ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу

Номер:

2

Дата реєстрації:

25.07.2018

Проголосовано:

26.07.2018 10:09:38

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2



Відповідно до статей 25, 26, 42, 54, 59, 73 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», Регламенту Каховської міської ради Херсонської області VII скликання , затвердженого рішенням Каховської міської ради Херсонської області VII скликання від 26.11.2015 № 4/2, з метою повного та ефективного здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності, міська рада



ВИРІШИЛА:





1. Створити відділ державного архітектурно-будівельного контролю Каховської міської ради.

2. Затвердити загальну чисельність відділу державного архітектурно-будівельного контролю Каховської міської ради в кількості 3 штатних одиниць.

3. Затвердити Положення про відділ державного архітектурно - будівельного контролю Каховської міської ради, що додається.

4. Фінансовому управлінню Каховської міської ради (Гончаров О.А.) передбачити в бюджеті міста кошти для забезпечення функціонування відділу державного архітектурно - будівельного контролю Каховської міської ради.



5. Внести зміни та доповнення до рішення сесії Каховської міської ради від 29.03.2018 № 1006/53 “Про структуру міської ради та її виконавчих органів” зі змінами до нього:



- до затвердженої пунктом 1 структури Каховської міської ради та її виконавчих органів на 2018 рік, доповнивши словами та цифрами “відділ державного архітектурно-будівельного контролю — 3”;



- в пункті 2 цифри “129” замінити на цифри “132”.



6. Відповідальність за виконання рішення покласти на керуючого справами виконкому Чернявського В.В.


7. Контроль за виконанням рішення покласти комісію з питань регламенту, етики, засобів масової інформації, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної

діяльності (Глущенко О.А.), міського голову Дяченка А.А.









Міський голова                                                                                                                            А.А.Дяченко





 



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

___________№________



Положення

про відділ державного архітектурно - будівельного контролю

Каховської міської ради



І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ



1. Відділ державного архітектурно - будівельного контролю Каховської міської ради ( далі - Відділ) є виконавчим органом Каховської міської ради.

Повне найменування Відділу: «Відділ державного архітектурно - будівельного контролю Каховської міської ради». Скорочене найменування: « ВДАБК Каховської міської ради».





2. Відділ підпорядкований міському голові, підзвітний міській раді.





4. Відділ підконтрольний центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, в межах, визначених законодавством.





5. У своїй діяльності Відділ керується Конституцією України, Законами України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про основи містобудування», «Про архітектурну діяльність», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», постановами Верховної Ради України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, розпорядженнями та указами Президента України, рішеннями Каховської міської ради і виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, даним Положенням та іншими нормативно-правовими актами. З питань організації ведення правової роботи Відділ не має статусу юридичної особи та керується рекомендаціями Міністерства юстиції України.





6. Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету. Відділ володіє та користується закріпленим майном в межах, визначених законодавством України. Штатний розпис Відділу затверджує міський голова.





7. Положення про Відділ затверджується міською радою.





8. Керівник Відділу призначається на посаду та звільняється з посади міським головою, в порядку, передбаченому чинним законодавством України. Виконавчий комітет Каховської міської ради протягом трьох днів після призначення керівника Відділу інформує про це Держархбудінспекцію.



На посаду керівника Відділу призначається особа з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста за відповідним напрямом професійного спрямування (будівництво та архітектура або право), стажем роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування та/або державній службі на керівних посадах не менш як три роки або на керівних посадах в іншій сфері не менш як п’ять років.





9. Міська рада створює умови для роботи і підвищення кваліфікації працівників, забезпечує їх окремим приміщенням, телефонним зв'язком,  сучасними засобами оргтехніки, законодавчими й іншими нормативними актами та довідковими матеріалами, іншими посібниками та літературою з правових питань.



10. Відділ видає акти у передбаченій законодавством формі, організовує та контролює їх виконання.





11. Відділ має печатку із власним найменуванням, штампи та бланки.



ІІ. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ВІДДІЛУ



Основним завданням Відділу є здійснення відповідно до законодавства на території Каховської міської ради виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.



ІII. ПОВНОВАЖЕННЯ ВІДДІЛУ



Відділ відповідно до покладених на нього завдань:



1. Надає, отримує документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмовляє у видачі таких документів, анулює їх, скасовує їх реєстрацію в порядку, визначеному чинним законодавством.



2. Приймає в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти (видає сертифікати, реєструє декларації про готовність об’єкта до експлуатації та повертає такі декларації на доопрацювання для усунення виявлених недоліків).



3. Подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.



4. Здійснює державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих у межах Каховської міської ради.



5. Здійснює контроль за виконанням законних вимог (приписів) посадових осіб Відділу і органів держархбудконтролю та нагляду.



6. Розглядає відповідно до закону справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням вимог законодавства, будівельних норм, стандартів і правил під час будівництва, порушенням законодавства під час планування та забудови територій та невиконанням законних вимог (приписів) посадових осіб відділу і органів держархбудконтролю та нагляду.



7. Розглядає відповідно до Закону України “Про відповідальність у сфері містобудівної діяльності” справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності із прийняттям відповідних рішень.



8. Виявляє, реагує та запобігає фактам самочинного будівництва об'єктів на території Каховської міської ради.



9. Вносить пропозиції щодо проекту бюджету міста Каховка та програми економічного і соціального розвитку міста Каховка з питань, що належать до компетенції Відділу.



10. Готує проекти рішень Каховської міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень Каховського міського голови та інших актів з питань, що віднесені до компетенції Відділу, а також бере участь у їх розробці.



11. Бере участь у підготовці звітів Каховського міського голови для їх розгляду на сесії Каховської міської ради.



12. Готує самостійно або разом з іншими структурними підрозділами інформаційні та аналітичні матеріали для подання міському голові.



13. Здійснює інші передбачені чинним законодавством України.



IV. ПРАВА ВІДДІЛУ



Посадові особи Відділу для виконання покладених на них завдань мають право:



1. Одержувати безоплатно в установленому порядку від міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів міської ради, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та їх посадових осіб інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.



2. Залучати спеціалістів інших структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ і організацій, громадських об'єднань  для розгляду питань, що належать до його компетенції.



3. Вносити в установленому порядку пропозиції щодо удосконалення роботи міської ради  в сфері архітектурно-будівельного контролю.



4.  Користуватись в установленому порядку своїми інформаційними базами даних, а також відповідними інформаційними базами даних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, системами зв'язку і комунікацій, мережами спеціального зв'язку та іншими технічними засобами.



5. Скликати і проводити в установленому порядку наради та семінари з питань, що належать до його компетенції.



6.  Представляти інтереси міської ради в інших органах державної влади та місцевого самоврядування, а також підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності,  в тому числі міжнародних.



7.      За дорученням представляти інтереси Каховської міської ради в судах.



8.  Брати участь у роботі комісій, утворених Каховською міською радою.



9. Використовувати у своїй діяльності власні та залучені акредитовані лабораторії і контрольно-вимірювальні засоби, сертифіковані в установленому законодавством порядку.



10. Брати участь у роботі комісій, що утворюються з метою розслідування причин і наслідків аварій на будівництві.



Посадові особи Відділу для виконання покладених на них завдань під час перевірки мають право:



1. Безперешкодного доступу до місця будівництва об'єкта та до прийнятих в експлуатацію об'єктів, що підлягають обов'язковому обстеженню.



2. Складати протоколи про вчинення правопорушень та акти перевірок, накладати штрафи відповідно до закону.



3. Видавати обов'язкові для виконання приписи щодо:



3.1. Усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.



3.2. Зупинення підготовчих та будівельних робіт, що не відповідають вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, зокрема будівельним нормам, містобудівним умовам та обмеженням, затвердженому проекту або будівельному паспорту забудови земельної ділянки, виконуються без повідомлення, реєстрації декларації про початок їх виконання або дозволу на виконання будівельних робіт.



4. Проводити перевірку відповідності виконання підготовчих та будівельних робіт вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, затвердженим проектним вимогам, рішенням, технічним умовам, своєчасності та якості проведення передбачених нормативно-технічною і проектною документацією зйомок, замірів, випробувань, а також ведення журналів робіт, наявності у випадках, передбачених законодавством, паспортів, актів та протоколів випробувань, сертифікатів та іншої документації.



5. Проводити згідно із законодавством перевірку відповідності будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, що використовуються під час будівництва об'єктів, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил.



6. Залучати до проведення перевірок представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, експертних та громадських об'єднань(за погодженням з їх керівниками), фахівців галузевих науково-дослідних та науково-технічних організацій.



7. Отримувати від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, фізичних осіб інформацію та документи, необхідні для здійснення державного архітектурно-будівельного контролю.



8. Вимагати у випадках, передбачених законодавством, вибіркового розкриття окремих конструктивних елементів будинків і споруд, проведення зйомки і замірів, додаткових лабораторних та інших випробувань будівельних матеріалів, виробів і конструкцій.



