ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIII

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

8

Дата реєстрації:

28.03.2018

Проголосовано:

29.03.2018 14:52:03

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 8



Розглянувши схвалену виконавчим комітетом міської ради Програму висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування засобами масової інформації м. Каховки на 2017 рік, керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 10 Закону України “Про інформацію”,ст. 5 Закону України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, міська рада





ВИРІШИЛА:





1. Затвердити міську Програму висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування засобами масової інформації м. Каховки на 2018 рік (додається).



2. Головним розпорядником коштів, передбачених на ресурсне забезпечення міської Програми, визначити виконком Каховської міської ради.



3. Фінансовому управлінню (Гончаров О.А.) забезпечити фінансування Програми в межах коштів, передбачених у міському бюджеті на 2018 рік.



4. Відповідальність за виконання рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Чернявського В.В.



5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, етики, засобів масової інформації, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (Глущенко О.А.).





Міський голова                                                           А.А.Дяченко







ЗАТВЕРДЖЕНО



рішення сесії міської ради



від _________ № ______





Міська Програма

висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування



засобами масової інформації м. Каховки на 2018 рік





Розділ 1. Загальні положення





У сучасному світі однією з рушійних сил соціально-економічного і політичного прогресу є процес обміну інформації. Він сприяє формуванню якісно нового життєвого устрою. Інформаційна прозорість стає на сьогодні основою формування нового стилю регіонального управління. Крім того, інформаційна відкритість підвищує відповідальність органів влади перед кожним громадянином, забезпечує ефективність діяльності органів місцевого самоврядування на користь суспільству, сприяє якісному його розвитку.



Висвітлення діяльності Каховської міської ради та її виконавчих органів здійснюється засобами масової інформації шляхом одержання, збирання, створення, поширення і використання інформації. Засоби масової інформації в своїй роботі мають дотримуватися принципів законності, оперативності, неупередженості у висвітленні подій, додержання прав та гарантій.



1.1. Міська Програма висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування засобами масової інформації м.Каховка на 2018 рік (надалі – Програма) визначає правові, організаційні і фінансові основи регулювання відносин щодо співпраці органів місцевого самоврядування м. Каховки з друкованими засобами масової інформації та іншими засобами масової інформації з питань висвітлення її діяльності (надалі – засоби масової інформації).



1.2. Програма розроблена відповідно до Конституції України, Законів України “Про інформацію”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”.



1.3. Програма поширює свою дію на висвітлення діяльності Каховської міської ради, виконавчого комітету, міського голови, депутатів, виконавчих органів і посадових осіб міської ради (надалі – міська рада, її виконавчі органи, посадові особи та депутати).



У 2015 році створено новий офіційний веб-сайт Каховської міської ради, який потребує технічної підтримки та впровадження програм, необхідних для його користувачів.



Розділ 2. Головна мета та основні завдання Програми





2.1. Метою Програми є забезпечення відкритості і прозорості у діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через залучення засобів масової інформації до висвітлення їх діяльності, сприяння безперешкодній реалізації конституційного права громадян на інформацію і свободу слова.



2.2. Основними завданнями Програми є:



2.2.1. Інформування мешканців міста про діяльність міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів.



2.2.2. Організація процесу висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через засоби масової інформації.

2.2.3. Забезпечення подання інформації на засадах своєчасності, систематичності, повноти, всебічності та об’єктивності.



2.2.4. Забезпечення реалізації конституційного права громадян на вільний доступ до інформації, впровадження нових ефективних форм взаємодії міської ради з територіальною громадою міста.



2.2.5. Забезпечення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо прав та обов’язків мешканців міста з питань місцевого значення.



Виконання Програми забезпечить розширення аудиторії користувачів інформаційними послугами, створить сприятливі умови для розвитку громади, пошуку та стимулювання нових відносин міської громади та міської влади, донесення достовірної інформації до кожного мешканця міста, що у свою чергу забезпечить зворотній зв’язок між міською громадою та Каховською міською радою, її виконавчими органами та депутатським корпусом.



