





1. Затвердити програму забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти м. Каховки на 2019-2023 роки.





  1. Управлінню освіти міської ради (Гончар М. В.) щорічно, до 01 грудня, інформувати міську раду про стан реалізації програми.





3. Фінансовому управлінню міської ради (Гончаров О. А.) під час формування проектів міського бюджету на 2019-2023 роки передбачати видатки на реалізацію заходів програми.



4. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на секретаря міської ради І. А. Гончарову.



5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на депутатську комісію з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я (Скрипниченко М. М.).







Міський голова А. А. Дяченко





ЗатвеРдженО:



Рішення сесії міської ради VII скликання



від ____________ 2018 р. № _____













Міська Програма



забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти



м. Каховки на 2019-2023 роки





























































1.



Ініціатор розроблення програми



Управління освіти Каховської міської ради



2.



Розробник програми



Управління освіти Каховської міської ради



3.



Відповідальний виконавець програми



Управління освіти Каховської міської ради



4.



Співрозробники програми



Каховське міськрайонну управління Головного управління Державної служби надзвичайних ситуація України в Херсонській області



5.



Учасники програми



Заклади освіти засновані Каховською міською радою



6.



Термін реалізації програми



2019–2023 роки



7.



Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми



Міський бюджет



8.



Загальний обсяг фінансових ресурсів необхідних для реалізації програми



8 150 000 грн., у тому числі:



2019 рік – 1 630 000 грн.



2020 рік – 1 630 000 грн.



2021 рік – 1 630 000 грн.



2022 рік – 1 630 000 грн.



2023 рік – 1 630 000 грн.





з них: кошти міського бюджету



8 150 000 грн.



9.



Основні джерела фінансування програми



Міський бюджет










1. Загальні положення





Значущість проблеми забезпечення протипожежного захисту об’єктів освіти міста полягає у необхідності реалізації державної політики у сфері пожежної та техногенної безпеки, яка відповідно до Кодексу цивільного захисту України є невід’ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров’я людей, національного багатства і навколишнього природного середовища.



Стан протипожежного захисту в закладах освіти міста знаходиться в прямому зв’язку з соціально-економічними процесами, що відбуваються в суспільстві. З кожним роком збільшуються матеріальні збитки від пожеж, вони все частіше загрожують життю і здоров’ю людей. Незадовільний стан справ з пожежами та їх наслідками свідчить про необхідність розв’язання проблеми охорони життя дітей та працівників освіти міста, що потребує посилення протипожежного захисту об’єктів освіти міста.



Слід зазначити, що від встановлення пожежної сигналізації у будівлях проведення вогнезахисної обробки деревини закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти, залежить своєчасне оперативне реагування та зменшення часу тління дерев’яних конструкцій горищ, що дасть змогу уникнути людських жертв та значних матеріальних збитків.



У зв’язку з тим, що проблема пожежної безпеки є складовою частиною національної безпеки, вона потребує здійснення першочергових заходів, на виконання яких і розроблена дана цільова програму забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти м. Каховки на 2019-2023 роки.





2. Визначення мети та завдання програми





Програму розроблено з метою створення механізму забезпечення заходів пожежної безпеки у м. Каховка та умов для реалізації державної політики у сфері пожежної та техногенної безпеки.



Метою програми є:



- забезпечення захисту життя та здоров’я учасників навчально-виховного процесу, забезпечення належного протипожежного режиму та недопущення пожеж у закладах освіти міста;



- приведення систем протипожежного захисту закладів освіти м. Каховка у відповідність до вимога нормативно-правових актів, норм і правил.



Завдання програми:



- створення єдиної системи забезпечення пожежної безпеки закладів освіти міста;



- удосконалення та підвищення ефективності роботи пов’язаної із захистом учасників навчально-виховного процесу;



- ефективне розв’язання завдань з забезпечення протипожежного захисту та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на об’єктах освіти міста;



- посилення контролю за станом пожежної безпеки в будівлях закладів освіти міста, організація гасіння пожеж та зменшення їх негативних наслідків.





3. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів



та джерел фінансування, строки та етапи виконання програми





Розв’язання проблеми забезпечення пожежної безпеки полягає у комплексному, поетапному вирішенні проблемних питань у сфері пожежної безпеки, гарантованого захисту суспільства та навколишнього природного середовища від пожеж і їх наслідків, впровадження організаційних засад функціонування системи забезпечення пожежної безпеки органів влади всіх рівнів, зміцнення правової, науково-технічної і ресурсної бази, що дасть змогу суттєво зменшити в місті кількість пожеж та надзвичайних ситуацій.