9. Забороняти за вмотивованим письмовим рішенням начальника Відділу експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не прийнятих в експлуатацію.



10. Здійснювати фіксування процесу проведення перевірки з використанням аудіо - та відеотехніки.



11.  Здійснювати контроль за дотриманням порядку обстеження та паспортизації об'єктів, а також за здійсненням заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час їх експлуатації.



12. Здійснювати інші повноваження визначенні чинним законодавством України.



V. КЕРІВНИЦТВО ВІДДІЛОМ



Відділ очолює начальник Відділу.

Права та обов’язки начальника Відділу:



1. Здійснює керівництво Відділом, несе персональну відповідальність за організацію та результати його діяльності, сприяє створенню належних умов праці у Відділі.



2.  Затверджує плани роботи Відділу, організовує та контролює процес їх виконання.



3. Вживає заходів щодо удосконалення, організації та підвищення ефективності роботи Відділу.



4. Вносить пропозиції щодо розгляду на засіданнях Виконавчого комітету міської ради, засіданнях міської ради питань, що належать до компетенції Відділу, та розробляє проекти відповідних рішень.



5. Може брати участь у засіданнях міської ради, Виконавчого комітету міської ради.



6. Діє від імені Відділу та представляє в установленому порядку Відділ у відносинах з іншими структурними підрозділами міської ради, з міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями в Україні та за її межами.



7. Видає в межах своєї компетенції накази, організовує і контролює їх виконання.



8. Вносить в установленому порядку пропозиції щодо застосування заохочень або стягнень до працівників Відділу.



9. Забезпечує ведення діловодства та архівної справи в установленому порядку.



10. Координує інформаційне, організаційне та матеріально-технічне забезпечення Відділу.



11. Розглядає справи про адміністративні правопорушення та справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності відповідно до Закону України «Про відповідальність у сфері містобудівної діяльності», накладає стягнення в межах компетенції Відділу, та в порядку передбаченому чинним законодавством. 



12. Забезпечує, в межах повноважень, підготовку проектів рішень міської ради та виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови.



13. Організовує роботу з підвищення рівня професійної компетентності працівників  Відділу.



14. Забезпечує дотримання працівниками Відділу правил внутрішнього трудового розпорядку та дисципліни.



15. Має право підписувати дозволи на виконання будівельних робіт, сертифікати,  постанови по справі про адміністративні правопорушення та постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, інші акти Відділу, видані у передбаченій чинним законодавством формі, службові записки, довідки, візувати документи та завіряти їх копії.



16. Має право надсилати  запити та одержувати в установленому порядку від органів держаної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних та юридичних осіб інформацію та документи, необхідні для здійснення Відділом завдань та функцій, передбачених цим Положенням та чинним законодавством. 



17. Дає доручення, обов’язкові для виконання всіма працівниками Відділу.



18. Здійснює інші повноваження, визначені чинним законодавством.





VІ. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ.



1.   Положення затверджується рішенням сесії Каховської міської ради.



2. Зміни та доповнення до Положення вносяться відповідним рішенням сесії Каховської міської ради.





 





 



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

___________№________



Положення

про відділ державного архітектурно - будівельного контролю

Каховської міської ради



І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ



1. Відділ державного архітектурно - будівельного контролю Каховської міської ради ( далі - Відділ) є виконавчим органом Каховської міської ради.

Повне найменування Відділу: «Відділ державного архітектурно - будівельного контролю Каховської міської ради». Скорочене найменування: « ВДАБК Каховської міської ради».





2. Відділ підпорядкований міському голові, підзвітний міській раді.





4. Відділ підконтрольний центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, в межах, визначених законодавством.





5. У своїй діяльності Відділ керується Конституцією України, Законами України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про основи містобудування», «Про архітектурну діяльність», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», постановами Верховної Ради України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, розпорядженнями та указами Президента України, рішеннями Каховської міської ради і виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, даним Положенням та іншими нормативно-правовими актами. З питань організації ведення правової роботи Відділ не має статусу юридичної особи та керується рекомендаціями Міністерства юстиції України.





6. Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету. Відділ володіє та користується закріпленим майном в межах, визначених законодавством України. Штатний розпис Відділу затверджує міський голова.





7. Положення про Відділ затверджується міською радою.





8. Керівник Відділу призначається на посаду та звільняється з посади міським головою, в порядку, передбаченому чинним законодавством України. Виконавчий комітет Каховської міської ради протягом трьох днів після призначення керівника Відділу інформує про це Держархбудінспекцію.



