ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

25.04.2018

Проголосовано:

26.04.2018 09:43:12

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2



Заслухавши інформацію директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Соколовської Г.Е. про виконання у 2017 році міської Програми „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом на період 2016- 2018 р.р.”, схваленої рішенням сесії міської ради №199/11 від 28.04.2016 р. (зі змінами, затвердженими рішенням сесії №473/26 від 22.12.2016 року, рішенням сесії міської ради №679/38 від 29.06.2017р. та рішенням сесії № 896/49 від 21.12.2017 р.), керуючись статтею 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада





ВИРІШИЛА:





1. Виконання у 2017 році міської Програми „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом на період 2016 - 2018 р.р.” визнати виконаною на добре. Інформація додається.



2. Фінансовому управлінню (О.А. Гончаров), відділу у справах дітей (О.С. Назарова), МЦСССДМ (Г.Е. Соколовська), відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла (А.Г. Кашулін), управлінню праці та соціального захисту населення (А.В. Скрипніченко), відділу економіки, комунального майна та землі (А.В. Перемежко), балансоутримувачам житла продовжити виконання заходів міської програми.



3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Федченко В.В.).



4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту населення та охорони здоров’я (Скрипніченко М.М.).





 



Міський голова                                  А.А. Дяченко



 



Додаток



до рішення сесії



№______ від_______







ІНФОРМАЦІЯ



про виконання ЗАХОДІВ



щодо реалізації міської Програми „Щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, впорядкованим соціальним житлом” на період 2016-2018 р.р.



у 2017 році.

















































































































п/п







Назва заходу



Відповідальний за виконання





Виконання



1.



Впорядкування та збереження існуючого житла, яке закріплене за дітьми-сиротами та дітьми , позбавленими батьківського піклування



1.1



Надавати МЦСССДМ оновлені списки нерухомого майна, яке на праві власності та праві користування належить дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування



Відділ у справах дітей Каховської міської ради



У 2017 році відповідно до розпорядження міського голови №96-р від 26.05.2017 року “Про створення інвентаризаційної комісії для перевірки стану збереження та інвентаризації житлових приміщень, які належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа” була створена комісія до складу якої входили спеціалісти відділу у справах дітей та МЦСССДМ за результатами роботи якої складались відповідні списки.



На підставі правовстановлю-



ючих документів підтверджено право власності на житло або його частку 11 дітям, 42 дитини мають право користування, 14 дітей зовсім не мають житла.



1.2



Визначати потребу у впорядкуванні чи ремонті житла, яке на праві власності або на праві користування належить дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування (за умови, що діти є єдиними користувачами такого житла).



Відділ у справах дітей Каховської міської ради



На обліку відділу у справах дітей перебувають дві дитини, позбавлені батьківського пік-лування, які є власниками однокімнатної квартири у м. Каховка. Житло потребує ремонту.



1.3



За рахунок спонсорських коштів, вирішувати питання щодо передачі дітям вказаної категорії у власність житла, якщо право користування таким житлом, або правонаступниками є діти-сиріти та діти, позбавлені батьківського піклування.



Відділ у справах дітей Каховської міської ради



За 2017 рік оформлено спадщину на двох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі питання щодо оформлення спадщини вирішувались за кошти опікунів.





1.4



Інформувати міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 6 місяців до виходу з інтернатного закладу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, у разі відсутності житла



Відділ у справах дітей Каховської міської ради



У 2017 році чотири дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, за-кінчили інтернатні заклади і досягли повноліття, житлом забезпечені.



2



Визначення реальної потреби дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які не мають власного житла, в отриманні соціального житла та створення соціального квартирного обліку



2.1



Надавати відділу міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла та МЦСССДМ оновлені списки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яким протягом 2016 - 2018 років виповниться 16 років і які не мають власного житла, з метою взяття їх на квартирний облік для позачергового отримання соціального житла (у тому числі вихованців інтернатних закладів).



Відділ у справах дітей Каховської міської ради



Після досягнення 16-річного віку всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які не мають власного житла, у тому числі вихованці інтернатних закладів зараховуються на квартирний облік для позачергового отримання житла. В 2017 році поставлено на облік дві особи.