У межах програми передбачається здійснити ряд заходів, що обґрунтовують вибір оптимального варіанту розв’язання проблеми, враховують переваги та недоліки альтернативних варіантів та дасть можливість:



- розробити економічні, управлінські і правові механізми, спрямовані на здійснення заходів, передбачених програмою на запобігання та ліквідацію наслідків пожеж;



- здійснити комплекс заходів, встановити порядок і форми розв’язання проблем, пов’язаних з приведенням у відповідність з вимогами нормативно-правових актів, норм та правил систем протипожежних заходів на об’єктах освіти у м. Каховка, а також систем протипожежного захисту.



Передбачається виконання заходів програми упродовж 2019-2023 років. Потреба у фінансуванні програми за рахунок коштів міського бюджету протягом 2019-2023 років складає 8 150 000 грн.





4. Перелік заходів програми та результативні показники





Заходи з виконання програми наведено в додатку. Перелік заходів сформовано відповідно до виробничо-господарських, організаційно-правових, соціально-економічних, екологічних вимог.



У результаті реалізації заходів планується досягти практичного покращення протипожежного забезпечення на об’єктів освіти міста.





5. Напрями діяльності та заходи програми





Результатом виконання комплексу заходів, передбачених програмою, спрямованих на забезпечення протипожежного захисту на об’єктах освіти міста є:



- швидке оповіщення учасників освітнього процесу про загоряння;



- зменшення кількості пожеж, загибелі та травмування на них людей, економічних втрат та матеріальних збитків від їх наслідків;



- зменшення часу тління деревини горищного перекриття;



- забезпечення своєчасного оперативного реагування на пожежі для їх успішної локалізації та ліквідації.





6. Координація і контроль за ходом виконання програми





Координація виконання заходів програми покладається на секретаря міської ради (згідно з розподілу обов’язків).



Загальний контроль за реалізацією програми здійснює депутатська комісія міської ради з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я.











Секретар міської ради І. А. Гончарова



Додаток до програму забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти



м. Каховки на 2019-2023 роки





ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ, ЩО МАЮТЬ БУТИ РЕАЛІЗОВАНІ В МЕЖАХ ПРОГРАМИ ПРОТЯГОМ 2019-2023 РОКІВ





























































































































































































№ з/п





Назва заходів



Орієнтовна вартість реалізації заходів, (тис. грн.)



1.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлях Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1



550,0



2.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горищ будівель Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1



110,0



3.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлях Каховської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2



400,0



4.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горищ будівель Каховської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2



140,0



5.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3



300,0



6.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3



350,0



7.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4



300,0



8.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5



200,0



9.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5



180,0



10.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6



300,0



11.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6



380,0



12.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Каховського НВК «Гімназія»



200,0



13.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 3 «Веселка»



250,0



14.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі ДНЗ № 3 «Веселка»



200,0



15.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 4 «Горобинка»



250,0



16.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі ДНЗ № 4 «Горобинка»



70,0



17.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 5 «Берізка»



250,0



18.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі ДНЗ № 5 «Берізка»



60,0



19.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 6 «Сонечко»



250,0



20.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 7 «Джерельце»



250,0



21.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі ДНЗ № 7 «Джерельце»



60,0



22.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 8 «Іскорка»



300,0



23.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 9 «Оленка»



250,0



24.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі ДНЗ № 10 «Казка»



250,0



25.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі ДНЗ № 10 «Казка»



110,0



26.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Міжшкільного навчально-виробничого комбінату



200,0



27.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі Міжшкільного навчально-виробничого комбінату



140,0



28.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Дитячо-юнацької спортивної школи



400,0



29.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Станції юних натуралістів



200,0



30.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі Станції юних натуралістів



60,0



31.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Станції юних техніків



250,0



32.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі Центру дитячої творчості



120,0



33.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі Центру дитячої творчості



300,0



34.



Проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі колишнього дитячого садка «Орлятко»



120,0



35.



Встановлення автоматичної пожежної сигналізації у будівлі колишнього дитячого садка «Орлятко»



400,0








Начальник управління освіти міської ради,



кандидат педагогічних наук М. В. Гончар