На посаду керівника Відділу призначається особа з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста за відповідним напрямом професійного спрямування (будівництво та архітектура або право), стажем роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування та/або державній службі на керівних посадах не менш як три роки або на керівних посадах в іншій сфері не менш як п’ять років.





9. Міська рада створює умови для роботи і підвищення кваліфікації працівників, забезпечує їх окремим приміщенням, телефонним зв'язком,  сучасними засобами оргтехніки, законодавчими й іншими нормативними актами та довідковими матеріалами, іншими посібниками та літературою з правових питань.



10. Відділ видає акти у передбаченій законодавством формі, організовує та контролює їх виконання.





11. Відділ має печатку із власним найменуванням, штампи та бланки.



ІІ. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ВІДДІЛУ



Основним завданням Відділу є здійснення відповідно до законодавства на території Каховської міської ради виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.



ІII. ПОВНОВАЖЕННЯ ВІДДІЛУ



Відділ відповідно до покладених на нього завдань:



1. Надає, отримує документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмовляє у видачі таких документів, анулює їх, скасовує їх реєстрацію в порядку, визначеному чинним законодавством.



2. Приймає в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти (видає сертифікати, реєструє декларації про готовність об’єкта до експлуатації та повертає такі декларації на доопрацювання для усунення виявлених недоліків).



3. Подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.



4. Здійснює державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих у межах Каховської міської ради.



5. Здійснює контроль за виконанням законних вимог (приписів) посадових осіб Відділу і органів держархбудконтролю та нагляду.



6. Розглядає відповідно до закону справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням вимог законодавства, будівельних норм, стандартів і правил під час будівництва, порушенням законодавства під час планування та забудови територій та невиконанням законних вимог (приписів) посадових осіб відділу і органів держархбудконтролю та нагляду.



7. Розглядає відповідно до Закону України “Про відповідальність у сфері містобудівної діяльності” справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності із прийняттям відповідних рішень.



8. Виявляє, реагує та запобігає фактам самочинного будівництва об'єктів на території Каховської міської ради.



9. Вносить пропозиції щодо проекту бюджету міста Каховка та програми економічного і соціального розвитку міста Каховка з питань, що належать до компетенції Відділу.



10. Готує проекти рішень Каховської міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень Каховського міського голови та інших актів з питань, що віднесені до компетенції Відділу, а також бере участь у їх розробці.



11. Бере участь у підготовці звітів Каховського міського голови для їх розгляду на сесії Каховської міської ради.



12. Готує самостійно або разом з іншими структурними підрозділами інформаційні та аналітичні матеріали для подання міському голові.



13. Здійснює інші передбачені чинним законодавством України.



IV. ПРАВА ВІДДІЛУ



Посадові особи Відділу для виконання покладених на них завдань мають право:



1. Одержувати безоплатно в установленому порядку від міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів міської ради, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та їх посадових осіб інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.



2. Залучати спеціалістів інших структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ і організацій, громадських об'єднань  для розгляду питань, що належать до його компетенції.



3. Вносити в установленому порядку пропозиції щодо удосконалення роботи міської ради  в сфері архітектурно-будівельного контролю.



4.  Користуватись в установленому порядку своїми інформаційними базами даних, а також відповідними інформаційними базами даних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, системами зв'язку і комунікацій, мережами спеціального зв'язку та іншими технічними засобами.



5. Скликати і проводити в установленому порядку наради та семінари з питань, що належать до його компетенції.



6.  Представляти інтереси міської ради в інших органах державної влади та місцевого самоврядування, а також підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності,  в тому числі міжнародних.



7.      За дорученням представляти інтереси Каховської міської ради в судах.



8.  Брати участь у роботі комісій, утворених Каховською міською радою.



9. Використовувати у своїй діяльності власні та залучені акредитовані лабораторії і контрольно-вимірювальні засоби, сертифіковані в установленому законодавством порядку.



10. Брати участь у роботі комісій, що утворюються з метою розслідування причин і наслідків аварій на будівництві.



Посадові особи Відділу для виконання покладених на них завдань під час перевірки мають право:



1. Безперешкодного доступу до місця будівництва об'єкта та до прийнятих в експлуатацію об'єктів, що підлягають обов'язковому обстеженню.



2. Складати протоколи про вчинення правопорушень та акти перевірок, накладати штрафи відповідно до закону.



3. Видавати обов'язкові для виконання приписи щодо:



3.1. Усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.



3.2. Зупинення підготовчих та будівельних робіт, що не відповідають вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, зокрема будівельним нормам, містобудівним умовам та обмеженням, затвердженому проекту або будівельному паспорту забудови земельної ділянки, виконуються без повідомлення, реєстрації декларації про початок їх виконання або дозволу на виконання будівельних робіт.



4. Проводити перевірку відповідності виконання підготовчих та будівельних робіт вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, затвердженим проектним вимогам, рішенням, технічним умовам, своєчасності та якості проведення передбачених нормативно-технічною і проектною документацією зйомок, замірів, випробувань, а також ведення журналів робіт, наявності у випадках, передбачених законодавством, паспортів, актів та протоколів випробувань, сертифікатів та іншої документації.



5. Проводити згідно із законодавством перевірку відповідності будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, що використовуються під час будівництва об'єктів, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил.



6. Залучати до проведення перевірок представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, експертних та громадських об'єднань(за погодженням з їх керівниками), фахівців галузевих науково-дослідних та науково-технічних організацій.



7. Отримувати від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, фізичних осіб інформацію та документи, необхідні для здійснення державного архітектурно-будівельного контролю.



8. Вимагати у випадках, передбачених законодавством, вибіркового розкриття окремих конструктивних елементів будинків і споруд, проведення зйомки і замірів, додаткових лабораторних та інших випробувань будівельних матеріалів, виробів і конструкцій.



9. Забороняти за вмотивованим письмовим рішенням начальника Відділу експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не прийнятих в експлуатацію.



10. Здійснювати фіксування процесу проведення перевірки з використанням аудіо - та відеотехніки.



11.  Здійснювати контроль за дотриманням порядку обстеження та паспортизації об'єктів, а також за здійсненням заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час їх експлуатації.



12. Здійснювати інші повноваження визначенні чинним законодавством України.



V. КЕРІВНИЦТВО ВІДДІЛОМ



Відділ очолює начальник Відділу.

Права та обов’язки начальника Відділу:



1. Здійснює керівництво Відділом, несе персональну відповідальність за організацію та результати його діяльності, сприяє створенню належних умов праці у Відділі.



2.  Затверджує плани роботи Відділу, організовує та контролює процес їх виконання.



3. Вживає заходів щодо удосконалення, організації та підвищення ефективності роботи Відділу.



4. Вносить пропозиції щодо розгляду на засіданнях Виконавчого комітету міської ради, засіданнях міської ради питань, що належать до компетенції Відділу, та розробляє проекти відповідних рішень.



5. Може брати участь у засіданнях міської ради, Виконавчого комітету міської ради.



6. Діє від імені Відділу та представляє в установленому порядку Відділ у відносинах з іншими структурними підрозділами міської ради, з міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями в Україні та за її межами.



7. Видає в межах своєї компетенції накази, організовує і контролює їх виконання.



8. Вносить в установленому порядку пропозиції щодо застосування заохочень або стягнень до працівників Відділу.



9. Забезпечує ведення діловодства та архівної справи в установленому порядку.



10. Координує інформаційне, організаційне та матеріально-технічне забезпечення Відділу.



11. Розглядає справи про адміністративні правопорушення та справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності відповідно до Закону України «Про відповідальність у сфері містобудівної діяльності», накладає стягнення в межах компетенції Відділу, та в порядку передбаченому чинним законодавством. 



12. Забезпечує, в межах повноважень, підготовку проектів рішень міської ради та виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови.



13. Організовує роботу з підвищення рівня професійної компетентності працівників  Відділу.



14. Забезпечує дотримання працівниками Відділу правил внутрішнього трудового розпорядку та дисципліни.



15. Має право підписувати дозволи на виконання будівельних робіт, сертифікати,  постанови по справі про адміністративні правопорушення та постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, інші акти Відділу, видані у передбаченій чинним законодавством формі, службові записки, довідки, візувати документи та завіряти їх копії.



16. Має право надсилати  запити та одержувати в установленому порядку від органів держаної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних та юридичних осіб інформацію та документи, необхідні для здійснення Відділом завдань та функцій, передбачених цим Положенням та чинним законодавством. 



17. Дає доручення, обов’язкові для виконання всіма працівниками Відділу.



18. Здійснює інші повноваження, визначені чинним законодавством.





VІ. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ.



1.   Положення затверджується рішенням сесії Каховської міської ради.



2. Зміни та доповнення до Положення вносяться відповідним рішенням сесії Каховської міської ради.