ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

LVI

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

15

Дата реєстрації:

30.05.2018

Проголосовано:

31.05.2018 10:44:31

Автор:

Зозуля І.С.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    15

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 15



Відповідно до статей 25, 49 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Каховська міська рада,





ВИРІШИЛА:





1. Підтримати звернення депутатів Каховської міської ради VII скликання щодо грубого порушення Російською Федерацією міжнародного права та українського законодавства з проведення 18 березня 2018 року виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та невизнання результатів виборів.



2. Направити це рішення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.



3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Каховської міської ради Чернявського В.В.



4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, етики, засобів масової інформації, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (Глущенко О.А.).







Міський голова А.А. Дяченко







Додаток



до рішення сесії



від _____________ № ________







ЗВЕРНЕННЯ



депутатів Каховської міської ради VII скликання щодо



грубого порушення Російською Федерацією міжнародного права



та українського законодавства з проведення 18 березня 2018 року виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної



Республіки Крим та міста Севастополя та невизнання результатів виборів





Україна є суверенною і незалежною державою.



Суверенітет України поширюється на всю її територію.



Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканою.



Територіальний устрій України грунтується на засадах єдності та цілісності державної території.



Згідно зі статтею 134 Конституції України Автономна Республіка Крим є невід´ємною складовою частиною України.



Відповідно до Статуту ООН та основних принципів міжнародного права, держави зобов´язані поважати суверенну рівність держав, утримання від застосування сили в міжнародних відносинах, територіальної цілісності, недоторканості державних кордонів, невтручання у внутрішні справи держав.



Згідно з Будапештським меморандумом 1994 року, Російська Федерації підтвердила Україні своє зобов´язання поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України.



Генеральна Асамблея ООН в ухваленій 27 березня 2017 року Резолюції щодо територіальної цілісності України підтвердила свою відданість суверенітету, політичній незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також закликала всі держави та міжнародні організації не визнавати будь-якої зміни статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і утримуватися від жодних дій або кроків, які могли б тлумачитися як визнання будь-якого такого зміненого статусу.



Відповідно намір незаконно провести вибори Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь 18 березня 2018 року є порушенням Конституції України та законодавства України, основних принципів та норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту, Будапештського меморандуму 1994 року, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262, ухваленої 27 березня 2014 року на 68-й сесії Генеральної Асамблеї ООН та інших міжнародно-правових актів.



Порушуючи Статут ООН, основоположні норми міжнародного права, влада країни-агресора провела 18 березня 2018 року вибори Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.



Тому ми, депутати Каховської міської ради, не визнаємо проведення виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, та просимо вважати грубим порушенням норм чинного законодавства України та норм міжнародного права.