ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

5

Дата реєстрації:

24.10.2018

Проголосовано:

25.10.2018 10:28:45

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 5



Відповідно до статей 25, 26, 49 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Каховська міська рада,





ВИРІШИЛА:





1. Підтримати звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494 (звернення додається).



2. Направити звернення Президенту України, Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України.



3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Чернявського В.В.



4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів та оподаткування (А.Ю.Мовчан) та на постійну комісію з питань економіки, промисловості транспорту, торгівлі, зв´язку та підприємництва ( О.В.Тернавський).







Міський голова                           А.А. Дяченко













Додаток



до рішення сесії



від _____________ № ________









ЗВЕРНЕННЯ



депутатів Каховської міської ради VII скликання до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494





Ми, депутати Каховської міської ради VII скликання глибоко стурбовані ситуацією, що утворилася з прийняттям постанови № 691 “Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494 та внесення змін до Типового договору розподілу природного газу”, яке відбулось 12.07.2018 року на засіданні Національної комісії , що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.



Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 № 2494 , власникам комерційних вузлів обліку природного газу надходять вимоги від ТОВ “Херсонрегіонгаз” з зобов’язанням за рахунок власних коштів встановити лічильники з модемом, що будуть автоматично передавати дані про споживання природного газу на промислових об’єктах. Більшість підприємців, які маючи свій невеличкий бізнес отримують не більше ніж 10000 грн. чистого прибутку на місяць і споживають менше ніж 3000 м.куб. природнього газу щомісячно.До того ж такі підприємці самозабезпечують себе та свою родину, справно сплачують всі податки та комунальні послуги. Зобов’язання встановлення такого лічильника за власний рахунок для підприємців є непосильним ( приблизна вартість разом з проектом,техзавданням і т.д.- 20000 грн.).



Згідно вищезазначеної постанови, абзац 3 пункту 2 глави 3 Кодексу газорозподільних систем доповнено новим положенням, згідно якого у випадку надання власником комерційного вузла обліку Оператору ГРМ гарантійного листа (безумовного, безвідкличного), в якому такий власник письмово підтвердить свої зобов’язання у визначений ним строк, але не пізніше 01 травня 2019 року, Оператор ГРМ протягом визначеного строку не має право застосовувати до власника комерційного вузла обліку заходи з обмеження (припинення) передачі та/або розподілу природного газу на його об’єкт. Тобто, підприємцям відтермінували облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних до 01.05.2019 року, але це не вирішує зазначеної проблеми.



Внаслідок чого до Нас звернулись члени Каховської міської ради підприємців з проханням підтримати їх, а саме відмінити вимогу встановлення комерційних вузлів обліку з засобами дистанціоної передачі даних для категорії промислових споживачів, які споживають менше ніж 3000 м.куб природнього газу щомісячно.



Зважаючи на вищевикладене та підтримуючи звернення членів Каховської міської ради підприємців, депутатський корпус Каховської міської VII скликання ради звертається до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з клопотанням щодо перегляду внесених змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494.





Сподіваємося на підтримку та взаєморозуміння!