Розділ 3. Принципи, на яких базується Програма

3.1. Пріоритетними темами для висвітлення діяльності визнаються:

3.1.1. Прийняті міською радою, міським головою, виконавчим комітетом та іншими виконавчими органами програмні документи та інші рішення.



3.1.2. Роз’яснення рішень міської ради, постійних та інших комісій ради, міського голови і виконавчих органів, їх наслідків для мешканців міста та механізмів реалізації.



3.1.3. Роз’яснення прав та обов’язків мешканців в їх адміністративних відносинах з органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами, міськими закладами освіти, охорони здоров’я тощо.

3.1.4. Інформування про діяльність міської ради, постійних депутатських комісій, міського голови, його заступників, депутатів ради, оприлюднення їх офіційної позиції та надання коментарів стосовно важливих тем у житті міста.

3.1.5. Інформування про підготовку, перебіг та результати сесій і пленарних засідань міської ради, висновки та рекомендації постійних комісій, тощо.



3.1.6. Інформування про культурне життя міста, зокрема анонси та перебіг культурних подій, що відбуваються за підтримки міської ради.

3.1.7. Інформування про перебіг громадських слухань, круглих столів, семінарів, конференцій та інших публічних заходів, що організовуються міською радою чи здійснюються за її підтримки.



3.1.8. Інформування про реалізацію важливих інфраструктурних та соціально-культурних проектів, які здійснюються у місті за сприянням міської ради, та їх значення для повсякденного життя міста і кожного його мешканця.

3.1.9. Інформування про взаємовідносини органів місцевого самоврядування з іншими органами державної влади, важливі події загальнодержавного та місцевого значення, що мають відношення до проблем громади міста.



3.2. При висвітленні діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів забороняється подавати інформацію агітаційного чи пропагандистського характеру, зокрема матеріали, гасла за ту чи іншу політичну силу, у тому числі з переліку тих, що представлені у міській раді.

3.3. Інформація щодо висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів подається уникаючи втручання в особисте життя громадян, посягання на їх честь і гідність.



Розділ 4. Перелік завдань і заходів Програми





 


































































































№ з/п



Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)



Перелік заходів Програми



Строк виконання заходу



Виконавці



Очікуваний результат



1.



Забезпечення вільного доступу до нормативно- правової інформації про діяльність органів місцевого самоврядування





Розміщення відповідних нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування в друкованих засобах масової інформації, на офіційному сайті територіальної громади міста



Постійно



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю, загальний відділ міської ради





Редакція газети



Забезпечення доступу фізичних та юридичних осіб до інформаційних ресурсів з метою здійснення громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування



2.



Забезпечення систематичного надання повної, об’єктивної та неупередженої інформації засобам масової інформації про діяльність органів місцевого самоврядування





Проведення прес-конференцій, брифінгів, гарячих ліній для засобів масової інформації за участю представників місцевого самоврядування з актуальних питань політичного життя, соціально-економічного розвитку міста



За потребою



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю,





структурні підрозділи Каховської міської ради





Доведення до громадськості через засоби масової інформації позиції міської влади з тієї чи іншої проблеми



Підготовка прес-релізів, прес-анонсів





За потребою



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю,



структурні підрозділи Каховської міської ради



Підвищення рівня прозорості та відкритості діяльності влади



Реагування на критичні зауваження у пресі

 





Постійно



Структурні підрозділи Каховської міської ради



Підвищення результативності виконання міською владою своїх завдань та збільшення відповідальності у її представників перед громадою міста



3.





Інформування населення про події політичного, соціально- економічного та культурного життя міста



Інформування через друковані засоби масової інформації



Постійно



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю,



структурні підрозділи Каховської міської ради





Вдосконалення механізму інформування каховчан про діяльність органів місцевого самоврядування



Інформування через електронні засоби масової інформації- офіційний веб- сайт територіальної громади м. Каховки



Постійно



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю, структурні підрозділи Каховської міської ради





Залучення більш широких верств населення до інформації про роботу органів місцевого самоврядування.