У 2018 році 6 дітей даної категорії досягнуть повнолітнього віку з них всі забезпечені житлом.



3.



Формування житлового фонду соціального призначення за рахунок наявного житлового фонду



3.1



Проводити інвентаризацію житлового фонду, яке перебуває в комунальній власності міста з метою виявлення вільного житла для надання йому статусу житла соціального призначення 



Відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради





Балансоутримувач житла





Протягом 2017 року вільного житла, яке перебуває в комунальній власності міста виявлено не було.



3.2



Забезпечувати формування житлового фонду соціального призначення за рахунок придбаних на вторинному ринку житла квартир, кімнат в гуртожитку, вільного житла повторного заселення, житла, яке вилучене на підставі судових рішень або визнаного в установленому законом порядку безхазяйним або відумерлою спадщиною та перебуває у комунальній власності міста



Відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради



Житловий фонд соціального призначення формується за рахунок квартир, придбаних на вторинному ринку житла.







3.3.



Організовувати придбання у комунальну власність квартир на вторинному ринку житла.





Відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради





У 2017 році на вторинному ринку житла за кошти міського бюджету розвитку було придбано дві однокімнатні квартири та сім однокімнатних квартир за кошти субвенції з державного бюджету.



4.



Організаційна робота



4.1.



Розробити та подати на затвердження сесії міської ради Положення про порядок придбання квартир на вторинному ринку житла в м. Каховка за кошти міського бюджету виділених на фінансування програми



Відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради





Виконано у першому півріччі 2016р.



4.2



Підготовлювати проекти рішень виконкому про надання статусу „соціального житла” квартирам, придбаним на вторинному ринку житла, кімнатам в гуртожитку, вільному житлу повторного заселення, житлу, яке вилучене на підставі судових рішень або визнаного в установленому законом порядку безхазяйним або відумерлою спадщиною та перебуває в комунальній власності міста.



Відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради

















Виконком Каховської міської ради





4.3.



Підготовлювати проекти рішень виконкому про розподіл житла соціального призначення.











Складання договорів найму з наймачами соціального житла.



Відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла Каховської міської ради



Виконком Каховської міської ради





Балансоутримувач житла























19.01. 2017 р. складено один Договір найму соціального житла з наймачем та членами його сім’ї



4.4.



Проводити щорічний

моніторинг доходів наймачів соціального житла та членів їх сімей за попередній рік.



Управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради





МЦСССДМ



Наймачу соціального житла Іванову О.І. був направлений лист про надання довідок про доходи сім’ї за 2017 рік для проведення щорічного моніторингу



4.5.



Здійснювати роботу з соціальної адаптації осіб з числа дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування щодо їх проживання в соціальному житлі та користування комунальним майном.









МЦСССДМ



Протягом 2017 року Іванову О.І. та членам його сім’ї було надано 22 соціальні послуги, а саме:





Представництво інтересів у



Каховському військкомісаріаті, Каховському МРЦЗ, ОСББ, відділі освіти Каховської міської ради;





Допомога в оформленні та збору різних документів.



Надано консультації:



з питання соціального захисту щодо пільг як учаснику АТО;



з земельного питання щодо отримання земельної ділянки учасником АТО;



з житлового питання щодо отримання житла учасником АТО;



з питання постановки на облік до МРЦЗ та працевлаштування Олексія та його дружини;



з сімейного права щодо порядку визнання батьківства, прав і обов’язків чоловіка відносно дітей після визнання батьківства;



з питання отримання повної середньої освіти дружиною Іриною в вечірній школі;



Проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота:



щодо поширення пільг Олексія як учасника АТО на дітей після визнання його батьківства ;



щодо втрати права його дружиною на держдопомогу як одинокій матері;



щодо виконання умов договору найму житла соціального призначення та необхідності своєчасної сплати за комунальні послуги.






Фінансове забезпечення Програми у 2017 році



Обсяг фінансування міської Програми у 2017 році склав 2708,88 тис. грн., а саме: за рахунок коштів міського бюджету розвитку 600 тис. грн., за рахунок коштів державного бюджету 2108,88 тис. грн.