Висвітлення діяльності Каховської міської ради



Постійно



Виконавчі органи та депутати Каховської міської ради, друковані видання



Забезпечення прозорого режиму роботи Каховської міської ради



Інформування через управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Херсонської обласної державної адміністрації



Постійно



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю



Висвітлення діяльності міської ради та її виконавчих органів на обласному та державному рівні для поширення інформації про місто Каховку, його ресурси та інвестиційні можливості, перспективи розвитку провідних галузей міського господарства для залучення нових інвестицій



4.



Забезпечення функціонування офіційного сайту територіальної громади м.Каховки





Підготовка та обробка інформаційних матеріалів для розділів “Новини”, “Актуально” та інших для офіційного сайту міста



Постійно



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю, загальний відділ Каховської міської ради





Вдосконалення механізму інформування мешканців



м. Каховки та інших користувачів про



діяльність органів місцевого самоврядування









Фотографування та обробка фотоматеріалів, літературна обробка новинних матеріалів, розміщених на сторінках офіційного сайту міста



Постійно



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю,



архівний відділ,



загальний відділ Каховської міської ради



Покращання якості інформаційного продукту













Забезпечення технічного супроводу для функціонування та постійного оновлення сторінок офіційного сайту міста



Постійно



Загальний відділ Каховської міської ради





Забезпечення існування сайту







5.



Забезпечення депутатів міської ради та органів місцевого самоврядування соціологічною інформацією про ставлення окремих городян і соціальних груп до суспільних подій та явищ, процесів, фактів



Вивчення ставлення населення до подій, що відбуваються в місті









За потребою



Відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю,





структурні підрозділи Каховської міської ради



Отримання аналітичної



інформації для прийняття рішень, узгоджених з громадою






 



Розділ 5. Механізм висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих

органів та посадових осіб у засобах масової інформації





5.1. Висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів відбувається через укладення відповідного договору між Каховською міською радою та редакцією газети, яка запропонує кращі умови.



5.2. У договорі на висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів вказуються:



5.2.1. Сторони договору.





5.2.2. Предмет договору.



5.2.3. Права та обов’язки сторін.



5.2.4. Порядок розрахунку за надані послуги.



5.2.5. Відповідальність сторін та вирішення спорів.



5.2.6. Строк дії Договору та інші умови.





Розділ 6. Очікувані результати реалізації Програми





Наслідком дії Програми має бути задоволення інформаційних потреб громадян та юридичних осіб: забезпечення доступу до об'єктивної та неупередженої інформації про події та явища в соціально- економічному та культурному житті міста, а також налагодження ефективної системи інформування городян про роботу міської ради, її виконавчих органів; запровадження постійного діалогу влади з громадою міста з метою залучення широких верств населення до обговорення та участі у вирішенні актуальних питань життєдіяльності міста; створення об’єктивної громадської думки стосовно органів місцевого самоврядування Каховки і підвищення рівня довіри громади до них на основі отримання повної та всебічної інформації про їх діяльність.





 



Розділ 7. Витрати на реалізацію Програми







































№ п/п



Зміст заходу



Витрати



(тис.грн)



1



Послуги з технічної підтримки офіційного сайту територіальної громади м. Каховки



15.5



2



Покриття витрат, пов'язаних з виготовленням та розміщенням соціальної реклами



30,0



3



Покриття витрат редакції газети на висвітлення діяльності депутатів Каховської міської ради



37.0



4



Покриття витрат редакції газети на висвітлення діяльності виконавчих органів Каховської міської ради



37.5





ВСЬОГО:



120,0




Розділ 8. Джерела покриття витрат на реалізацію Програми





Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок міського бюджету.



Фінансування заходів Програми здійснюватиметься у межах видатків, що передбачаються у міському бюджеті головними розпорядниками коштів, відповідальними за їх виконання.
























Джерело



Сума, тис.грн



1



Бюджет міста Каховки на 2018 рік



120,0





ВСЬОГО:



120,0




Розділ 9. Координація та контроль за ходом виконання Програми





Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює постійна комісія міської ради з питань регламенту, етики, засобів масової інформації, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності і відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю.